22 Ekim 2015 Perşembe

Dağlıca'da son göründü




TSK, Yüksekova’daki Doski Vadisi’nde yürüttüğü operasyonlarda PKK’ya büyük darbe indirdi. Birçok saldırının yönlendirildiği İkiyaka Dağları’nda 9 stratejik nokta temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin yürüttüğü son yıllardaki en büyük operasyonda, İkiyaka Dağları’ndaki 9 stratejik nokta teröristlerden temizlenirken, bölgedeki terör kampının son noktasına operasyonlar yoğunlaştırıldı. Uzmanlar bu bölgenin temizlenmesi durumunda hem Irak’tan sızmaların asgariye ineceğini hem de bölgede terör saldırısı riskinin ortadan kaldırılacağına vurgu yapıyor. Telsiz konuşmaları tespit edilen PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın da teröristlere “direnin yoksa Türkiye’de biteriz” dediği ortaya çıktı. 

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK’nın başarılı operasyonları sonucunda İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde PKK tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen sekiz gözlü mağaraya girildi. 

Dağlıca’ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, PKK’nın “son direniş noktası” olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca’ya yapılan saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan oluşuyor. Burada PKK’nın kamplarına giren Mehmetçik, tepelerdeki mağaralarda bulunan PKK’lıları etkisiz hale getirmeye devam ediyor. 

Bölgede zaman zaman kar yağışı yaşanması ve rakımının 3 bin 500 olması şartların ne denli ağır olduğunu da gözler önüne seriyor.

Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek PKK’lıların etkisiz hale getirildiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi.

KARAYILAN: GEREKİRSE ÖLÜN

PKK liderlerinden Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı’ndan kalan son PKK’lılara talimatlar yağdırıyor. Karayılan telsiz konuşmalarında, “Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin” derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor. “Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar” ifadesini kullanan Karayılan, sürekli yöntem değiştirilmesini istiyor. Karayılan’ın “ölümü göze alarak geldim, yanınızdayım” dediği sırada Zap Kampı’nda olduğu tespit edilirken telsizden verdiği talimatlar ve mesajları şöyle: 

| Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin,

‘ASKER ÇOK KARARLI’

| Asker çok kararlı, son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar. Bu askere karşı benzer yöntemler uygulamayın, sürekli yöntem değiştirin, daha küçük gruplara bölünün, zaman kazanın, aksi takdirde bizim için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacağız, bu Türkiye’deki sonumuz olur, direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün.

| Bulunduğunuz tepelerde varlık göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk etmeyin, en son yapacağınız şey el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak,

| Bu dağlardaki çatışmalar sadece bu bölgeyi değil tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor, o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim.


‘MÜCADELEMİZ SONLANIR’

| Burada başarı sağlarsanız yurt içinde direnenlere de moral verirsiniz, yoksa bu mücadelemiz sonlanır, bunun öz bilincine varın ve dayanın, direnin


MAĞARALARA GİRİLDİ

Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.

Aydınlık/21.10.2015