10 Aralık 2010 Cuma

Cemaate göz kırptı

Cumhuriyet 09.12.2010
Terör örgütü lideri Öcalan, avukatları aracılığıyla Gülen cemaatine işbirliği teklif etti

Yurt Haberleri Servisi - Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, Fethullah Gülen cemaatine işbirliği çağrısında buludu. Fethullah Gülen cemaatini büyük bir güç olarak tanımlayan Öcalan, “İki dinamik gücün karşılıklı anlayış göstermesi ve dayanışma halinde olması gerektiğini” öne sürdü.

Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi PKK’ye yakınlığıyla bilinen internet sitesi ANF’de yayımlandı. Burada yayımlanan habere göre Öcalan, öncelikle kendi belgeselinin yapılmasını istedi. Hayatının çok önemli olduğunu söyleyen Öcalan, “Bunların hepsi tarihtir, müthiş bir arşiv konusudur. Bu konuda geç kalınmamalıdır. Tarihimizin daha iyi anlaşılması için bu çalışmalar yapılmalıdır. İşte gazeteciler, sinemacılar öyle köşeye çekilerek iş yapacaklarına, bu tür önemli çalışmalar içine girebilirler” diye konuştu. Gülen cemaatine işbirliği çağrısında bulunan Öcalan şunları söyledi:

“Biz hiçbir zaman kendilerinin varlığını inkâr etmedik, onlardan da bizi inkâr etmemelerini bekleriz. Hem kendileri hem biz, gerek Türkiye’de gerek Ortadoğu’da önemli aktörleriz. Kendileri Türkiye’nin hatta Ortadoğu’nun demokratikleşmesinde rol alabilirler, önemli bir güçleri var. Ben, kendilerini bir tarikat-cemaat olarak görmüyorum. Biraz sivil toplum örgütü hatta bir siyasi parti işlevine sahip olduğunu düşünüyorum. Bana göre daha çok Türkiye ve Ortadoğu’da bir sivil toplum örgütüdür. Hatta Ortadoğu’nun bir siyasi partisi gibiler. Oldukça dinamik güçleri var” dedi. Geçmişte devletin bazı cemaatleri kullandığını, Hizbullah-PKK çatışması yaratıldığını söyleyen terör örgütü lideri Öcalan, silahsızlanma konusunda da anayasal güvence istedi.

Devlet yetkilileriyle birkaç kez görüşüldüğü yolunda basında yalanlanmayan haberler çıkan Öcalan, PKK’nin eylemsizlik kararıyla ilgili daha önceki görüşmelerinde dile getirdiği 1 Mart tarihinin yanlış anlaşıldığını savunarak bu kez tarihi yeniden hazirana erteledi. Öcalan, “Ben mart uyarısı yaptığımda da yanlış anlaşılıyor. Burada bir şantaj yok, bir tehdit yok, tek başına savaş çıkacak uyarısı da yok” diye konuştu.

Mart ayında kapsamlı bir değerlendirme yapacağını söyleyen Abdullah Öcalan, “Mart ayında önemli değerlendirmelerimiz olacak, süreci tekrar ele alacağız. Nihai karar tarihi haziran ayıdır” dedi.