23 Mart 2014 Pazar

Teröre Desteğinden Dolayı Türkiye Hükümeti Kınanmalıdır

Mart 22, 2014- SANA (Suriye Arap Haber Ajansı)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NEW YORK – Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi Suriye'de bulunan tekfirci terör örgütleri ve Türkiye hükümetinin bu teröristlere desteği konusunda Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına iki eş mektup gönderdi.
 
Caferi mektubunda; "Suriye Arap Cumhuriyetinde Kaide Örgütüne bağlı terör gruplarının bulundukları terör faaliyetleri ve Türkiye hükümetinin bu terör grupları ve terörlerini desteklemede doğrudan bağlantısı ile ilgili daha önce gönderdiğimiz mektuplara ek olarak Suriye hükümetinin talimatları gereğince sizlere şunları belirtmek istiyorum..." dedi.
 
Sözlerine devam eden Caferi; bölgede kimi ülke rejimlerinin bölge ve haricinde Suriye'deki krize siyasi çözümü baltalamak için harcadığı süre gelen çabaları, şiddet ve terör seçeneğini üstlenmede ısrarcı davranmaları çerçevesinde çoğu üyeleri “Nusra Cephesi ve İslami Ordu” olarak bilinen tekfirci örgütlere bağlı olan silahlı terör gruplarının Türkiye sınırlarından sızarak Lazkiye kırsalının kuzeyinde Keseb Bölgesindeki Suriye -Türkiye sınır kapısından Suriye tarafına saldırdıklarını, Suriye ordu birliklerinin bu saldırıya karşılık vermesiyle birlikte Türk ordusunun terör saldırısına lojistik ve askeri destek sunduğunu belirtti.
 
Türkiye hükümetinin bu tutumunun bölgede terörü destekleyici tutumunun bir devamı olup Kaide Örgütü ve ona bağlı örgütlere askeri destek sunmasındaki rolünün kanıtı olduğuna vurgu yapan Caferi; Türkiye hükümetinin bu tutumunun uluslar arası kanunlar BM misakı ile ülkeler arası ilişkiler ve hüsn-ü civar ilişkilerinin temeline ihlal teşkil ettiğini vurguladı.
 
Caferi, Türkiye otoritelerinin binlerce silahlı, radikalci ve yabancı kiralık teröristin Suriye’ye geçişini kolaylaştırması, para, silah ve diğer destek şekillerini sunmasının terörle mücadeleyle ilgili uluslar arası anlaşmalara açık bir ihlal sayıldığını söyledi.
Caferi, Suriye Arap Cumhuriyetinin güvenlik konseyinden bu terörist saldırıyı ve Türkiye’nin buna karışmasını kınamasını talep ettiğinin altını çizdi.
 
Suriye Arap Cumhuriyetinin topraklarını hedef alan terörle teatide çifte standartlılık uygulamalarının siyasi çözüm çabalarını baltalayacağını belirten Caferi; terörün teröristlere destek veren başka ülkelere sıçramasına yol açacağı uyarısında bulundu.