24 Ocak 2015 Cumartesi

SOYKIRIM YAKIŞTIRMASINA KARŞI ÇIKMALIYIZ

 
 
Ermeni ve Kürt asıllı dahil Türk milleti olarak soykırım yalanına karşı çıkılması gerektiğini belirten Ermeni din adamı Dikran Kevorkyan Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde yaşananları rezillik olarak niteledi

22 Ocak 2015 Perşembe / AYDINLIK
İstihbarat Servisi
Kandilli Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Kevorkyan, Ermeni asıllı, Kürt asıllı dahil Türk milleti olarak soykırım yakıştırmalarına karşı çıkılması gerektiğini belirterek, Ermeni diyasporasını eleştirdi. 
“Türk düşmanlığı olmasa diyaspora bu paraları nereden bulacak” diyen Kevorkyan, Hrant Dink anmalarına katılan kitlenin birçoğunun Hrant’ı tanımadığının altını çizdi. 
 'SOYKIRIM YAKIŞTIRMASINI KABUL ETMİYORUM'
 Ulusal Kanal’ın canlı yayınında sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ve gündemi değerlendiren Kevorkyan, şunları söyledi: “1915 yılında yaşanan olaylara belli güçlerin soykırım sıfatını yakıştırmalarını kabul etmiyorum. Biz Türk milleti olarak Ermeni asıllı, Kürt asıllı bir bütün olarak bu soykırım yakıştırmalarına karşı çıkmalıyız. Türk düşmanlığı olmasa diyaspora bu paraları nereden bulacak? Tamamen ekonomik. Ermenistan’a para yağdırıyorlar. Türk düşmanlığıyla toprak talebindeler, ne için?”
 'İSTİSMAR EDİYORLAR'
 Türkiye’nin sözde soykırım iddialarına karşı çalışmalarını yeterli bulmadığını belirten Dikran Kevorkyan, “Ben bu ülkede azınlık kompleksinde değilim” dedi. Kevorkyan şöyle konuştu: “Benim kilisem var, okulum var, basınım var, kültürel faaliyetlerim var. Büyük acı derse kabul ederim, soykırım diyerek neyi elde edecekler? Osmanlı döneminde olan bir olay Türkiye Cumhuriyeti ile nasıl ilişkilendirilir? Biz Doğu Anadolu’da büyük Ermenistan kurma peşinde mi olacağız? Herkes kendi haddini bilecek.” Hrant Dink cenazesine ve anmalarına katılanların söylediklerini de eleştiren Kevorkyan, Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde yaşananları rezillik olarak niteledi. 
 Yürüyen insanların içinde çoğunun Hrant Dink’i tanımadığını vurgulayan Kevorkyan “Yüzde kaçı Ermeni asıllıydı? Hrant Dink ve bu olay maşa olarak kullanılıyor. Orada bir provokasyon var. 1915’in son halkası olarak ilişkilendiriliyor. Bu milletin eski acılarını tazelemektir. Ortalığı velveleye vermekten başka bir şey değildir, edepsizliktir” diye konuştu.
 'HEPİMİZ ERMENİYİZ SLOGANI ÖTEKİLEŞTİRME'
Hrant Dink’in cenazesinde atılan “Hepimiz Ermeniyiz” sloganını tasvip etmediğinin de altını çizen Dikran Kevorkyan “O bir ötekileştirme. ‘Oraya 1 milyon kişi gitti. 74 milyon kişi Ermeni olmadığı için karşı davranıyor.’ Böyle saçmalık olur mu? Hrant öldürüldü, 2 saat sonra herkes ‘Biz Hrant’ız Ermeniyiz’ dedi. Diaspora’daki Ermenilerin kendi egoları için ve parasal kaynaklar için istismar ettikleri konu. Mağduriyet 1915’te yaşanmış. O acılar çekildi şimdi bu konu istismar ediliyor” dedi.