22 Ekim 2015 Perşembe

BAZI HABERLERDE: PKK ve UYUŞTURUCU


PKK’nın Uyuşturucu Ormanı


Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Amanos Dağları’nın sık ağaçlarla kaplı sarp bölgelerinde esrar ürettiği bilinen ancak bir türlü ekim alanları tespit edilemeyen PKK’ya ağır bir darbe indirdi. 13 ayrı tim ve 150 askerin görev aldığı operasyonda; 5 terörist yakalanırken, piyasaya sürülmeye hazır 1.2 ton esrar, 350 bin kök hintkeneviri, 2 tüfek ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 
















20.07.2012- milliyet.com.tr- Tolga ŞARDAN
PKK’dan Kolombiya taktiği

Diyarbakır’da önceki gün gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu PKK’nın Kolombiya’daki gibi ‘kurtarılmış suç bölgeleri’ oluşturduğunu ortaya çıkardı. Örgütün, hint keneviri ekili alanlara ve buralara giden yollara mayın döşediği belirlendi








Polis ve jandarma birimlerinin önceki gün Diyarbakır’da bin 700 personel, 4 helikopter ve 16 zırhlı araçla gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonuyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Örgütün, kırsal bölgelerde hint keneviri ekimi yapılan alanlara ve buralara giden  yollara mayınlama yaptığı belirtildi.  Operasyonda, Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 12 ayrı köyde 5 bin dönümlük alan tarandı.
Oluşturulan operasyon timlerinin üç ilçeye bağlı, Esenler, Uçarı, Ziyaret, Gözebaşı, Gökçen, Boyunlu, Bağlan, Kabakaya, Çavundur, Dolunay, Ormankaya ve Çiftlibahçe köylerine ait kırsal alanlarda yaptıkları çalışmalarda, yüzde 95’i hasat edilmemiş halde yaklaşık 250 ton hint keneviri bulundu ve kullanılamaz hale getirildi. Kaynaklar, bir dönümde yaklaşık 6 bin kök Hint keneviri yetiştirildiği düşünüldüğünde, imha edilen Hint keneviri sayısının yaklaşık 5 milyon kök olduğunu belirtti. Yetkililer, uyuşturucu ticareti çerçevesinde bir koligram Hint kenevirinin 2 bin liradan satıldığına dikkati çekti. Operasyonla, örgüte gideceği anlaşılan yaklaşık 500 milyon liralık gelirin kesildiği kaydedildi.
Güvenlik kaynakları, örgütün uyuşturucu madde imal ederek para kazanmayı sağlamak amacıyla Kolombiya’daki organize suç örgütlerinin kullandığı yöntemi kullandığını belirledi. Örgütün Hint keneviri ekimi yapılan alanlar ve çevresine ulaşmak için geçilmesi gereken yol güzergahına mayın ve el yapımı patlayıcılar koyduğu belirlendi. Böylelikle Kolombiya örneğindeki gibi, “kurtarılmış suç bölgeleri” oluşturulduğu vurgulandı. Örgütün; Lice, Kulp, Hani, Dicle, Eğil, Kocaköy, Hazro ve Silvan ilçeleri ve köylerinin dağlık bölgelerinde bulunan tarlalarda, esrarın hammaddesi olan Hint keneviri ekimini teşvik ettiğinin tespit edildiğini kaydeden kaynaklar, bu bölgelerin PKK’lıların barındıkları ve faaliyet yürüttükleri dağlık bölgeler olduğuna dikkati çekti.

01.08.2012- Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR (DHA)
Diyarbakır'da MİT, polis ve Jandarma'dan PKK'ya uyuşturucu darbesi
Diyarbakır'da polisin PKK'nın uyuşturucularına yönelik düzenlediği operasyonda toplam kubar ve toz olmak üzere toplam 3 ton 769 kilo esrar ele geçirilirken, 530 bin kök hint keneviri imha edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, PKK'ya yapılan uyuşturucu ekimi ve ticaretine tarihin en büyük darbesinin vurulduğunu söyledi. Sağlam, "Ele geçirilen madde miktarı ve bu miktarın tekabül ettiği parasal değer olarak ta tarihi bir rekora imza atılmıştır. Operasyonun piyasa değeri toptan fiyatı olarak 70 milyon çünkü perakende fiyatı onu ikiye katlıyor" dedi.















Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam 18 Temmuz'dan bu yana polis ve jandarmanın aralıksız sürdürdüğü operasyonlarda PKK/KCK terör örgütü organizesinde yapılan uyuşturucu ekimi ve ticaretine tarihin en büyük darbesinin vurulduğunu söyledi. Sağlam, şöyle dedi:

"Ele geçirilen madde miktarı ve bu miktarın tekabül ettiği parasal değer olarak ta tarihi bir rekora imza atılmıştır. Bölücü terör örgütü finansmanı konusunda gerek Avrupa'da gerekse ülkemizde düştüğü hal, içine düştüğü mali çıkmazı aşabilmek için her yıl artan oranda hint kenevirin ekilmesini teşvik etmekte, bundan da rantını almakta. Gerçekleşen operasyonların başarısını ise müzahir basın yayın organlarında çıkardığı haberlerle akabete uğratmaya çalışmaktadır. Yerel ve ulusal basın yayın organlarının tamamında gerçekleştirilen operasyonlar bütün açıklığıyla yer almış, hint kenevirlerinin sökülmesi, imha edilmesi halkımızca açık bir şekilde görülmüştür"

Sağlam, PKK'nın yapılan operasyonlara gölge düşürmeye çalıştığını belirterek, "Örgüt üst düzey yöneticileri her ne kadar inkar etseler de yapılan operasyonları çaresizce izlemekte ve düştükleri bu durum gerekçesiyle birbirlerini sürekli eleştirmektedirler. Bu operasyonlarla emniyet birimlerince yürütülen başarılı ve etkili operasyon engellemek amacıyla, ekim yapılan alanlara mayınlar döşendiği ve devlet buralarda bir daha operasyon yapmaz, düşüncesini yaymaya çalıştığı tarafımızca bilinmektedir. Ve müzahir kitleye, kanunsuzluğa nerede ne şekilde olursa olsun, müsaade edilmeyecektir. Bundan sonra ardı arkası kesilmeden devam edecektir mesajını veriyoruz" dedi.

Gazetecilerin ele geçirilen uyuşturucuların bizzat örgüt tarafından işlenip işlenmediği yönündeki sorusu üzerine şöyle dedi: "Terör örgüt nerede ve nerelerde barınıyorsa, nerelerde konumlanıyorsa oralarda ekiliyor. Bir bakıyoruz nerede bunlar ekilmiş, ekildiği yerlerde örgüt de aynı yerde. Birçok örgüt ve müzahir kesimin almış olduğumuz ifadelerinde, bunlar örgüte bundan payını da, rantını da veriyorlar belli bir oranda. Bahoz Erdal kod adlı şahıs 4-5 milyon liralık gelirleri toprağın altında kaybolmuş diyor, yani nasıl kaybolmuş? Orada bir yerlere gömüyorlar. Ondan sonra muhtemelen birileri bu paraları götürdü yedi, ama onu da dediler ki bunları gömen arkadaşımız öldürüldü. Onun için bu paraların yerini onlardan başka bilen yok. Nerede olduğunu bilemiyoruz. Ve şuan da o para konusunun tartışması var kendi aralarında. Bunlar kendi aralarında telsiz görüşmelerinde geçen 4-5 milyon TL diyorlar. Onu muhtemelen birileri yedi"

19.01.2013- www.kirikhan.net
Van'da PKK Uyuşturucu sığınağı bulundu

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç köyü kırsalında arama tarama faaliyetinde bulundu.














Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç köyü kırsalında arama tarama faaliyetinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin dağlık arazide yaptığı kontrollerde terör örgütü PKK üyeleri tarafından kullanılan bir sığınak tespit edildi.

Sığınakta yapılan aramada, 7 kilo esrar ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.


04.08.2015- haberturk.com

PKK'ya uyuşturucu operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Konya merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı

Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan 9 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 21'e yükseldi. Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.B.'nin terör örgütü PKK ile temasta olduğu, elde edilen geliri örgüte aktardığı iddia edildi. Tutuklananlar arasında bulunan lider yardımcısı A.D.'nin ise, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP'den Konya merkez Karatay Belediye Başkanı adayı olduğu ortaya çıktı.


Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen şebekeye yönelik 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen 31 Temmuz günü Konya, Adana ve Kırşehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.B., yardımcıları Y.B. ve A.D.'nin de bulunduğu 9'u Konya, 2'si Adana ve 1'i Kırşehir'de olmak üzere 12 kişi 'Örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etmek ve ticaretini yapmak' suçundan gözaltına alındı.


Operasyonun 21 kişiye yönelik olduğu ve 9 kişinin ise son 7 ay içinde farklı zamanları aynı suçtan yakalanıp, tutuklandığı belirtildi. Yapılan aramalarda 29 paket halinde 34 kilo eroin, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 tüfek ile bunlara ait mermi ve fişek, 77 sikke ve 8 gram esrar ele geçirildi.

Şüphelilerin, Van'dan aldıkları uyuşturucu maddeleri cips paketlerinde ve meyve suyu kutularında gizleyerek Konya, Adana ve Kırşehir'e getirerek piyasa sürdükleri iddia edildi.


















Diyarbakır ile Bingöl arasındaki kırsal bölge uçsuz bucaksız kenevir tarlalarıyla dolu. Terör örgütü "Siz ekin, biz burada oldukça devlet buraya gelmez." diyor. Uyuşturucu yetiştiricileri de PKK'ya hem lojistik destek, hem de gelirden pay veriyor. Bu bölgedeki 80 köy ve mezrada yaklaşık 500 ton esrar yetiştiriliyor.