3 Mart 2015 Salı

İRAN VE ABD NÜKLEER MÜZAKERELERİ SÜRÜYOR



İran ve ABD'nin çeşitli düzeylerdeki nükleer müzakereleri İsviçre'nin Montrö kentinde devam ediyor. 

IRNA- 03.03.2015                                             
                                                        
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Hüseyin Feridun, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, İran Dışişleri Bakanı Yardımcıları Seyyid Abbas Irakçi ve Mecid Taht Ravançi ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman'in katıldıkları müzakereler, İsviçre'nin Montrö şehrinde devam ediyor.

Dün itibari ile başlayan ikili görüşmelerde, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında yapılan görüşmenin yanı sıra, İranlı ve Amerikalı dışişleri bakan yardımcıları da bir araya gelmişlerdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün yaptığı açıklamada Amerika ve diğer tüm ülkelerin sadece tüm yaptırımların kaldırılması durumunda bir anlaşmaya varılabileceğini bilmeleri gerektiğini vurgulamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise İran ve 5+1 grubu arasında henüz hiçbir resmi anlaşmaya varılmadığını belirterek, yaptırımların İran'ın nükleer programı üzerinde hiçbir etki yaratamadığını söylemişti.