21 Ocak 2015 Çarşamba

HANEFİ AVCI: "Cemaat İstanbul’u cinayetle ele geçirmek istedi"

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Emniyet mensuplarının tutuklanmasını ve ortaya çıkan yeni delilleri değerlendirdi. Avcı, “Cemaat, İstanbul’u ele geçirmek için Dink suikastını kullandı” dedi.











Haber Merkezi

Ülke TV’de yayınlanan programda Avcı, Hrant Dink soruşturmasında gelinen süreçle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Avcı, müfet-tişlerin Trabzon ve Ankara bölümünü görmek istemediğini belirtti. Avcı, “Kitabımda tahkikatların zorluğundan bahsetmiştim. Faillerin hepsi yakalandı. Cinayet belli oranda çözüldü. Tetikçiler yakalandı. Bir de olayla ilgili bilgi sahibi olmasına rağmen görevini yapmayan kamu görevlileri var. Birinci bölüm belli oranda yargı önüne çıktı. Fakat yeterli bir yargılama değildi. Tanıklar dinlenmedi. Sanki mahkeme kasıtlı biçimde karar verdi. Kamu görevlileriyle ilgili bölüm ise yargı önüne çıkmadı. Özellikle müfettişler Trabzon ve Ankara bölümünü hiç görmek istemedi. Müfettişler planlı biçimde sadece İstanbul’u araştırdı” ifadelerini kullandı.
 
‘SUİKASTIN NASIL YAPILACAĞI BİLİNİYORDU’
 
Polis memuru Muhittin Zenit ile Erhan Tuncel’in telefon konuşmasını da değerlendiren Avcı, “Muhittin Zenit’in telefon konuşması cinayetin bize gösterilen eksik bir yönünün olduğunu ortaya koyuyor. Bu telefon görüşmesine göre olayın nasıl yapılacağını bile biliyorlar. Zenit’e hesap sorulması gerekirdi. Ama hesap sorulmadığı gibi terfi aldığını biliyoruz. Bu şahsın ifadesinin alınmaması skandaldır” diye konuştu.
 
Suikastın aydınlanacağına ilişkin inancı olduğunu söyleyen Avcı, “Ankara ve Trabzon’daki evraklar incelendiğinde her şey ortaya çıkacak. Cemaat bu olayı kötü niyetli kullanmaya kalktı. Hepimiz önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi. Cemaatin suikastın olduğu dönemde Emniyet’e hakim olmak istediğini söyleyen Avcı dönemin İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü’nün buna izin vermediğini ifade etti. Avcı, “Bu olayı (Dink suikastı) kullanarak İstanbul Emniyeti’ni değiştirmeye kalktılar. Kendi suçlarını örtmek için İstanbul’u ele geçirmek istediler. Dolayısıyla yapmak istediklerini tam olarak yapamadılar. Eski içişleri bakanımız konuşsa her şey ortaya çıkar” şeklinde konuştu.