27 Aralık 2013 Cuma

OLGULAR: 8.MİLLETİN DE HÜKÜMET OLMA AMACI VAR

Mehmet Ali Güller, ısrarında çok haklı ama Atlantik etkisinden kurtulamayan ve millete güvenmeyen generallerimiz anlamıyorlar: ABD, yalnız Batı Asya'da değil, Türkiye'de de süreci artık denetleyemiyor. Şu anda ABD çıkmazdadır. Lütfen söyler misiniz, bu süreçten ABD nasıl çıkacak? Dizginleri elinden kaçırmıştır, seçenekleri birer birer ıskartaya çıkıyor. Suriye'de ve Mısır'da uğradığı bozgunu Türkiye'de de yaşayacak. CHP yöneticisi dostlarımız, ABD'ye güvenmesin, millete güvensin. ABD'nin AKP'yi terk etmesine yönelik politikaların CHP'ye neler getireceğini anlamak için, AKP'ye baksınlar. Abdullah Gül ve Fethullah Gülenli iktidar projelerinde onurlu bir iş yok; bu millete ihanet var.
ABD, ellerini ayaklarını çeksin. Geçti o dönem, aklı varsa Türkiye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstersin ve Atatürk Cumhuriyetini yıkma davasından vazgeçsin. O zaman iyi ilişkilerimiz olur.
 
Milletimizin, ABD emperyalizminden bağımsız bir hükümet kurması, bugün bütün çözümlerin anahtarıdır. AKP iktidarını yıkmak için ABD ve AB'ye ihtiyacımız yok, uzak dursunlar. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül diktasını biz Türk milleti deliğe süpüreceğiz! Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceğiz. Merkezde Ankara'dan Edirne ve Hakkâri'ye kadar halk yönetimlerini kuracağız.
Bütün halkımızı, Millî Hükümet için mücadeleye çağırıyoruz.
 
DOĞU PERİNÇEK / AYDINLIK: 27.12.2013