22 Kasım 2018 Perşembe

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı'nın Kaşıkçı Olayıyla İlgili Değerlendirmeleri



Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Em.Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 19.11.2018 tarihinde katıldığı HABERTÜRK'te yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında, "KAŞIKÇI OLAYI"na dair şu değerlendirmelerde bulundu.


  • "Kaşıkçı cinayeti olayı, Türkiye için Fethullah Gülen'den çok daha önemli bir olay.
  • ABD, Muhammed bin Selman, Muhammed bin Zayid, Mısır, Ürdün, İsrail, tüm bunlarla birleşerek, bölgeyi yeni baştan dizayn ediyor ve karşısına İran'ı alıyor. İran'ı durdurmak için bölgede bir Kürt Devleti kurmaya çalışıyor, İsrail'in emniyetini sağlamaya çalışıyor. Ve Amerika'nın bu cinayetle birlikte bu düzeni bozulacak, yani Muhammed bin Selman'ın kral olması önlenecek. Türkiye bununla uğraşıyor.
  • İngiltere'nin bizimle birlikte olmasının nedeni: İngiltere, hatta Almanya için de aynı şeyi söyleyebilirim, İran'ı karşısına alıp İran'la ticaretinin bozulmasını istemiyor.
  • İngiltere'nin yine bizimle birlikte olmasının, aynı görüşte olmasının nedenlerinden bir tanesi ARAMCO'dur. ARAMCO, bir trilyon dolar civarında değeri olan bir şirket ve 2020 yılında bir kısmı borsaya açılacak. Bu sunum Londra'da mı olacak, New York'ta mı olacak, işin bir de bu boyutu var. Yani, Rothschild ve Rockefeller arasındaki çatışma da var. Yani olay çok daha karmaşık bir olay. Kaşıkçı'nın, ARAMCO'nun Genel Sekreter'i ile arası çok iyi. Oradan birçok bilgiye sahip ARAMCO ile ilgili...
  • Peki bu olay niye Türkiye'de oldu? Eğer becerebilselerdi bu işi, aynı Karlov süikastinde yapmak istedikleri gibi, Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalışacaklardı, adam kaybolacaktı. Ama şunu öğreniyoruz: Nasıl Amerikan istihbaratı CIA'nın, İsrail istihbaratı,Suudi Arabistan istihbaratı ile birlikte böyle bir operasyonu hazırlaması gibi, İngiltere de yani MI6,  "Kaşıkçı" için buna benzer bir operasyon hazırlamış ve belki de bir gün ya da iki gün sonra İngiliz operasyonu yapılacaktı Kaşıkçı'ya. Yani böylesine karmaşık bir olay bu olay. İngilizler bu operasyonu haber alıyorlar ve MI6'nın elemanlarını gönderiyorlar. İngilizler de, bu adama operasyon yapmak istiyorlar, bu adamı kaçırmak (kurtarmak) istiyorlar. Böyle bir durum var. Maalesef Amerika ön aldı...
  • Kaşıkçı'nın nişanlısına baktığımız zaman; Kaşıkçı'nın nişanlısı Kaşıkçı ile nasıl tanışmış, ne olmuş, nasıl evlenmeye karar vermişler ve Kaşıkçı'nın harcadığı paranın da haddi hesabı yok, yani, gelir gelmez lüks bir ev alıyor. Bu kadının da kimin adına çalıştığına bakmamız lazım. Bu tesadüf değil.
  • Benim öğrendiklerime göre, eğer, Kral veliahttan (Muhammed bin Selman) vazgeçmezse Türkiye elindeki belgeleri, bilgileri büyük ihtimalle açıklar.
  • Büyük bir ihtimalle, Türk istihbaratının bunların gelişinden haberi olabilir, olmuştur. Yani, biz nasıl gelenleri gümrükten geçerken resimlediysek, büyük bir ihtimalle, Türkiye de MI6 bir operasyon yapacaksa ve bu operasyon haberliyse ki haberli olduğunu öğrendim, yani aldığım duyumlara göre haberli olduğunu değerlendiriyorum ve büyük ihtimalle bu adamları tespit etmişler ve Türkiye'nin bu kadar konunun üzerine gitmesi sadece kendisinin haklılığı, cinayet değil, aynı zamanda Türkiye'nin bekaası için gerekli olan ve Türkiye'nin bekaası'na yönelik tehlikeler de içeren bir Arap işbirliği, yani Amerika, İsrail, BAE, Ürdün ve Mısır'la birlikte bölgeyi dizayn etme çalışmasını engellemek açısından da çok önemli olduğunu değerlendiriyorum.
  • MI6 ile MİT arasında nasıl bir ilişki var? Amerika'nın Ortadoğu'da yapmak istedikleri, yani İran'ı hedef alıp, Muhammed bin Selman, Muhammed bin Zayid ve diğerleriyle birlikte bölgeyi yeni baştan dizayn etme ve İran'ı ablukaya alma, İran'ı çevreleme politikasına İngilizler de karşı ve bu konuda Türkiye ile İngiliz politikaları birbiriyle uyumlu.