10 Aralık 2010 Cuma

İleri demokrasiyi unuttu

Cumhuriyet 11.12.2010
Erdoğan, protestocu gençleri illegal örgüt mensubu ilan etti, polisin uyguladığı şiddeti savundu

© İstanbul’da ve Mülkiye’de protesto eylemleri yapan gençleri ve onlara destek verdiğini belirttiği CHP’yi sert bir dille suçlayan Erdoğan, üniversite öğrencilerini de illegal örgüt mensubu olmakla suçladı. Protesto gösterisini saldırı olarak değerlendirip polis şiddetini savunan AKP lideri, öğrencilerin yumurta alabilmesini de bol paraları olmasına bağladı.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında, İstanbul’da ve Mülkiye’de protesto eylemleri yapan gençleri ve onlara destek verdiğini belirttiği CHP’yi sert bir dille suçladı.

Erdoğan, medyanın eylemleri çarşaf çarşaf sayfalarına, CHP’nin de Meclis koridorlarına kadar taşıdığını ifade ederek, “Kim bunlar? İllegal örgüt mensupları. Kim bunlar? Bütün illegal olaylar içinde yer alanlar. Bunlarla seçim kazanacaklarını zannediyorlar. Boşuna uğraşıyorsunuz. Eğer bu ülkede fikir ve düşünce özgürlüğünü şiddete bulaştıranlarla şiddetle bunu götürmeye gayret edenlerle CHP’nin yöneticileri el ele verdiği sürece benim milletim onları hiçbir zaman affetmeyecektir” dedi.

Erdoğan, polisin görevinin can ve mal güvenliğini sağlamak, asayişi temin etmek olduğunu, Dolmabahçe’de rektörleri davet ettiği toplantıya öğrencilerin davetsiz katılmak istediklerini kaydederek, “Davetsiz herhangi bir toplantıya icabet katılım diye bir şey söz konusu olabilir mi? Ona baskın derler, saldırı derler” diye konuştu. “Orantısız güç” eleştirilerine karşı da Erdoğan, “Ne olacaktı Dolmabahçe ofisine gelsinler, bassınlar, orada arzu ettiğiniz tablo mu ortayla çıksın? Her yerde bu tür toplantılara belli bir mesafeye kadar müsaade edilir. Neyi protesto ettiklerini de bilmiyorum doğrusu” şeklinde konuştu.

Erdoğan, öğrencilere fırsat olsaydı bir tavsiyede bulunmak istediğini de belirterek “Bu kadar hakikaten bol paranız var. Güzel bir omlet yapın da akşama omlet yiyin derdim” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken de Ergenekon benzetmesinde de bulunarak şunları söyledi: “Geçmişte Ergenekon’dan besleniyorlardı. Şimdi o kaynakları kuruduğu için ona benzer başka kaynaklar aramaya başladılar. Baktılar ki WikiLeaks belgeleri Ergenekon’la benzer bir işi yapıyor. Aynı vazifeyi görüyor. Sorgusuz sualsiz WikiLeaks belgelerine sarılıyorlar.”