12 Ağustos 2014 Salı

İŞÇİ PARTİSİ GENEL SEKRETERİ HASAN BASRİ ÖZBEY GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ!

 
İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey görevinden istifa etti.10 Ağustos 14 tarihli istifa mektubunu kamuoyuna aynen sunuyoruz.
Ankara, 10 Ağustos 2014 – 17.00
İşçi Partisi Genel Başkanlığı’na,

Konu : İşçi Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa bildirimidir.

İşçi Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa ediyorum. 

 Görevden ayrılma kararımın esasını oluşturan siyasi, ideolojik ve örgütsel gerekçelerim ile ikincil ve de önemsiz olan özel-kişisel gerekçelerimi yazmayacağım.
Çünkü, istifamı zorunlu kılan sorunların çözümü konusunda ümitvar değilim.
Bu nedenle gerekçelerimi tartışmaya açmayı yararsız görmekteyim.

İlerde, ateşe atmak iddiasında olduğumuz “ben”imiz yol verirse, tartışma amaçlı olmasa da, durum tespiti için gerekçelerimi yazmak hakkımı saklı tutuyorum.

 Ancak bu aşamada, şu hususun bilinmesinde yarar görüyorum:

 Son 3 aylık dönemde Genel Sekreterlik koltuğu işgal altındadır.

İşgalci devre dışıdır ve gizli işsizdir.

 Genel Sekreter, tüzüğün ve Kurultay, MKK ve MYK kararlarının yüklediği görevleri, özgüven ve kararlılıkla yerine getirememiş, görevini yapamamıştır. 

 Genel Sekreter, çok önemli bir süreçte ve çok önemli bir tartışmada görüş açıklamamış, tutum alamamış, seyretmek zorunda kalmış, boyun eğmiştir.

 Genel Sekreter; “Genel Başkanın yüzüne baka baka farklı fikirler savunmuş”, “dangalakçakarara meyletmiş”, “düşmanın ajan örgütleriyle aynı safa düşmüş”, “gerçeğe aykırı bilgi vermiş”, “Beyoğlunun sidikli sokaklarında öncü savaşçı olmuş”, “Parti tarihinin üçüncü dönemecinde ideolojik zaafa düşmüş”, “toplumdan bihaber, halktan kopmuş”, “tecrübesiz”, “şucu bucu” olup “kendi aranızda toplanıp karar alın” önerisine muhatap olmuş, Kurultaydan sonraki en yüksek karar organının toplantısında konuşmamış, oy kullanmamış, ajan örgütün gazetesi sallanarak hakarete muhatap olunca gösterdiği insani, insiyaki tepki, “neden rahatsız oluyorsun” tepkisiyle karşılanmış, yüreğinin sesini dillendirince “kötü yönetici” sayılmış, bu da yetmemiş “kınanmış”, özgüvenini, kararlılığını kaybetmiş, “bu iş burada bırakılamaz, üstüne gidilecek” tehdidinin öznelerinden olmuş, hayali bir “şu’cuekibin” parçası yapılmıştır.

 Bunlarla mücadele etmem, etmeyeceğim.
Bu iklimde Genel Sekreterlik yapmam olanaksızdır.
Bu iklime uygun Genel Sekreter ben değilim.
Bu iklim, maalesef yürürlükteki “tarzı siyasettir”. Değişme olasılığı yoktur!
Belki de değişmesine gerek yoktur. Böyleyse bu tarz siyasette bana yer yoktur!
İstifa ederek, fuzuli işgale son veriyorum ve “burada bırakılamayacak iş” için boşa emek harcanmasını önlüyorum.

 Saygılarımla.
Hasan Basri Özbey   



İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Genel Sekreterimiz Sayın Hasan Basri Özbey arkadaşımız, 2 Ağustos 2014 günlü MKK toplantımızdan bir gün önce, 1 Ağustos 2014 Cuma günü özel görüşme isteğinde bulundu.

 Görüşmede Partimizin “ideolojik ve siyasal çizgisine sonsuz bağlılığını” vurguladı.Ancak eşinin avukatlık bürosunda yalnız kaldığını, iş yükünün çok ağır olduğunu, bu nedenle avukatlık yapmak zorunda olduğunu belirterek istifa kararını açıkladı.İş Hukuku alanında Partimizin İşçi-Sendika Bürosu’na katkıda bulunabileceğini dile getirdi.

 Kendisine, bir gün sonra yapılacak MKK toplantısında değil, seçimden sonra istifa etmesini önerdim. Kabul etti. Seçim akşamı internet üzerinden MYK üyelerine gönderdiği istifa dilekçesinde yer alan gerekçelerin büyük bölümü MKK toplantısıyla ilgilidir. Oysa arkadaşımız toplantıdan bir gün önce istifa kararını bildirmişti. Ayrıca, Partimizde internet üzerinden istifa diye bir uygulama bugüne kadar görülmemiştir.

 Sayın Hasan Basri Özbey arkadaşımıza Genel Sekreterlik görevindeki başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

 Ağustos ayında yapılacak MKK toplantısına kadar Genel Sekreterlik görevine MYK üyemiz Sayın Nusret Senem arkadaşımız vekalet edecektir.

 Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İşçi Partisi Basın Bürosu

HASAN BASRİ ÖZBEY’DEN KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA!
11.08.2014

İşçi Partisi Genel Sekreterleği görevinden istifa eden Hasan Basri Özbey’in, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ve MYK üyelerine göndermiş olduğu özel mektup bazı internet sitelerince meçhul bir biçimde ele geçirilmiş ve üzerinde yanlış anlamalara yol açabilecek yorumlar yapılmıştır. Özbey, bu yorumlara açıklık getirmek için kamuoyuna zorunlu bir açıklama gereği duymuştur. Özbey’in açıklaması şöyledir:
İşçi Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifam üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır.

İstifamızın gerekçeleri benimle, Partim arasındadır. Özeldir! Kişiye özel olarak Genel Başkana ve Merkez Yürütme Kurulu Üyelerine gönderilen istifa mektubum, kaynağı meçhul bir biçimde bir internet sitesi tarafından ele geçirilmiş ve yayınlanmıştır. F Tipi Gladyo’nun benzer eylemleriyle yıllarca hapisanelerde kalan kişilerin yönetimindeki anılan internet haber sitesinin eylemi, kişisel haklarımıza, haberleşme özgürlüğümüze yönelmiş çirkin bir saldırıdır.

ÖNCÜ PARTİ
İşçi Partisi, Türk Devriminin öncü partisidir.
Her meselesini tartışır, eleştiri özeleştiri mekanizmasını her zaman işletir.
Karara varır ve savaşına devam eder. Bunun için sağlıklıdır.
Eleştirilerimin hedefinde, partinin ideolojisi ve programı yoktur.
Eleştirilerimin hedefinde kişiler yoktur.

TÜRKİYE’NİN UMUDU İŞÇİ PARTİSİ
İşçi Partisi ideolojik hattı, Kemalist Devrimi tamamlama programı ile Türkiye’nin umududur.
50 yıllık eğilmeden bükülmeden kararlı mücadelesiyle, ulusal ve uluslarası düzlemde saygın bir lider ve tarihsel bir şahsiyet olan Sayın Dr. Doğu Perinçek’in dirayetli önderliğinde İşçi Partisi, büyük zaferlerin arifesindedir. Buna inancımız tamdır.

FEDA OLSUN
Türk Devriminin yeni atılımına önderlik edecek olan İşçi Partisi’ne, 41 yıldır her düzeyde hizmet etmiş olmaktan onur duymaktayım.
İşçi Partisi ve Milletimiz için;
Emek verdiysem, emeğim feda olsun!
Fedakarlığım olduysa, az olmuştur ama feda olsun!

NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ
Asıl olan kişiler değil, parti ve görevlerdir.
İstifam bir görev değişikliğidir.
İşçi Partisi’nde Genel Sekreterlik görevini çok daha başarılı yürütecek olan çok sayıda devrimci arkadaşımız vardır.
Nöbet yeri derhal dolmuştur.
İşçi Partisi görev başındadır.
Atatürk Devriminin Karargahı Atatürk’ün koltuğunu işgal edenleri yıkma ve Milli Hükümeti kurma savaşımını artan ivmeyle sürdürmektedir.
Saygılarımla.

Hasan Basri Özbey


GENEL SEKRETERLİĞİ VEKALETEN NUSRET SENEM YÜRÜTECEK
12.08.2014
 

Hasan Basri Özbey'in İşçi Partisi Genel Sekreterliği'nden istifasından sonra Genel Sekreterlik görevini bu ay içinde yapılacak MKK toplantısına kadar Nusret Senem yürütecektir.

NUSRET SENEM KİMDİR?
1950 yılında Çıldır ilçesi Gölebakan köyünde doğdu. Behçet ve Nazani Senem’in altı çocuğunun en büyüğüdür.

 1974 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez teşkilatında bir yıl devlet memurluğu yaptı. Avukatlık stajını tamamlayarak 1978 yılında Ankara’da serbest avukatlığa başladı.

1978 Aralık ayında K.Maraş’ta meydana gelen katliamdan sonra yaşamını yitirenlerin yakınlarının ve yaralananların avukatlığını üstlendi. 1979-1980 yıllarında Adana’da daha sonra Askeri Yargıtay’da süren K.Maraş Katliamı Davası’nda müdahil vekilliğini sürdürdü.
1980’de 34 kişinin hunharca öldürüldüğü Çorum Katliamı, 1993’de meydana gelen ve Sivas’ta 35 aydınımızın Madımak Oteli’nde yakılması ile sonuçlanan utanç verici olaylarda müdahil vekilliğini yürüttü.

 Uğur Mumcu Suikastı, Ordumuzun en üst düzey beş komutanından biri ve Milli Güvenlik Kurulu üyesi olan, uçağına yapılan sabotaj sonucunda şehit edilen, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve dört komutanımızın, Türk İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Şemsi Denizer’in öldürüldüğü davalarda, bu değerlerimizin yakınlarının vekili olarak, karanlık odakların ortaya çıkarılması için mücadele etti.

 1974 yılından itibaren çok sayıda Demokratik Kitle örgütünde yöneticilik yaptı. Bunlardan Memurlar Derneği Yöneticiliği, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Yürütme Kurulu Üyeliği, bu derneğin çıkardığı ve 800 İl ve İlçe Kütüphanesine dağıtılan Çağdaş Hukuk Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Diğer görevlerinin yanı sıra Kars, Ardahan Iğdır Dernekler Platformu Meclis Yürütme Kurulu üyesidir.

İşçi Partisi’nin kuruluşundan bu yana Ankara İl başkanlığı, Merkez Komite Üyeliği, Genel Başkan Danışmanlığı, Hukuk Komisyonu üyelikleri, Genel Sekreter Yardımcılığı ve 8. Dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. İşçi Partisi’ndeki görevlerinin yanında Ankara’da bazı uluslararası şirketlerin ve Ulusal Kanal televizyonunun avukatlığını yapmaktadır.

 Evli ve bir çocuk babasıdır.