28 Şubat 2018 Çarşamba

"ESAD DÜŞMANI" Batı Ana Akım Medyanın Türkiye Şubesi Hürriyet Gazetesi mi ?


Ana Akım Medya’da Propaganda. Yerleştirilmiş Teröristler

Suriye’deki savaş üzerinden ticaret yapan tüm ana akım medya batı haber kaynaklarına kuşkuyla bakılmaktadır. Bu durum, ana akım haber öykülerinin neden canice savaş propagandasıyla eş anlamlı olduğunu açıklamaya yardımcı oluyor.

Bugün Suriye’de bir savaş var; çünkü Batı ve müttefikleri, ülkede bir “rejim değişikliği” için kirli savaşı sürdürmektedirler. Bunların tümü, şu ana kadar yeterince belgelenmiştir. Bu, bir “organik” savaş değildir. Savaş, Batı ve onun müttefiklerine rağmen değil, onlar yüzünden süregitmektedir. Kanada hükümetinin [1] de içinde olduğu Batılı hükümetler, demokratik olarak seçilmiş Suriye Devlet Başkanı’nı iktidardan uzaklaştırma niyetlerini açıkça ilan etmiş bulunuyorlar.

Ana akım haber kaynaklarına, tümüyle, Batı’nın vekilleri olan teröristler yerleşmiş durumda. “Beyaz Miğferler” [2], El-Kaide ve onunla ilişkili terörist yapıları kollamak amacıyla, halkla ilişkiler işlevi görmek üzere Batı ve müttefikleri tarafından giderleri karşılanan istihbari bir yapıdır. Bu, makul bir şüphenin ötesinde kanıtlanmıştır. Benzer şekilde, “Uluslararası Af Örgütü”, “İnsan Hakları İzleme Örgütü”, “Suriye İnsan Hakları Gözlemevi” [3] ve diğerleri gibi haber kaynakları tümüyle taraflı, Batı tarafından desteklenen yapılardır ve  propaganda öykülerinin kaynağını oluştururlar. Bu kaynaklar, Suriye ve halklarına karşı daha fazla savaş suçu işlemek yönünde bir çeşit “rıza mühendisliği” olan hybrid savaş kompleksinin bir parçasıdırlar ve dolayısıyla Nuremburg ilkelerine göre suçludurlar. Savaş propagandası bir suçtur.

Batı, Suriye’ye karşı saldırılarını tırmandırmak istiyor ve bu nedenle, savaş propagandası da tırmandırılıyor. Ana akım medya haber tüketicileri, Suriye yönetimi aleyhindeki iddiaların tümünün düzmece olduğunu bilmeliler. İddia edilen gaz saldırılarının tümü sahte bayrak operasyonlarıdır. Esad’ın kendi halkına zulüm yaptığını iddia eden Caesar fotoğrafı [4]  belgesi sahtedir. Saydnaya askeri hapishanesi [5]  öyküleri düzmecedir.

Batı, çeşitli hikayeler uyduruyor ve yanıltma harekatları düzenliyor. Bu nedenle, onun bu korkunç katliam üreten saldırıları, hatalı biçimde, “insancıl” ya da “koruma sorumluluğu”nun bir sonucu olarak görüleblir. Sadece son birkaç hafta içinde, Batı-destekli teröristler Şam’da oturan vatandaşların üzerine binden fazla bomba fırlattı. Teröristler, kasıtlı olarak okulları, hastaneleri ve alışveriş merkezlerini hedef alıyor. Bu havan atışları, son birkaç hafta içinde yaklaşık 11 sivilin ölümüne yol açtı. Aşağıdaki resimlerde, teröristlerin kurbanlarından bazıları görülüyor:




Son üç haftadır, 1000 havan mermisinin kurbanlarının bazılarının kanı milyonlarca kişinin yaşadığı şehir olan Şam’da döküldü. Bu nedenle, Suriye Arap Ordusu Doğu Guta’da, NATO+Suudi destekli cihatçıların üzerine sert gidiyor. Bunlar, ateşkes anlaşmalarını ihlal ettiler. Fakat, sömürgeci medyadan duyacağınız tek şey ‘çocukların ve sivillerin’ ‘rejim’ tarafından saldırıya uğradıklarıdır.


Havan mermileri, Şam bölgesinde Doğu Guta’dan geliyor ve burası, Suriyelilerin rahatlaması için meşru Suriye ordusu’nun üzerine gideceği sonraki hedefdir. Suriye ordusu her hakka sahiptir ve aslında,  vatandaşlarını korumak, teröristleri yok etmek ve/veya etkisiz hale getirmek ile yükümlüdür.

Tom Duggan birkaç yıldır Suriye’de yaşıyor. Aşağıda doğrudan gelen günlük bir rapor mevcut. Duggan'ın analizi 7 yıllık kanıta dayalı gözlemlerle uyumludur ve güvenilir bir rapordur.


Bazen “sömürge medyası” olarak da adlandırılan ana akım medyadan gelen haberler savaş propagandasından başka bir şey değildir.
Kendimizi, ana akım savaş propagandasının yanlış yönlendirmesine izin veren bizler, paralarımız ve örtük onayımızla gerçekleşen halihazırdaki denizaşırı katliamın sorumluluğunu bir parça paylaşmalıyız.
*
Mark TALIANO
22.02.2018 / Global Research
ÇEVİRİ: IŞIK

Notes
[1] Mark Taliano, “Canada rejects the rule of international law and embraces international barbarity.” American Herald Tribune. 18 March, 2016.(https://ahtribune.com/opinion/695-canada-international-law.html) Accessed 21 February, 2018.
[2] Video: “White Helmets – The Mask of Terror/ Aleppo, January 2016.” LiveLeak/Anna News 1 December, 2017. (https://orbisnjus.com/2017/12/01/video-die-white-helmets-die-maske-des-terrors-sehenswert/) Accessed 2 February, 2018.
[3] Vanessa Beeley, “Syria’s White Helmets, NGO “Soft Power” and War Propaganda. The “Moderate Terrorists” Myth Exposed.  Part II “ 21st Century Wire, 28 October, 2015. (https://www.globalresearch.ca/syrias-white-helmets-ngo-soft-power-and-war-propaganda-the-moderate-terrorists-myth-exposed/5485128) Accessed 2 February, 2018.
[4] Rick Sterling, “The Caesar Photo Fraud that Undermined Syrian Negotiations.” Dissident Voice. 3 March, 2016. (https://dissidentvoice.org/2016/03/the-caesar-photo-fraud-that-undermined-syrian-negotiations/) Accessed 21 February, 2018.
[5] Tony Cartalucci, “Amnesty International Admits Syrian “Saydnaya” Report Fabricated Entirely in UK.” Off Guardian/Land Destroyer. 10 February, 2017. (https://off-guardian.org/2017/02/10/amnesty-international-admits-syrian-saydnaya-report-fabricated-entirely-in-uk/) Accessed21 February, 2018.

Mark TALIANO
Taliano, Suriye halkıyla konuşuyor ve onları dinliyor. 6 yıldan fazla süren ABD-NATO destekli terörizmden ve ABD’nin 3 yıldır sürdürdüğü “barış yapıcı” hava saldırılarından sonra, bir ulusun ve onun halkının cesaretini ve direncini ortaya koyuyor.
Mark Taliano, Suriye'de ana akım medya anlatılarını yalanlayan, iyi bilgilendirilmiş ve iyi belgelendirilmiş bir analiz sunmak için yıllar süren araştırmaları yerinde gözlemlerle birleştiriyor.






IŞIK’IN NOTU:
Mark Taliano’nun makalesinde sözünü etiği, “öykü uyduran” “insancıl”! batı kaynaklı ana akım medya’nın ülkemizdeki başlıca uzantılarından birinin de “Hürriyet” Gazetesi’nin olduğu gün gibi ortada. 23.02.2018 tarihli nüshasının manşeti de bunu doğrular nitelikte çünkü!

23.02.2018 Hürriyet Gazetesi Manşeti