31 Mart 2015 Salı

Mahalleye karşı!.. Gerekirse alayına karşı!..

 
........
PKK-HDP çizgisinin sola ve sosyalist bilince zarar verdiği otuz yılda 127.792 kez görülse - gösterilse de, sosyalizm adına, sol adına, bir şeyler adına ağır başlı birileri kafalarını ağır ağır sallayarak “HDP’ye arka çıkmak bugün için solu kurtaracak, ülkeye özgürlük getirecek tavırdır” mealli laflar etmekten bıkmazlar. Hani, “kim şeyetsin sosyalist bilinci, biz yalnızca ve yalnızca kişisel tatminden yanayız, hani tuttuğumuz takımın kazanması gibi bir tatmin, hani göz koyduğumuz kadının bize göz kırpması gibi umut, bundan başka bir şey de değil deseler” bu HDP desteğinin hakikaten sola bir faydası bile dokunabilir. Sosyalistliğin, solculuğun yakasını bir bıraksalar… Hayır, bir yandan ulu büyük komünist laflar edecekler, öte yandan lokantada mönüden yemek seçer gibi, internette seyahat edecekleri ülkeyi saptar gibi, rahat ve huzurlu “Ben HDP’ye oy vereceğim. En solda o. Barajı da aşması lazım, aşamazsa felaket” diye iç geçirecekler… Binlerce cinayet ve kan üstüne oturan bir hattı birkaç “zekice” nöron kıvılcımıyla aklayacaklar.
 
Hani bir diktatörlüğe karşı tek veya en önemli karşı seçenek olsa gidip oy atarız; ama kim biliyor, kim garanti ediyor muhalif olduklarını? Bu AKP ile HDP anlaşmışlar mı, kavgalılar mı? Aynı gün içinde iki partinin bu derece kanlı bıçaklı birbirine saldırdığı ve aynı dakikalarda görüşmeler iyi gidiyor dediği başka bir ülke var mı?
 
Uzaylılar bu ülke halkının sinirleri üstünde deney yapıyor. Semavi bir sosyolojik araştırma kumpası içindeyiz sanki. Bilinç yozlaştırmanın bir alt sınırı var mı?
.......
 
Bir şey ne kadar kötücülse o kadar çok seviliyor, he mi? Biz de mi öyle yapsak, gardaş? Üst  insanlık kültürü falan boşsa, biz de etnik kimliğimize, bağlı olduğumuz takıma, yatırım yaptığımız politik güdüye göre kasmadan, alt-beyinden mi  baksak yaşama?
 
Kaan Arslanoğlu
31.03.2015
 
Yazının Tamamını Okumak İçin