26 Mayıs 2011 Perşembe

AKP Genel Başkanı:"Ankara'daki Yenimahalle Belediyesi 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf Hoca'nın katili Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 Genel Seçim çalışamalarına Tokat'ın ardından Çorum'da devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'lu İskilipli Atıf Hoca'nın katili Ali Çetinkaya'nın isminin CHP'li belediye tarafından bir parka verildiğini söyledi. Çorumlu İskilipli Atıf Hoca'nın idam kararını veren hakim Ali Çetinkaya'nın (Kel Ali) isminin CHP'li Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından parka verilmesini eleştiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Savcı, İskilipli Atıf Hoca'nın 3 yıl hapsini istedi. Bu Ali Çetinkaya 'sanığın idamına -burası çok önemli aziz kardeşlerim, burasını iyi dinleyin- şahitlerin bilahare dinlenmesine' diye karar verdi. Ve İskilipli Atıf Hocamızı böyle idam ettiler.

Adeta Çorum'la, Türkiye ile alay edercesine bir katilin isminin parka verildiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi:

"Ankara Samanpazarı'nda hocayı astılar. Bakın size enterasan bir anekdot daha anlatayım. Nuri Demirağ Türkiye'ye hizmetleri olan kişidir. İlk uçağı icat eden adamdır. Daha 1930'lu yıllarda uçak sanayisinin kurulması için çaba sarfeden kişidir. 1931 yılında İstanbul'a bir köprü yapılması için hazırlık yapıyor. Atatürk çok heyacanlanıyor. Projeden dolayı kutluyor. Nuri Demirağ'dan projenin hazırlanmasını istiyor. O zaman bayındırlık bakanı kim biliyor musunuz? Ali Çetinkaya. İsmet İnönü ile bu projeye hayır diyorlar. Hatta Nuri Demirağ vasiyetimdir; 'bu köprüden İnönü ve Çetinkaya geçemez' diyor. Şimdi bu Ali Çetinkaya nereden çıktı biliyor musunuz? Ankara'daki Yenimahalle Belediyesi 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf Hoca'nın katili Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi."