29 Ekim 2015 Perşembe

Gülen okulları cihatçı havuzu

William Engdahl: Tüm deliller Fethullah Gülen’in, Türkiye’deki kurumlarda darbe yapmak ve Avrasya bölgesinde istikrarsızlık yaratmak için kullanılan bir CIA unsuru olduğunu gösteriyor

Jeopolitika üzerine araştırmalar yapan ABD’li gazeteci William Engdahl, Fethullah Gülen’le ilgili bulgularını “The GULEN - Bir Gladyo Projesi” belgeselinde anlattı: “Uygur öğrencileri arasından asker topladılar, Türkiye’deki Gülen okullarına götürdüler. Militan olarak çıkan gençleri, Suriye’ye savaşa gönderdiler.”

İŞTE ENGDAHL'IN ANLATIMLARI

Yönetmenliğini Serkan Koç’un yaptığı The GULEN belgeselinde, Cemaat’in 1970’lerde İzmir Kemalpaşa’da kurduğu kamp yerine ve tanıklara ulaşıldı. Gülen’in Gladyo unsuru olduğunu kanıtlayan belgeler yayınlandı; Türkiye’deki görevi farkedilince Amerika’ya kaçırıldığı ve operasyonlarını oradan nasıl sürdürdüğü anlatıldı.

Yönetmen Yardımcısı Beste Gül Öneren, Gülen hareketini yakından takip eden gazeteci William Engdahl ile internet üzerinden görüştü. Engdahl, ulaştığı bilgi ve belgeleri şöyle aktardı:

Amerikan’ın “Demokrasiyi geliştirmek” kisvesi altındaki operasyonlarının, Ortadoğu’da sınırları tekrar çizmek ve yükselen bağımsızlığın önünü kesmekle alakalı olduğunu tespit ettim. Gülen’in de bu stratejinin bir parçası olduğunu anladım.

Gülen’e 3 kişinin araya girmesiyle, kendisine üstün meziyetli yabancı statüsünde kalıcı oturma izni verildi: Eski Türkiye Büyükelçisi Morton Abramowitz, CIA ile bağlantıları olan George Fidas ve CIA’nın kritik isimlerinden Graham Fuller.

Fuller, CIA ve Pentagon’un İslamcı cihadı silah olarak kullanma ve dünya çapında kaos yaratma politikasının mimarıdır. Orta Asya ve Kafkaslar’da Gülen’in açtığı Türk okullarındaki İngilizce öğretmenleri CIA ajanıydı. İlk olarak 500 “öğretmen maskeli” ajan, bu okullar sayesinde Orta Asya’ya sızdı.

Tüm deliller Gülen’in, Türkiye’deki kurumlarda darbe yapmak ve kendilerinin “Doğu Türkistan” dediği, Çin’e kadar uzanan Avrasya bölgesinde istikrarsızlık yaratmak için kullanılan bir CIA unsuru olduğunu gösteriyor.

UYGUR GENÇLERİNİ EĞİTTİLER

Gülen hareketi, Orta Asya’ya sızdıktan hemen sonra Çin’in Sincan bölgesini hedef aldı. Genç Uygur öğrencileri arasından asker topladılar. Onları Türkiye’ye, özel Gülen okullarına, üniversitelerine götürdüler. Ve belgelenen durumlara göre, buradaki eğitimden cihatçı olarak çıkan gençleri, El Kaide ile birlikte savaşmak üzere Suriye gibi yerlere gönderdiler.

RABİA KADİR'İN BAĞLANTISI

Sincan, CIA’nın uzun zamandır hedefinde. Dünya Uygur Kurultayı, Washington’da kuruldu. Dünya Uygur Kurultayı Başkanı, milyoner Rabia Kadir, CIA’nın renkli devrimler için kullandığı NED adlı kurum ile sıkı mesai içinde. Sincan bölgesi, Çin’in petrol ve doğalgaz yatağı, Rusya ve Kazakistan’dan gelen tüm petrol ve gaz hatları bu bölgeden geçerek Çin’in doğusuna akıyor.

(Çin’de 14 Ocak günü 10 Türk vatandaşı, Uygurların çıkışına sahte pasaport temin ettiği için tutuklandı. Çin basını, Uygurların Türkiye’ye, buradan da cihada katılmak üzere başka ülkelere geçeceğini yazdı.)

ABD-GÜLEN-ERDOĞAN

William Engdahl, Türkiye’de gelişmeleri de şöyle değerlendirdi:

Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin farklı bir ittifak yapısına ihtiyacı olduğunu görüyordur. CIA’nın Türkiye vekili; polis teşkilatında, yargıda ve sahte davalarla eski generallere, istihbaratçılara, gazetecilere ve CIA’nın Türkiye planına muhalefet kim varsa yollarından çekmek üzere yaptığı gibi, bütün kurumları ele geçirmek istiyor.

CIA da Gülen’i destekledi. Çünkü Erdoğan, Washington’daki bazı insanlar için hareketleri tahmin edilemeyen biri olmaya başlamıştı. Suriye’ye askeri müdahale gerçekleşemedi. Washington’un yapılmasını istediği birçok şeyde yavaş hareket etti ve Erdoğan’dan kurtulma zamanı geldiğine karar verdiler.

Erdoğan, Ankara’daki Amerikan Büyükelçisini eleşirdiğinde ve “İstenmeyen adam” ilan edilebileceğini söylediğinde doğru yapmıştı. Erdoğan’ın hatası, Büyükelçiyi “istenmeyen adam” ilan etmemesiydi. Çünkü bütün bulgular, ABD Büyükelçisi’nin, Türkiye’deki istikrarı bozmaya yönelik operasyonlarda kilit isim olduğu yönünde.

Önder Öztürk
23 Ocak 2015 Cuma / AYDINLIK