11 Ağustos 2014 Pazartesi

Güneş Erkul: Tıpış tıpış…

 
 
Ayıptır birbirimize girdik! İşte düşmanın gerçek zaferi budur, birbirimize düşmemiz, bu durumda buna sebep olanları mı yargılamalıyız, yoksa birbirimizi mi yaralamalıyız.Ve yaralarsak nasıl birlikte yürüyeceğiz.
 
“Boykot çağrıları” etkili oldu söylemini yayanlar (bunu temiz yürekle, anlık sinirle yapanları tenzih ediyorum), bizi bölmeye çalışıyorlar.

Boykot etkili oldu ama boykot çağrıları değil. Kim yaptı boykot çağrısını? Ne gücü var ki bu çağrıyı bireysel olarak yapanların bu kadar etkili olsun.
 
Ekmeleddin’e en sert muhalefet yapan İP bile “boykot”u açıkça eleştirdi, Perinçek sandığa gitti, İP yayınlarında “sandığa gidin” çağrısı yapıldı.

Bireysel kızgınlıkla veya sonucu baştan belli bir oyun olduğu düşüncesiyle “boykot” çağrısı yapanların kanalı yoktu, gazetesi yoktu, ama sandığa git diye gece gündüz yayın yapan;

Cumhuriyet Gazetesi vardı.

Ülkenin 3. veya 4. en büyük tirajlı gazetesi olan Sözcü Gazetesi vardı.

Yeni Mesaj gazetesi vardı.

Yeniçağ gazetesi vardı.

Doğan Medya gurubu vardı.

Yurt Gazetesi vardı.

Fetullahçı medya vardı ki Zaman sözde 1Milyon tirajı varmış.

Fox vardı.

“Sandığa gitmeyen Tayyibe oy verir” propogandasını yapan bir çok kanal gazete yazar çizer vardı, Halay kanalı flash tv bile vardı.

Ortadoğu Gazetesi vardı.
 
Bengütürk tv vardı.

CHP tabanında önemli bir izleyicisi olan tabanı çok büyük ölçüde etkileyen propoganda yöntemlerinde çok profesyonel olan Halk Tv vardı.

Sosyal medya desen gerek bireysel profiller veya milyonluk sayfalar sandığa gitmezseniz “hainsiniz” dozunda gece gündüz paylaşımlar yaptılar.
 
Kılıçdaroğlu “tıpış tıpış sandığa gideceksiniz!” dedi.

Hayatındaki ilk muhalefetini Star Ana Haber’den kovulduktan sonra yapan Uğur Dündar, Ekmeleddin İhsanoğlu için kendini adeta paraladı ve dedi ki: “Sandığa gitmeyen Atatürk’ü ağzına almasın!”
 
Ve dahası..

Uzatmayım..
 
Bunca olanağa ve çabaya karşın insanları sandığa motive edemiyorsanız,birşeylerin değişeceğine inandıramıyor, sandığa götüremiyorsanız, tehditler ve korkutmalar da işe yaramıyorsa ilk önce iğneyi kendinize batırmanız gerekir.
 
Ve sorgulanması gereken diğer konu bu çatı aday CHP/MHP oy toplamının üstüne AKP tabanından da oy getirecek palavrasıyla aday gösterilmedi mi? Bırakın onu CHP/MHP toplamı kadar bile oy alamadı.
 
Son söz; sözde liderlerin kabahatlarini birbirimize yüklemenin bundan sonraki mücadelemize yararı değil kapanmayacak zararları olacaktır.
 
İLK KURŞUN / 11,08,2014