17 Temmuz 2017 Pazartesi

TÜRKİYE İKİNCİ İSRAİL’İN KURULMASINA İZİN VERMEYECEK

FHA- Perinçek, İran'da Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, İran ile irade birliğine varıldığını belirtti.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün beraberindeki Vatan Partisi heyetiyle birlikte İran ziyaretlerine dair bir basın toplantısı yaptı.

Doğu Perinçek toplantıda İran İslam Cumhuriyeti ile yaptıkları görüşmelerde Amerika ve İsrail’in Kürdistan girişimi ve Kürdistan referandumu konusundaki görüşmeleri hakkında önemli bilgiler verdi.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurulmak istenen devletin Kürdistan değil, İkinci İsrail olduğunun altını çizdi ve İran Devletine de bu konuda bilgi verdiğini belirtti. Tehdidin ciddiyetinin  İran'ın da farkında olduğunu söyleyen Perinçek, görüşmelerde İran ve Türkiye'nin dostluğunun pekiştiğini de vurguladı.

Perinçek, İran'da Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, İran ile irade birliğine varıldığını belirtti.


Perinçek şöyle konuştu:

“İsrail'i getirip komşumuz yapmak istiyorlar. Bu yapılan  Amerikan emperyalizminin bir girişimidir. Kesinlikle İkinci İsrail devletçiğinin kurulmasına izin verilmeyecektir. Önümüzdeki süreçte eylem birliği, beraberlik konularında, Sayın Ali Ekber Velayeti ile görüşmemiz son derece verimli oldu.

Sayın Velayeti'nin önerisi üzerine görüşmeden sonra basın açıklaması yaptık. Bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğünü savunmada İran'ın kararlı olduğunu ve Vatan Partisi'yle olan görüşmelerde de görüş birliğinde olduğunu belirtti. İran Devleti'nin başında bulunan İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamaney çok önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, 'Kürdistan'ın bir rüya olduğunu bu rüyayı görenlerinin uyanmalarının çok yararlı olacağını' belirtti. İran Devleti adına Kürdistan girişimine karşı net tavrı ifade etti.


Dünyada bazı kafa karışıklıkları var. Bu propagandalara göre güya İran Kürdistan'ın kurulması konusunda hoşgörülü bakıyor. Ama sizin de, dünya basının da gördüğü gibi Velayeti bu propagandalara göğüs germiş oldu. Vatan Partisi olarak hep şunu anlattık, 'Yapılacak referandum Kürdistan için değil. Amerikan silahı ile, İsrail silahı ile Kürdistan kurulmaz. Kurulmak istenen ülke İkinci İsrail'dir. Türkiye'nin burnunun dibinde İsrail'in ve Amerikan'ın üsleri bulunacak, askerleri bulunacak ona da Kürdistan denecek. Bu tehdidin ciddiyetini İran görmektedir. İran'ın Türkiye için güvenilecek bir dost olduğunu bu görüşmelerimizde bir kez daha anladık.


Temaslarımızda, ‘Türkiye ve İran olarak ortak bir strateji belirleyelim. Türkiye, İran, Irak ve Suriye yetkilileri buluşalım. Bu referandum girişimine karşı ve sözüm ona İkinci İsrail kurma girişimine karşı bölge ülkeleri bir araya gelip planlarımızı yapalım ve o planları eyleme geçirelim’ şeklinde son derece somut konuştuk. İkinci İsrail tespiti Vatan Partisi'nin tespitidir ve Batı Asya'da da kabul görmüştür. Barzani'yi bırakın, Barzani'yi cepheye süren Amerika geri adım atmaya başladı. Barzani’nin kendi bacakları yok, Amerika ne diyorsa onu yapmaktadır."


VELAYETİ: REFERANDUM HEPİMİZE KARŞI BİR EYLEM

Ali Ekber Velayeti ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmasına biz kesinlikle karşıyız. Böyle bir referandumun yapılması, bölgedeki tüm ülkelerin toprak bütünlüğüne karşı bir eylemdir. Sayın Perinçek’in, kurulacak Kürdistan’ın ikinci bir İsrail olacağı tespiti doğrudur. Görüşmede Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduğumuzu vurguladık. Irak’ın toprak bütünlüğünün zarar görmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.

İran ve Türkiye’nin ilişkileri tarihi, dini, kültürel alanda her zaman çok kuvvetlidir ve ilişkilerimizin daha iyi seviyeye ulaşması için yeni fırsatlar oluşturacağız. Tüm alanlarda, ekonomi ve siyaset alanlarında iki ülke iyi bir zeminde hareket ediyor ve bundan sonra daha da sağlam bir zeminde hareket edecek.

Bölge ülkelerinin tamamına olan tehditlerin karşısındayız. Özellikle Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Katar ülkelerine olan tehditlerin karşısındayız. Geldiğiniz için zat-ı alinize teşekkür ediyorum. Sıcak havalarda buraya geldiniz, inşallah bu sıcaklık ilişkilerimize ve istikbara (emperyalizm) karşı mücadelemize de yansıyacak.”

PERİNÇEK: AMERİKA VE İSRAİL TEHDİTLERİ BİZİ DAHA ÇOK BİRLEŞTİRECEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ise şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları, sayın Velayeti, sizlere Türk Milleti’nin ve Vatan Partisi’nin sıcak duygularını getirdik. Amerika ve İsrail şu an bölgedeki tüm ülkeleri tehdit eden bir girişim içindedir. Ve İsrail bize ikinci bir İsrail dayatmaktadır. Bölgede büyük Kürdistan’ın kurulması, İkinci İsrail’in kurulması anlamındadır. Onun adı Kürdistan’dır, ama Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Amerikan silahıyla, İsrail silahıyla Kürdistan olmaz. Ama Amerika ve İsrail’in başarıya ulaşması mümkün değil. Kürt kardeşlerimiz da hiçbir şekilde Amerika ve İsrail tarafından ateşe sürülmeyi kabul etmeyecektir.

“Bu Amerika ve İsrail tehditleri bizi daha çok birleştirecek. Birbirimize daha çok sarılacağız. Türkiye ile İran arasındaki kardeşlik, dostluk gelişecek. Biz İran’a sonuna kadar güveniyoruz. Batı Asya’da beraberlik, birlik kuracağız. Huzur getireceğiz. Türkiye-İran dostluğu öyle bir anahtardır ki, Batı Asya’ya huzur getirir, barış getirir, hatta dünya barışında bile Türkiye-İran dostluğunun çok önemli tarihi rolü olacaktır. Bizim binlerce yıllık kardeşimiz, dostumuz olan İran Milleti’ne de sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşme sonrası Ayetullah Hamaney’in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e aracına değin eşlik etti.

Genel Başkan Perinçek liderliğindeki heyette şu isimler bulunuyor:

- Genel Başkan Yardımcısı. Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı  E. Tümamiral Soner Polat
- Genel Sayman Tugay Şen,
- Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin,
- Merkez Karar Kurulu ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Yunus Soner
- Merkez Karar Kurulu üyesi Çağdaş Cengiz.

ALİ EKBER VELAYETİ KİMDİR?

Ali Ekber Velayeti, İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in Dış Politika Başdanışmanı. Velayeti İran dış politikasının efsane ismi olarak kabul ediliyor. 16 yıl boyunca İran İslam Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Velayeti, İran’ın bölgesel konulardaki dış politikasını yöneten isim olarak değerlendiriliyor. Velayeti, İran İslam Rehberi adına devlet başkanı düzeyindeki temasları yürütüyor.

Barzani yönetimi tarafından 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan “Kürdistan Bağımsızlık Referandumu” görüşmenin odağındaki gündemi oluşturdu. Görüşme sonrası kameralar karşısına geçen Perinçek ve Velayeti, ikinci İsrail’in kurulmasına karşı irade birliği sergiledi.

Fars Haber Ajansı
16.07.2017