25 Mart 2014 Salı

Kılıçdaroğlu, AKP’yi destekledi: Uçağın vurulmasını asla eleştirmeyiz

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün düşürülen Suriye uçağıyla ilgili “Tokadımız ağır olur” sözlerinin ardından CHP’den iki farklı görüş geldi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Aksaray’daki mitinginde yaptığı konuşmada, “Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Ülkenin güvenliği söz konusuysa söyleyecek hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.
 
‘Başka ülkeler izinsiz giremez’
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağını düşürmüş. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ‘Ben kahramanım’ diye ilan edilmesini de istemeyiz” dedi.
 
Dün konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye’yi girişinin altyapısını oluşturulduğundan endişe ettiğini belirtti. Suriye’nin Türkiye için tehdit olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i “Ucuz işlerin içine girmesin. Ordu kendisini iç siyaset malzemesi haline getirmemelidir” diye uyardı.
 
Düşürülen uçakla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’tan ise farklı bir açıklama geldi. Koç, yazılı olarak önceki gün yaptığı açıklamada, “İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir” uyarısında bulundu.
 
Açıklamasında “Türk halkı ve Suriye halkı ile kardeştir ve provokasyonla olası bir çatışma istememektedir” diyen Koç, şunları ifade etti: “Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz. Boyundan büyük maceralara girişme. Türkiye’yi ve milletimizi özel hırslarına ve korkularına alet etmek yanlışlığına kalkma. Bu pis planları kim yapıyor ve aklına sokuyorsa, biliniz ki hepiniz ağır bir vebal altındasınız.”
 
Loğoğlu: TSK görevini yaptı
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da, Suriye savaş uçağının düşürülmesi konusunda şöyle dedi: “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda, bunun daha önce ilan edilmiş olan angajman kuralları çerçevesinde ve o kuralların da hükümlerine uyularak düşürülen bir Suriye uçağından bahsediyoruz. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Ama sıkıntı, böyle bir olayın ve Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu seçim ortamında, bütün gerginliklerin en yüksek olduğu bir noktada cereyan etmiş olması. İnsanın aklına, hele hele bizim muhalefet partisi olarak acaba bu olayların arkasında başka şeyler mi saklı?”
 
AYDINLIK / 25.03.2014