3 Mart 2015 Salı

Perinçek SANA’ya: Suriye Teröre Karşı Ön Cephedir

 
 
ŞAM – Türkiye Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek:”Suriye beşeriyetin teröre karşı ön cephesidir. Bizler Suriye ile halkı ve lideri Beşşar Esad’a dayanışmamızı ve desteğimizi belirtmek için geldik” dedi.
 
Perinçek SANA ile röportajında, kendilerinin Suriye’deki barışın Türkiye’deki barış olduğunun idrakinde olduklarını, Suriye’ye karşı uygulanan terörün Türkiye’ye de olumsuz yansımaları olacağını söyledi.
 
Perinçek, terörün tamamen ortadan kaldırılması ile güçlü ve kaya olarak kalması için toprak ve halk olarak Suriye’nin birliği, istikrarı ve barışının korunmasını istediklerini ifade etti.
 
Beş denizin bağlanması fikrine cevap olması itibariyle Suriye karşıtı proje ile görüşü ile ilgili soruya cevaben Perinçek, bölgenin bütün problemlerinin güven ve istikrarın sağlanması için birbirimizle işbirliği olduğunu, bizlerin Asyalı ve doğulu olduğumuzu beşeriyetin geleceğinin ise doğuda olduğunu ve bu proje üzerinde çalışmamız gerektiğini, Suriye, Irak, Türkiye, İran ve Azerbaycan arasında ekonomik, siyasi ve güvenlik işbirliğinin olması gerektiğini bu koalisyonun da bölge halklarının istikrar ve kalkınmasındaki çıkarlarını garantileyeceğini söyledi.
 
Erdoğan Bölgede Amerikan Projesinin Bir Görevlisidir
 
Suriye, Irak ve İran’ın uluslararası meydan okumalara karşı işbirliği içinde olduklarını gördüklerini, Türkiye’nin de bu koalisyona katılmasıyla çözümün çok daha kolay olacağını ifade eden Perinçek:
 
Türkiye’yi bu koalisyona katılmaktan men edenin adı Recep Tayyip Erdoğan olan Amerikan Büyük Ortadoğu Projesinin hizmeti için Amerika tarafından tayin edilen memur ve işbirlikçisi olduğunu vurguladı.
 
Perinçek, Türkiye’nin Erdoğan’dan kurtulacağını, zafere erişeceğini, özgürleşeceğini ve bölge geleceğinin temel garantörü sayılan bu projeye katılacağını, bundan dolayıdır ki İşçi Partisinin adını değiştirme kararı alarak Vatan Partisi olarak bilinmeye ve bu hedefi sağlamaya çalıştığını belirtti.
 
Perinçek, Erdoğan’ın komşu ülkelerle iyi ilişkilerin önemini idrak edebileceğini ancak görevi ve çıkarları ile uygulaması için Amerikan dayatmalarının bunu menettiğine dikkat çekti.
 
Perinçek: “Suriye, Irak, İran ve Rusya ile sadık ve iyi ilişkilerimiz var, bu ülkelerle güçlü ilişkiler sağlamak ve kurmayı istiyoruz” dedi.
 
KAYNAK: SANA- 03.03.2015