31 Mayıs 2011 Salı

CHP 2011 SEÇİM BİLDİRGESİNDE "AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞART"NA UYUM..





Yerel yönetimler (Sayfa 108)

• Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Şartı’na konulan çekinceleri kaldıracak, yerel yönetimler reformu yapacağız.

AB ÜYELİĞİ (Sayfa 125)

• CHP Türkiye’nin AB üyeliğinden yanadır. AB üyeliğini Türkiye’nin demokratikleşmesi ve ekonomisinin bilgi çağına hazır haline gelmesine yönelik bir toplumsal dönüşüm projesi olarak görmektedir. Türkiye’nin AB sürecini CHP başlatmıştır, CHP mutlu sona ulaştıracaktır.

ABD İLE İLİŞKİLER (Sayfa 126)

• ABD ile ilişkilerde son yıllarda yaşanmış olan sıkıntıların aşılarak, eşitlik, karşılıklı saygı ve birbirinin meşru çıkarlarını gözetme temelinde yeni bir anlayışla hareket edeceğiz.

• ABD ile stratejik ve askeri ilişkilerle sınırlı olmayan, dengelenmiş, ekonomik ve kültürel etkileşime açık yeni ve çağdaş bir ortaklık tesis edeceğiz.

• Türkiye’de artış gösteren Amerikan karşıtlığını dengelemek için Türkiye ile ABD arasında öğrenci, iş adamı, yerel yöneticilerin değişimi, ortak kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesi gibi toplumsal güven artırıcı önlemleri hayata geçireceğiz.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÜYELİK VE İTTİFAK İLİŞKİLERİ (Sayfa 126)

• Etkin bir üyesi olduğumuz NATO ile ilişkilerimizi güçlendirerek sürdüreceğiz. NATO’nun caydırıcı bir güç olarak barış ve istikrarın korunmasına ilişkin görevini etkili bir şekilde yerine getirmesini ve günümüz koşullarında NATO’nun konumunun uluslararası barış ve güvenliği koruma yönüne daha fazla ağırlık verilerek yeniden belirlenmesini destekleyeceğiz.