23 Şubat 2015 Pazartesi

Mikdat: Saldırı Türkiye Rejiminin Gerçek Yüzünün Yansımasıdır

 
 
ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el Mikdat, Türkiye rejiminin Suriye’ye karşı bugünkü yeni saldırısının Türkiye’nin Suriye toprakları, egemenliği ve Türkiye halkı ile Suriye arasındaki dostane ilişkiye karşı yeni bir ihlal teşkil ettiğini dile getirdi.
 
Bugün el Meyadin televizyonunda bir programa katılan Mikdat saldırıyı; silahlı terör gruplarına sınırsız finans, silah ve lojistik destek veren ve Suriye’ye karşı ardı ardına saldırılar düzenleyen Türkiye rejiminin gerçek yüzünün yansıması olarak nitelendirdi.
 
Recep Tayip Erdoğan ile IŞİD terör örgütü arasındaki dostane ilişkilerin; Türkiye rejimini Suriye toprakları ve egemenliğine karşı böylesi alçakça bir ihlale teşvik ettiğine dikkat çeken Mikdat; Türkiye rejiminin, bu saldırısının ve bütün saldırılarının sonuçlarına tahammül etmek zorunda kalacağını belirtti.
 
Suriye’nin geçmiş yıllar boyunca bu konuyla, belli icraatlar aracılığıyla ilgilendiğine işaret eden Mikdat; Suriye’nin, topraklarını savunma hakkına sahip olduğunu ve Türkiye hükümetinin yaptığı bu son icraata gerektiği şekilde cevap verileceğinin altını çizdi.

 1921 yılından bu yana Suriye’nin, Süleyman Şah türbesiyle ilgili, Fransız işgalciler ile o zamanki Türkiye hükümeti arasındaki uzlaşmaya saygı çerçevesinde teamül ettiğine ancak Türkiye’nin konuyla ilgili tarihi gerçekleri çarpıttığına dikkat çeken Mikdat; ellerini Suriye halkının kanına bulayan Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarının Türkiye’nin Suriye ile ilgili politikalarının net bir yansıması olduğunu belirtti.
 
Davutoğlu’nun açıklamalarını Suriye’ye karşı saldırıların ve savaşın süresinin uzatılmasını hedefleyen ABD – Türkiye anlaşmasının da yansıması olarak nitelendiren Mikdat; söz konusu açıklamaların Türkiye ile IŞİD arasındaki direk işbirliğinin kanıtını teşkil ettiğini vurguladı.
 
Suriye’nin; Türkiye-IŞİD ve el Kaide’ye bağlı diğer terör örgütleri arasındaki koalisyon ilişkisini dünya kamuoyuna havale ettiğini dile getiren Mikdat; Suriye’nin bu son saldırıyla ilgili bütün gelişmeleri takip ederek ve araştırmalarını sürdüreceğini, bu saldırının bedelini Erdoğan-Davutoğlu hükümetine ödetileceğinin altını çizdi.
 
KAYNAK: SANA
22.02.2015
http://sana.sy/tr/?p=24563