15 Temmuz 2016 Cuma

"AYDINLIK" ARŞİVİNDE "FETÖ"; 14 Temmuz 2016

AYDINLIK; 14 Temmuz 2016




TSK'da DEV FETÖ SORUŞTURMASI

BİN 700 ASKER MERCEK ALTINDA

Aydınlık/ Ankara


F Tipi örgüte yönelik soruşturma TSK’ya dayandı. İzmir’de aralarında amirallerin de bulunduğu muvazzaf askerlere yönelik operasyon sürerken, TSK’da toplam bin 700 muvazzaf subay astsubay ve 400 sivil memurla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

F tipi örgüte yönelik olarak emniyet, yargı, bürokrasi ve iş dünyasında devam eden operasyonlara TSK da eklendi. F tipi örgütün TSK içinde çok dikkatli davrandığını ve açık vermemek için her yolu denediğini kaydeden yetkililer, “F tipi örgüte yönelik operasyonlarda önemli mesafe alındı. Emniyet ve yargıda ciddi temizlik yapıldı. Ekonomik kaynaklarına önemli darbeler indirildi. Örgütün TSK ayağına sıra geldi. Bugüne kadar açığa çıkan örgüt elemanları TSK’dan uzaklaştırıldı. Ancak bunların sayısı çok az. Şu anda F tipi soruşturmaları yürüten birimler birbirleriyle temas halinde. Karşılıklı bilgi paylaşımı ile sağlıklı bir sonuç alınmaya çalışılıyor. Kimsenin haksız yere mağdur edilmemesi için çalışılıyor. Gelen istihbaratlar ve elde edilen bilgiler çerçevesinde TSK’da yaklaşık bin 700 muvazzaf subay-astsubay ve 400 civarında sivil memurla ilgili soruşturma sürdüğü bildiriliyor. Bunlar arasında örgütle bağı kesinleşen isimler belirlenirse yargıya teslim edilecek. Ondan sonra bu kişilerin TSK ile ilişiğinin kesilip kesilmemesine kurumu karar verecek” dediler.

F TİPİ İHBAR EDİYOR

TSK içindeki F tipi örgüt elemanlarının kendilerini kurtarmak için her yolu denediğini de kaydeden yetkililer, “Bunlar arasında F tipi örgüte bayrak açan mı istersiniz, dikkat çekmemek için ordu evlerinde eşiyle içki içen mi? Aşırı bir şekilde Tayyip Erdoğan’a destek veren mi? Ama bu kişilerle ilgili araştırmalar uzun süredir devam ediyor. Zaten birçoğunun örgütle bağı da tespit edilmiş durumda. Örgüt soruşturmaları sulandırmak için taktikler geliştiriyor. Çeşitli yollarla F tipi örgütle ilgisi olmayan isimleri F tipi örgüt elemanı olarak ihbar ediyorlar. Soruşturmalarda kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyor. Aynı yöntemi geçmişte de yaptıkları için aynı yolla kurtulmaya çalışıyorlar” diye konuştular.

Bu arada, Ağustos ayı başında yapılacak YAŞ toplantısının gündeminde de F tipi örgütle mücadelenin olacağı, Şura’da bu konuda önemli kararların alınacağı öğrenildi. 

‘Gizli tanıkları savcı yönlendirdi’

Eski 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında olduğu Erzincan’daki Ergenekon davasının gizli tanıklarının tutuklanmasıyla ilgili gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, “FETÖ üyeliği, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve yalancı tanıklık” suçundan 22 yıl hapis alan gizli tanık Serkan Zirek’in ve 6 yıl 3 ay ceza alan Ahmet Koç’un, savcı ve emniyet yetkililerinin yönlendirmesiyle bu suçu işlediği ve örgütün varlığından haberdar oldukları belirtildi. Kararda, “5 yıllık süre zarfında örgütün yaptıkları apaçık bütün kamuoyunda tartışılmasına rağmen geri adım atmadıkları, mahkeme veya savcılığa başvurmadıkları” ifade edildi.
‘SİLAHLAR, ÖRGÜTÜN KULLANIMINDAYDI’

Mahkeme kararında Adana ve Hatay’da 21 Ocak 2014 yılında MİT TIR’larının durdurulmasının ve “Tahşiye” soruşturmasının yanı sıra Erzincan Davası’nın da örgütün silahlı oluşuna kanıt olduğunu vurguladı. Kararda, “Erzincan Çatalarmut’ta silah ve mermilerin bulunduğu yerin jandarma bölgesinde olmasına rağmen emniyete ihbarda bulunulduğu, yerleştirilen silah ve mermilerin örgütün kullanımındaki silah ve mermiler olduğu, dolayısıyla örgütün silahlı kabul edilmesi gerektiği” belirtildi.

Kararda Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargıdaki yasadışı örgütlenmesi de anlatıldı.

‘KORKU İMPARATORLUĞU...’

Kararda ayrıca 2005 yılında kurulan özel yetkili ağır ceza mahkemelerine özellikle örgüt üyesi hakim ve savcılardan atamalar yapıldığı belirtildi.
“Dava dosyasında görüldüğü üzere soyut iddiaya dayanan gizli tanık beyanlarının bir araştırma yapılmadan iddianameye dayanak oluşturduğu görülmüştür. Örgütün bu biriminin, emniyet ve asker birimlerindeki elemanları ile tam uyum içinde çalıştığı, emniyet ve yargıya yerleştirdikleri örgüt üyeleri ile yargı sistemini tamamen kendilerine hizmet eder hale getirdikleri, devlette paralel bir yargı ve polis teşkilatı kurdukları, askerler ve bürokratların tutuklandığı, insanların özel görüntüleri ve konuşmalarının usulsüz olarak elde edildiği ve örgütün medya kanallarına servis edilerek bir korku imparatorluğunun kurulduğu bir gerçektir.” 


'Kumpasın TSK'daki Ortakları'









Hikmet ÇİÇEK

 Sahte Danıştay suikasti şeması, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları...Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım'ın imzaları var. 'Belgeler gerçek' diyen bu raporlar yüzlerce subayın tutuklanmasına gerekçe gösterildi.

  Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin; 17 Mayıs 2006'daki Danıştay saldırısından bir ay sonra suikasta ilişkin Genelkurmay'ın hazırladığı şemada imzası bulunan dönemin Genelkurmay Adli Müşavir Vekili Muharrem Köse ile şemaya "Aslı gibidir" damgası vuran Deniz İstihbarat Binbaşı Hüseyin Yıldırım'la ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı.

 Sahte Danıştay suikasti şemasına Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'yle birlikte 'Aslı gibidir' diyen bilirkişi Deniz İstihbarat Binbaşı Hüseyin Yıldırım'ın, kumpas olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen İstanbul Askeri Casusluk Davası ve İzmir Askeri Casusluk davaları için de rapor hazırladığı ortaya çıktı.

  Genelkurmay adına görüş bildirilen İstanbul'daki davanın rapor tarihi 29 Eylül 2010. Raporda, 'casuslukla' suçlanan askerlerin "Gizli belgeleri bulundurdukları" yazıldı.


'Öğretim Görevlilerine FETÖ Operasyonu'

   ANKARA Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları gerekçesiyle aralarında bir öğretim görevlisi ile öğretmenlerin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, hakkında gözaltı kararı alınan 16 kişinin "himmet" adı altında topladıkları paraların, Bank Asya aracılığı ile yurt dışında FETÖ/PDY'nin finansman sağladığı bir derneğe aktarıldığının tespiti üzerine operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan bir erkek ve bir kadın aranıyor.


ALBÜMDEN EŞ SEÇMİŞLER

  EDİRNE Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin Edirne'deki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 126 sayfalık iddianame 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianame'de, örgütün evlenmek isteyen erkek üyelerinin, fotoğraf albümünden kendilerine eş seçtikleri belirtildi. İddianame'de yer alan tanık Ömer Doğan Çimenlik ifadesinde, "Kızım B.Ç. ODTÜ Fen Bilimleri Öğretmenliği son sınıfında okuduğu sırada evdeki ablası evlendirmek amacıyla biri ile tanıştıracağını söyleyerek başka bir cemaat evine gönderdi. Ankara İdare Mahkemesi'nde hakim üye olan U.E. ile tanıştırılarak evlenmesi sağlandı. Daha sonra kızım şiddet gördüğü gerekçesi ile eşinden boşandı. Örgüt genç yaştaki kızları ve erkekleri kendi içindeki istedikleri şahıslarla evlendiriyordu. Örgütün abi ve ablaları, bekar erkek ve kızların fotoğrafların üzerinden birbirlerini beğenip tanıştırıp evlendiriliyordu." diye konuştu.