24 Şubat 2015 Salı

ERDOĞAN NEVRUZ'DAN SONRA İRAN'A GİDECEK

 
 
Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Türkiye Cumhurbaşkanının İran ziyaretinin ön hazırlıklarını yaptıklarını ve bu ziyaretin Nevruz bayramından hemen sonra gerçekleşeceğini belirtti.
 
IRNA’ya açıklamalarda bulunan Tekin “Türkiye Cumhurbaşkanının İran ziyaretinin tarihini kesinleştirme aşamasındayız ve bu görüşme Nevruz Bayramından hemen sonra gerçekleşecek. Bu görüşmenin sıradan bir görüşme olmasını istemiyoruz bu ziyaretin tüm alanlarda iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için iyi sonuçlar vermesini istiyoruz. Tüm alanlarda iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için birçok anlaşma incelenmektedir. Erdoğan ziyaretine kadar bunların nihaîleşmesini umuyoruz.” dedi.
İran ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının başkanlığında iki ülke arasında karma komisyonu toplantısının yapılacağına işaret eden Tekin şöyle konuştu: “Erdoğan’ın İran ziyareti sırasında iki ülkenin kabine üyeleri arasında ortak bir toplantı yapılacak ve uzmanlık toplantılarında çözümlenmeyen bazı sorunlar incelenerek gerekli çözümler sunulacak.”
 
KAYNAK: IRNA / 24.02.2015