2 Temmuz 2017 Pazar

Zincirini Koparmış Boğalar

Amcası merhum Kral Abdullah tarafından Veliaht tayin edilen, Bakanlar Kurulu Başkanı ve İçişleri Bakanı Muhammed Bin Nayef henüz 57 yaşında. Gayet sağlıklı olmasına rağmen Kral Selman’ın talebi üzerine Fetva Kurulunun kararı ile “Allah’ın emri, Peygamberin kavli ve Suudi Krallığının ulvi çıkarları gereği” tüm görevlerinden azledildi. Fakültemizin coğrafya bölümünde profesör olan meslektaşım Suriye eski İçişleri Bakanı Muhammed Harba’nın yakın dostu.

Kütahyalı bir dostumuz Mekke ve Medine’de eski Hicaz Valisi dedesine ait milyarlarca dolar değerindeki mülkün akıbeti ve tahsili için benden yardım istemişti. Bakanlık görevini bıraktıktan sonra Dimaşk (Şam) Üniversitesinde ders vermeye başlayan Dr. Muhammed Harba Suudi Krallığına gideceğimden haberdar olmuştu. Meslektaşı Suudi İçişleri Bakanı Muhammed Bin Nayef’in konu hakkında yardımcı olabileceğini söyledi. Bu vesileyle Muhammed Bin Nayef ile Riyad’ ta tanışma fırsatım oldu.

Henüz Suriye savaşına ramak kalmıştı. Arap âleminde başlayan olayları planlayan merkezlerin hedefinde ‘Suriye olacak’ demişti. Ancak savaşın çok kanlı ve çetin geçeceğini, bilinmezlik girdabında yol alacağımızı ve Suriye savaşının belki de dünyanın mahfına yol açacak bir süreci tetikleyeceğini ifade etmişti. Suudi Krallığının bu savaşa aktif dâhil olması için çok ciddi baskılara maruz kaldığını söylemişti. Nitekim bu baskılar meyvesini verdi ve ‘dünyanın mahfına yol açacak’ sürecin parçası olmak istemeyen veya buna karşı itiraz eden herkes tasfiye edildi ve ediliyor.

ABD’YE DUYDUĞU MUHABBET

En nihayet Veliaht Muhammed Bin Nayef baskılara boyun eğmek zorunda kaldı. Makamını, henüz 30 yaşında olan ve Suudi Kralının oğlu sıfatı dışında hiçbir vasfı olmayan, kuzeni Muhammed Bin Selman’a terk etti. Âlemin gündemine paraşütle indirilen, Yemen ve Suriye savaşlarındaki tahripkâr görevi ile haber olmaya başlayan, Kral tahtına kısa bir zaman içinde oturması beklenen “dünyanın merak ettiği” maceraperest Veliaht henüz tahta oturmadan “Kral” yetkileriyle donatıldı. Bilinen en önemli iki özelliği ABD ve İsrail’e duyduğu kör muhabbet ile İran ve Şiilere karşı beslediği kör düşmanlıktır.

‘Dünyanın mahfına yol açacak” maceraperest cephenin ikinci adayı Arap Birleşik Emirliklerine bağlı Abu Dabi Emiri Muhammed Bin Zayed. 56 yaşında ve İngiltere Sandhurt Kraliyet Askeri Akademisi’nde terbiye edilmiş. Dubai gibi önemli bir ticaret merkezinin ülkesi olan Arap Birleşik Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri’nin Genel Komutanı.

‘Kankası Suudi Prens Muhammed Bin Selman’ın Kral yapılması için İsrail ve ABD nezdinde açıktan lobi faaliyetleri yürüttü. Papa, Trump ve Dışişleri Bakanı Tillerson ile özel görüşüyor. Dünyanın aradığı IŞİD ve El-Nusra liderlerinden “Çeçen” asıllı teröristleri Abu Dabi’de ağırlıyor. “Mücahitlere” kendisinin kullandığı arabasıyla kent turları düzenliyor. Bu ulvi ziyaretin videosunu paylaşıyor. Bu kadar lakayıt ve gözü kara. ‘Mars’a koloni kurmak istiyorum’ sözünün sahibi.



İRAN’A KARŞI SAVAŞ İSTİYOR

ABD ve İsrail’e düşman olan her şey ve herkesten nefret ediyor. İran ve dostlarına karşı aleni savaş istiyor. İran’a savaş açması için Obama’ya yalvardı. İsrail askeri yetkililerle muhabbet kuşları misali aşna fişne. 15 Temmuz kanlı terör saldırısında parmağı olduğu iddia edilen Abu Dabi’de yaşayan “Filistin” asıllı Muhammed Dahlan’ın patronu. Katar ve onun arkasında duran Türkiye’nin cezalandırılmasını talep ediyor. ABD’de görev yapan Arap Birleşik Emirlikleri Büyükelçisi Yusuf El-Otayba’nın de patronu. Mısır asıllı “Batıdaki kadınımız” olarak parlatılan Abir el-Otayba’nın eşi.

Şifre kırıcılar 43 yaşındaki “Büyükelçi” Yusuf El-Otayba’nın özel yazışmalarını ele geçirdi. Önemli bir bölümü yayınlandı. ABD’de İsrail’in en güçlü lobi merkezlerinden biri olan Foundation for Defense of Democracies’e (Demokrasileri Savunma Vakfı) ABD’yi İran’a karşı yaptırım ve savaş yapması için milyonlarca dolar hibe etmiş. Soros Vakfı misali görev icra eden vakfın kurucusu Siyonist milyarder Sheldon Adelson. Demokrasi lideri (!) Benjamin Netanyahu’nun kankası. “İsrail-Arap” güç ve iş birliğinin önemine ve “yaratacağı muazzam güce” inancı tam.

KATAR KRİZİNİN MİMARLARINDAN

Vakıf Başkanı Siyonist Mark Dubowitz “Büyükelçi” El-Otaybi’ye yazdığı mektubunda İran ile ticaret bağı olan ama aynı zamanda Arap Birleşik Emirlikleri ve Suudi Krallığı ile ticaret yapan uluslararası şirketlerin listesini sunuyor. Bu şirketlere karşı kurulacak şantaj ve kumpas politikalar hakkında bilgi veriyor. Yusuf El-Otayba, Türkiye’ye karşı tertiplenen 15 Temmuz terör saldırısı ve son Katar krizinin en önemli mimarlarından. İsrailli dostları ve ABD’de faaliyet yürüten İsrail lobileri ile bölgemizde vuku bulan kriz, terör ve savaş senaryolarını yazan, savaşı bir sanal oyundan ibaret sanan zincirini koparmış boğalardan.

Polisiye dizilerinde meşhur tekerlemedir; cinayeti çözmek için paranın izini takip edeceksin. Dünyanın mahfına yol açacak süreci öğrenmek istiyorsan zincirini koparmış bu üç maceraperest boğanın izinin peşine düşeceksin.

Mehmet YUVA
Aydınlık/25.06.2017