29 Ekim 2015 Perşembe

CIA-Gülen-eroin ağı

Eski FBI Danışmanı Williams anlattı: Türkiye’de uyuşturucuyu kontrol eden Babalar ile CIA, Gladyo ve Gülen arasında ilişki var. Obama’nın dini danışmanı bile Gülenci... Birçok kişi Gülen hakkında olumlu düşünüyor

Önder Öztürk
Tarih 25 Eylül 2009. Washington DC, Senato binası önü. Günlerden cuma. Kitle, senato binasına dönerek namaz kılıyor... Bu görüntüleri izlerken, bir anda filmin içinde buluyorsunuz kendinizi. Fethullah Gülen’in daha önce kamuoyuna yansımamış konuşmaları geliyor ve bir solukta izleyeceğiniz belgesel başlıyor: “The GULEN, Bir Gladyo Projesi”.
PENSİLVANYA’DA ÇEKİM YAPILDI
Yönetmenliğini Serkan Koç’un yaptığı belgeselin hazırlığı 3 yıl sürdü. Çekimler için Kazakistan, İran, Moskova, Almanya, İngiltere ve ABD-Pensilvanya’ya kadar gidildi. FBI’da görev almış isimlerle konuşuldu. Gülen hareketini yakından takip eden devlet görevlileri ve gazetecilerden bilgi alındı. Rusya’daki Gülen okullarında ders veren öğretmenlerle görüşüldü. Eski FBI Danışmanı Paul Williams, belgeseldeki en önemli isimlerden biri: Vatikan arşivinde çalışma yaparken Gladyo’nun izine rastlamış; Gülen ile aynı kasabada yaşıyor ve uzun yıllardır onu takip ediyor. Williams, Yönetmen Serkan Koç ve Yardımcı Yönetmen Beste Gül Öneren’i Pensilvanya’daki evinde ağırladı ve bilgilerini paylaştı.
Williams, söze şöyle başlıyor: “Araştırmacı gazeteciyim. Beş yıl FBI ile çalıştım. Bu röportajı yapıyorum çünkü şu anda uluslararası alanda Gülen, CIA ve Türkiye’de olup bitenden daha önemli bir hikâye yok.” Bundan sonrasını Williams’dan dinleyelim:
İŞTE WİLLİAMS’IN ANLATIMLARI
Gülen’i araştırmaya başladığımda birkaç şey beni hayrete düşürdü; Bill ve Hilary Clinton tarafından destekleniyordu. Duruşmasını inceledim ve düşünmeye başladım. Nasıl oluyor da 3. Sınıf eğitimi olan böyle bir adam CIA tarafından korunuyor? Neden bu kadar çok parası var? Önce komşularıyla konuşmaya başladım. Dediler ki, “Bu adamın kale gibi bir evi var. Bu yerleşkeden geceleri silah sesleri duyuyoruz.” Gün içerisinde yerleşkeyi kontrol eden bir helikopterin bölgede gezdiğini de söylediler.
HEDEF: DOĞAL KAYNAKLAR
Fethullah Gülen’in CIA ile bağlantısına bakarken Orta Asya’daki okullarında CIA ajanları olduğunu keşfettim. Yeni kurulan Rus cumhuriyetlerinde geniş petrol ve doğalgaz rezervleri var. Avrasya, dünyadaki en zengin bölgelerden biri. ABD, bu doğal kaynakları kontrol etmek istiyordu. Bu kaynaklara ulaşmanın en iyi yolu Gülen Hareketi’ydi.
Resmi tüm Amerikan soruşturmalarında defalarca kanıtlandı ki, tüm CIA gizli operasyonlarının kaynağı eroin. Hep öyleydi. Gladyo’yu sermaye eden de bu. CIA’nın tüm dünyada kara bankalar kurduğunu biliyoruz. Yani CIA’nın gizli operasyonlarına kaynak yaratmak üzere dolaşan, Gülen gibi insanlara aktarılan milyarlarca dolarlık CIA gizli ödeneğinden bahsediyoruz.
GÜÇLÜ LOBİ OLUŞTURDU
Türkiye’de uyuşturucuyu kontrol eden Babalar ile CIA, Gladyo ve Gülen arasında doğrudan ilişki var. CIA ve Gülen’in var olmayan bir ülke yaratmış olmaları çok şey anlatıyor. Adı, Türkistan. Yok böyle bir ülke. Sadece CIA haritalarında ve Fethullah Gülen’in hayal dünyasında var. Çin’in bir parçası. Öncü birliklerin şu anda yaşadıkları yer, İslamcılar... Burası doğal kaynaklar açısından oldukça zengin bir yer.
ABD hükümetindeki birçok kişinin Gülen hakkında olumlu kanaatleri var. Çünkü Gülen, Washington D.C.’de çok güçlü lobi grupları oluşturdu. Washington D.C.’de sayısı 6 bini aşan kongre üyesi, senatör ve asistanları Gülen’den nemalanıyor. Şu anda bile başkan Obama’nın dini danışmanı bir Gülenci (“Amerikan ve Müslüman İşbirliği Projesi” kapsamında çalışmalar yürüten Dalia Mogahed kastediliyor).

22 Ocak 2015 Perşembe / AYDINLIK