17 Mart 2014 Pazartesi

F tipi ihbarcıya suçüstü

İhbar mektuplarını gönderen “vatansever subay” bulundu. Askeri Savcılık, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e peşi sıra isimsiz ihbar mektupları gönderen bir şahsın postanadeki görüntülerine ulaştı. Görüntüler, Güney Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın kumpasın izini sürdüğü soruşturma dosyasında yer aldı.
 
Ergenekon savcıları kendilerine gönderilen ihbar mektubunu soruşturma başlatılması talebiyle Güney Deniz Saha Komutanlığı’na yolladı. Mektupta bir çok komutan İzmir’de yapılan aramalarda delilleri karartmakla suçlanıyordu. Ergenekon savcılarının gönderdiği evraklar arasında ihbar mektubunun zarfı da yer aldı. Zarfın üzerinde 17 Nisan 2009’da Karşıyaka Postanesi’nden gönderildiğini gösteren damga silik de olsa okunabiliyordu. Bunun üzerine harekete geçen askeri savcılık postaneden güvenlik kamerası kayıtlarını istedi. Kamera görüntülerinin tespit edilmesiyle ihbarcı da ortaya çıktı.
 
Kamerayı görünce yüzünü gizledi
 
Dış kameradaki görüntülerde 25-30 yaşlarında siyah saçlı, kahverengi gömlekli ve siyah montlu bir şahıs elindeki poşetle postanaye girdi. Postanenin içindeki görüntülerde ise ihbarcının zarfı postaya verirken güvenlik kamerasını fark ettiği ve işlemi yüzünü kameradan gizleyerek yapmaya çalıştığı görüldü.
 
Aynı şahıs Öz’e 16 Haziran 2009’da bir ihbar mektubu daha gönderdi. İlk yazdığı mektubun kendisine ulaşıp ulaşmadığını soruyordu. Çünkü askeri savcılığın kamera görüntülerine ulaştığını öğrenmişti. İkinci yazdığı mektupta da Koramiral Erdal Bucak’ı postanedeki görüntüleri zorla almakla suçluyordu.
 
İhbar mektupları ile Poyrazköy soruşturması derinleştirildi. Emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Tuğamiral Fatih Ilgar soruşturmaya dahil edildi.
 
Kamera takıldı mektuplar bitti
İhbar mektupları için Karşıyaka Postanesi tercih ediliyordu. Postanede güvenlik kamerası yoktu. Kameralar 16 Nisan 2009’da takıldı. 17 Nisan’da ihbarcının kameralara yansıması da bu sayede oldu. İkinci ihbar mektubunun zarfı ve hangi postaneden gönderildiği savcılar tarafından açıklanmadı.
 
Özer Sürmeli / AYDINLIK, 17.03.2014