10 Temmuz 2016 Pazar

Örgüt İçi ‘Ajan’ İnfazları




PKK’nın özyönetim girişiminde yediği ağır darbe örgütte yaşanan panik büyüyor. Güvenlik kaynakları, ajanlık suçlamalarıyla örgüt içinde infazların arttığını belirtti. PKK’lıların örgütte yaşanan dağılmayı önlemek için birbirlerine ve Kandil’e hayali “asker öldürme” ve “başarı öyküleri” anlattığı öğrenildi. Bu durum Kandil’le yapılan telsiz konuşmalarına da yansıdı.

İNFAZLAR BAŞLADI

Tunceli ve Bitlis bölgelerindeki PKK’lılar telsiz görüşmelerinde Kandil’e verdikleri raporda Mayıs ayında 30 güvenlik görevlisini öldürdüklerini öne sürdü. Ancak PKK’lıların “30 güvenlik görevlisi öldürdük” dedikleri dönemde güvenlik güçlerinin sadece 1 şehit verdiği belirlendi.

Bu arada PKK’da iç çatışma da hızlandı. Birçok ilde örgüt elemanları birbirlerini ajanlıkla suçlarken, çok sayıda örgüt elemanının infaz edildiği ortaya çıktı. En son Tunceli bölgesinde ajanlıkla suçlanan “Kava (K), Demhat (K) ve Cigerhun (K)” kod adlı 3 PKK’lı ajanlık suçlamasıyla öldürüldü. Öldürülen PKK’lıların cesetleri güvenlik güçleri tarafından atıldıkları kuyuda bulundu.

İnfaz kararının eyalet sorumlusu İsa kod adlı İsa Teters’in talimatıyla, Hakkari Çukurcalı Şerzankod adlı terörist tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

Örgüt içi infaza tepki gelince kararı veren yöneticilerin suçu güvenlik güçlerine atarak olayı örtbas etmeye çalıştıkları öğrenildi. Oysa ki Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside infazın birkaç hafta önce gerçekleştirildiği tespit edildi.

PKK TELSİZ KONUŞMALARI

Teröristlerin olayla ilgili telsiz görüşmelerinden bazıları şöyle:

Peri: Bu geçen aktarılan olay vardı ya,
Hevidar: Evet,
Peri: Asker operasyon yapıyor oraya,
Hevidar: Evet,
Peri: Cenazeleri çıkarıp götürüyor,
Hevidar : Tamam,
Peri: Bu bunları şehit etmiş diyelim,
Hevidar:Yani sen diyorsun ki bu kaçan kişi üçünü şehit edip askeri getirmiş,
Peri: Evet aileler de var ya, bizde de akrabaları var; tepki büyük olur, sıkıntı yani
Rojhat: Olayı nasıl vereceksiniz? Bak operasyonda olmuş gibi verin.
Peri: Ama o kaçan vurdu diyecektik. Değiştirelim mi?
Rojhat: O olmaz, öyle olmaz. Asker sevinir, örgüt birbirini vuruyor havası yanlış.

DÜNYA KÜLTÜR MİRASI’NDA HİNT KENEVİRİ YETİŞTİRDİLER

Diyarbakır’da UNESCO korumasındaki Hevsel Bahçeleri’nde 50 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, Sur ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Hevsel Bahçeleri’ne operasyon düzenledi. Tarla ve bahçelerde ekili haldeki 50 bin kök Hint keneviri, yakılarak imha edildi. Geçen hafta Hevsel Bahçeleri’ne düzenlenen operasyonlarda da 500 bin kök Hint keneviri ele geçirilmişti.


Aydınlık / Ankara
09.06.2016