21 Aralık 2010 Salı

CHP'nin işi zor!

Özdemir İNCE  15 Aralık 2010
CUMHURİYET Halk Partisi Cumhuriyet ile iktidar arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsa ne yapar, ne yapmalı? Cumhuriyet'i verip iktidarı almalı mı, daha doğrusu alabilir mi? Ben Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacağını düşünüyorum. Karşısında insanın gözünden sürmeyi çekip alan bir kadro var alimallah! Sülün Osman'a rahmet okutur. Bu nedenle ayağını denk atmalı!


DİN BİLGİNİ YOK MU

Kılıçdaroğlu iktidara geldikleri zaman türban fesadına bir çare bulacaklarını söyledi; elini uzatıp kolunu kaptırdı. Başbakan “Gel yarın oturup halledelim!” dedi.
Başbakan böyle konuştuktan sonra siz artık hiçbir koşul öne süremezsiniz. İstediğiniz kadar insan haklarından, demokratik haklardan söz edin, yüzde on barajını kaldırmayı öne sürün. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.
Ne oldu şimdi kendi iyi niyetinizle alta düştünüz!
Türban fesadı Cumhuriyet Halk Partisi'nin yarattığı bir sorun değil. Bu sorunu imam-hatip okullarında İslamcılar yarattılar. Besleyip büyüttüler, canavar haline getirdiler.
CHP'nin aklı varsa AKP'ye “İmam-hatip okullarını kuruluş amaçlarına yönlendirin, kız öğrenci almayın, bu
fesat sona erer!” demeli.
CHP içinde hiç mi din bilgini yok, neden Nur Suresi'nin 31. ayetinin gerçek anlamını gündeme getirmiyor, neden “Ya AKP ‘Wal yadhribna bi khoumourihinna âla jouyoubihinna' ne demek?” diye sormuyor?

CUMHURİYET'İ SATMAYIN

Cumhuriyetçi bir CHP, AKP ile kozlarını paylaşmak zorunda. Bu konuda söylenen yalanları tek tek ortaya dökmeli. İmam-hatipler konusunda, türban fesadı konusunda ödün (taviz) vererek AKP ile iktidar yarışı yapamaz.
Türban fesadı konusu açılır açılmaz YÖK Başkanı neden abrakadabracılık yaptı acaba? CHP'yi açığa düşürmek için değil mi? Başbakan şimdi ne diyor, demediyse ne diyecek, “Türban işi üniversitede hal oldu, şimdi gel türbanı kamusal alana sokalım!” demeyecek miydi? Henüz demedi ama türban Mersin'de ilkokul sınıfına girdi. Bu kadar saf olunmaz!
Başbakan kamusal alanın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini bilmiyormuş. CHP'nin ilk işi Başbakan'ı bilgilendirmek ve aydınlatmak olmalı.
CHP, iktidar ile Cumhuriyet arasında kesin bir seçim yapmak zorunda. Cumhuriyet'i korumak için gerekirse 100 yıl muhalefette kalmalı, Cumhuriyet'i satmamalı!

ALTI OK'A SAHİP ÇIKIN

CHP açılım yapacaksa, açılımın yönü türban fesadı değil, sol olmalı. Bütün solu kapsamalı, bütün solu kucaklamalı; sol ile ortak cephe kurmalı ve solu TBMM'ye taşımalı. Altı Ok'a sahip çıkmalı. Türban fesadını AKP'nin stepnesi ve yardakçısı olarak değil, bütün solla birlikte iktidara geldiği zaman çözeceğini ilan etmeli.

Kıssadan hisse: “Kılıçdaroğlu çarşaf giyse de CHP iflah olmaz!” (Necmettin Erbakan, Zaman, 06.12.10; s. 16)