27 Şubat 2015 Cuma

Antalya'da yapılan The Business 20'nin (B20) İstihdam Görev Gücü kuruluş toplantısında konuşan ALİ KOÇ:"..."İş arayan milyonlarca insanın, kabul edilemez şartlarda çalışan işçilerin ve buna bağlı giderek artan toplumsal ve sosyal gerginliklerin daha fazla oyalanmaya, daha fazla ötelenmeye tahammülü olmadığına inanıyoruz" dedi.

B20 İstihdam Görev Gücü'nün Koordinatör Eş Başkanı Koç, krizin yıkıcı etkilerinin en ağır şekilde hissedildiği ve krizler sonrasında çok az iyileşmenin sağlanabildiği bir sistem konusunda çalışmak için bir araya geldiklerini söyledi.
 
50 yıllık döneme bakınca her şeyin ilerlediğini, değerlendiğini, büyümenin var olduğunu, borsaların, gayrisafi milli hasılanın büyüdüğünü, zenginlerin daha da zenginleştiğini ifade eden Koç, şunları söyledi:
 
"Büyüme trendinde olmayan bir şeyler var. O da reel ücretler. Ücretlerin milli gelirden aldığı pay da büyümemekte. İş dünyasının temsilcilerinden biri olarak tarihimizin de özel sektör gelirleri de milli gelirler oranında tarihinin en yüksek seviyelerinde. Her şey yükselirken reel ücretlerin düşmesi ücretlerin milli gelirden aldığı payın düşüyor olması kendi içinde kabul edilmesi çok güç." 
 
İnsanların umutlarını yok eden işsizlik sorununu görüşmek için bu toplantının gerçekleştirildiğini anlatan Koç, B20 istihdam gücü çalışmalarını Türkiye'nin vizyonları doğrultusunda kapsayıcı ve uzlaşmacı sonuç olarak hareket etmeyi hedeflediklerini kaydetti. 
 
Koç, "İş arayan milyonlarca insanın, kabul edilemez şartlarda çalışan işçilerin ve buna bağlı giderek artan toplumsal ve sosyal gerginliklerin daha fazla oyalanmaya, daha fazla ötelenmeye tahammülü olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.
 
HABERLER.COM / 26.02.2015