28 Mart 2014 Cuma

Müyesser Yıldız'ın ODATV'de Serdar Öztürk ile yaptığı röportaj 2

DEVLETTE BİN GLADYO
 
Soru : ABD’nin hedefi ve bu operasyonlarda cemaatin rolü nedir? 
 
Öztürk : Olay şematik olarak şudur; ABD, Türkiye’yi zayıflatmak istiyor. Bunun için de cemaatin yargı, emniyet, ordu ve basın içindeki yapılanmasını operasyonel olarak kullanıyor. ABD’nin hedefi, zayıf düşen Türkiye’nin bölünmesini sağlayarak, K. Irak ve Türkiye topraklarından kopartılacak parçalarla kukla bir Kürt devleti kurmaktır. Bu küresel operasyonu da Kürtleri çok sevdiğinden değil, sadece İsrail’in güvenliğini sağlamak, petrol ve maden yataklarını rahatça sömürmek için yapıyor. Cemaat sadece taşerondur. İşin gerçeği şudur; Cemaatin yargı ve polisteki örgütlenmesi, Amerikan istihbarat örgütlerindeki savaş çetelerinin tetikçisidir. Cemaatin içindeki herkes tabii ki örgüt ve örgüt üyesi değildir Bir takım insanlar halisane dini duygularla cemaat içindedir. Ama ABD bu dönemde gladyo yapılanmasını MİT, emniyet, yargı, ordu ve basın içinde gizli olarak teşkilatlanmış cemaat üyeleri içinden teşkil etmiştir. Bu kişilerin sayısı da yaklaşık bin kişi civarındadır.
 
Soru : Genelkurmay Başkanlığına, komutanlıklara özel mektuplar yazdınız, resmi dilekçelerle suç duyurusunda bulundunuz, ama hiçbir tebdir alınmadı veya gidişat önlenemedi. Neden?
 
Öztürk : Operasyon AKP ve hükümeti aşan, doğrudan Türk Milleti ve devletini hedef alan bir operasyondu. Kişisel kanaatim operasyonun arkasında Amerika’nın olduğunu anladıkları için çekindiler. Ordunun o dönemde bu operasyona engel olma gücü yoktu diye düşünüyorum. O yüzden de tek güç olan Türk Milleti’ni uyandırma ve bilgilendirmeye çalıştık. Gezi Parkı olayları ve halkın Silivri’de ayağa kalkması, tümüyle Amerikalıların kontrolündeki bu operasyona ve bunu yürüten taşeronlarına tepki niteliğindedir.