3 Mart 2015 Salı

El Esad: Erdoğan, Efendilerinin Gönlünü Almak İçin Terörü Destekliyor

 
 
ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün sabah saatlerinde Türkiye’den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığında Suriye’yi ziyaret eden birçok parti ve kuruma tabi siyasi ve ekonomik faaliyet temsilcilerinden oluşan Türkiyeli bir heyeti kabul etti.

El Esad görüşmede bu ziyaretin ülkeler arasındaki gerçek ilişkilerin halklar tarafından yapılandırıldığına bir gösterge teşkil ettiğini belirtti. Ülkeler arasındaki ilişkilerin yıkıcı ve kapalı politikalarla yapılandırılamayacağını belirten el Esad; Türkiye’de Erdoğan iktidarının da iki ülke halklarının çıkarlarına hizmet etmeyen bu gibi politikalar izlediğine dikkat çekti. El Esad Erdoğan’ın, efendilerinin gönlünü alma ve onların planlarını hayata geçirme amacıyla radikal, tekfirci ve başka örgütleri desteklediğine vurgu yaptı.
 
Terörle mücadelenin sadece teröristlere karşı savaşla olmadığına işaret eden el Esad; aynı zamanda halkların, terör ve teröristleri destekleyen hükümetlerine bu desteklerini kesmeye zorlamalarını gerektirdiğini belirtti.
 
El Esad; halkların, hükümetlerini terörle mücadele etmeye, ve tüm halklar için ciddi bir tehlike teşkil eden terörden kurtulmak için devletler arasında ciddi ve gerçek bir işbirliğine zorlamaları önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı terörle mücadeleyle birlikte terörü besleyen ve takviye eden radikal ideolojiye karşı mücadelenin de önemine dikkat çekti.
 
Türkiyeli heyet üyeleri, Suriye’nin teröre karşı ordusunun fedakarlıklarıyla birlikte halkının toprağına ve birliğine sımsıkı tutunmasıyla bölgeye ve tüm dünyaya mücadele ve sebatta önemli dersler verdiğini ifade etti.
 
Heyet üyeleri Suriye’nin teröre karşı savaşta sağladığı başarıların bölgenin maruz kaldığı bölücü ve parçalayıcı planların tehlikesini uzaklaştırmada temel bir rol oynadığına dikkat çekti.
 
Türkiye’de halkın mutlak çoğunluğunun hala Suriye halkıyla kardeşlik ve dostluk ilişkilerine inandığını ifade eden heyet üyeleri; Türkiye halkının, Erdoğan iktidarının günümüzde artık herkesi tehdit eden bir tehlike haline gelen teröre desteğini de reddettiğini belirtti.
 
Bu arada Vatan Partisi genel başkanı Perinçek başkanlığındaki Türk heyeti Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, Vatan Partisi genel başkan yardımcısı ve TSK genelkurmaylığında eski askeri istihbarat şefi emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi merkez yönetim kurulu üyesi  Yunus Soner, Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız, iş adamı Ali Rıza Tekin ve bir grup gazeteci şahsiyetten oluşuyor.
 
KAYNAK: SANA- 03.03.2015