29 Temmuz 2016 Cuma

DEMOKRAT "FETÖ" VE DEMOKRAT "HEMPALARI" !





34. Abant Platformu Toplantısı Başladı




Abant Platformu’nun 34. Toplantısı, 30-31 Ocak 2016 tarihlerinde ‘Demokrasinin Türkiye Sorunu' başlığıyla Bolu’da gerçekleştirildi.


Abant Platformu Toplantısına Katılan İsimler



Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Abant Platformu toplantısına bu yıl CHP, HDP ve Cumhuriyet gazetesinden katılımlar dikkat çekti.

Toplantı açılışını da CHP Parti Meclisi Üyesi seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan ancak delegenin çizdiği İştar Gözaydın yaptı.

Toplantının kurumsal çağrıcıları arasında Nuray Mert yer alırken Cumhuriyet yazarları Aydın Engin ve Ahmet İnsel de toplantının konuşmacıları arasında yer aldı. HDP milletvekilleri Huda Kaya, İmam Taşçıer, Adem Geveri ve eski HDP'li Ufuk Uras da toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda CHP'den bu dönem milletvekili olamayan Binnaz Toprak da hazır bulundu. 

Toplantıda dikkat çeken bir diğer isim ise DEP Eski Başkanı Yaşar Kaya'ydı. 

Toplantıya, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, akademisyen Baskın Oran, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Murat Belge, Aydın Engin, Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Adem Geveri, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve İmam Taşçıer, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, AK Parti eski milletvekillerinden Reha Çamuroğlu, Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkan Vekili Erkan Tufan Aytav, Cengiz Aktar, İştar Gözaydın, Nuray Mert, Şahin Alpay, Ersin Kalaycıoğlu, Herkül Millas, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Emine Eroğlu, Ergun Özbudun, Ümit Kardaş, Niyazi Öktem, Cafer Solgun, Ferhat Kentel, Mümtaz'er Türköne, İbrahim Cerrah, Levent Köker gibi isimler de katıldı.

BASKIN ORAN: SANDIKTAN KÖTÜLÜK ÇIKTI

Baskın Oran toplantıda yaptığı konuşmada, "Sandıktan kötülük çıktı" dedi. Oran, "Türkiye acı çektikçe aşılanıyor. Askeri darbeyle gelen kötülükle mücadele etmeyi öğrendik. Şimdi sandıktan çıkan kötülükle mücadele etmeyi öğreniyoruz." dedi.

Benzer şekilde Zaman Gazetesi Yazarı Şahin Alpay da "Karşımıza askere dayalı vesayet düzeni yerine halka dayalı, seçmene dayalı bir vesayet düzeni çıktı" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise aynı tehdidi yineledi. Kaya, "Ben Abant Platformu toplantısına ilk kez katılıyorum. Cemaate yönelik cadı avı nasıl acımasızca sürüyorsa, bu toplumun temel taşlarından olan bir kesim bugün yok edilmek isteniyor. Buna sessiz kalınırsa akan kan Batıya da sıçrayacak. Bir tek adamlık hükümranlığının bugüne nasıl geldiğine şaşırıyorsak, Batı illerinde de kan akacağını görmemiz gerek." ifadelerini kullandı.




Yapılan müzakereler sonucu 34. Abant Platformu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Özet ve değerlendirme metnini Gediz Üniversitesi’nden İştar Gözaydın okudu. Bildirge şöyle bitiyor: “…Türkiye bu olağandışı durumdan ancak hukukun üstünlüğü, ille de demokrasi ile çıkacaktır. Bunun dışındaki dayatmalar asla kabul edilemez.”




Cumhuriyet Gazetesi’nin 'Abant'tan Erdoğan'ı kızdıracak 10 maddelik bildirge’ başlığıyla duyurduğu toplantının katılımcılarından, aynı gazetenin yazarı Aydın Engin de 15 Şubat’taki “Tırmık” isimli köşesinde, toplantının diğer katılımcılarını şöyle yazıyordu:

“…İzlediğim ikinci toplantıda balayı çoktan bitmiş, Tayyip Erdoğan yönetimindeki AKP intikam orkestrası Cemaat’e karşı “Vur abalıya” marşını çalmaya başlamıştı. Bolu’daki otel bu kez yer vermekten son anda çark etmiş. Adı yine Abant Toplantısı idi ama Karadeniz kıyısında, Akçakoca’da toplandı. Onu da baştan sona izledim, o zamanlar yazdığım T24’te de ayrıntısıyla aktardım.

Sonuncu Abant Platformu Toplantısı iki hafta kadar önce Bolu’da yapıldı. Abant’ın çok yakınında ama Abant’ta değil; Bolu’daki bir otelde. Sordum, Abant’taki otel “Artık size bu otelde yer yok” demiş.

Bu yılki toplantıyı öncekilerden ayıran özellik sadece otel sorunu değil. Bu kez davet edilenlerin kompozisyonu da öncekilerden epey farklıydı. Daha önceki toplantılara katılmamış epey davetli vardı.

İlk ağızda gözüme çarpanlar: Anayasa hukukunun en saygın hocalarından Profesör Ergun Özbudun, keza Profesör Serap Yazıcı, Mazlum-Der başkanlarından Ömer Faruk Gergerlioğlu, Birikim Dergisi yayın yönetmeni Ömer Laçiner, aslan eniştem Baskın Oran, Cumhuriyet’ten kapı yoldaşım Ahmet İnsel, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, benden bir sonraki kuşağın en iyi gazetecilerinden bizim Celal Başlangıç, Profesör İştar Gözaydın, bizim meslekte çevre sorunlarının inatçı yazarı Pelin Cengiz, AB müktesebatı söz konusu ise başkasına laf düşmeyen Cengiz Aktar arkadaşım, Alevi Düşünce Ocağı Başkanı Doğan Bermek, meslektaşım Perihan Mağden, Profesör Eser Karakaş, Profesör Murat Belge, eski CHP milletvekili Profesör Binnaz Toprak, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve İmam Taşçıer, Kürt yazar Fehim Işık, sanatçı Zeynep Tanbay,  eski HDP milletvekili, akademisyen Ufuk Uras, Apoyevmatini gazetesi yönetmeni Mihail Vasiliadis… “