23 Şubat 2015 Pazartesi

IŞİD Haseke Kırsalında Türkiye’ye Geçit Açma Amacıyla Köy ve Beldelere Saldırdı

 
 
HASEKE – IŞİD terör çeteleri Haseke kırsalının batısına düşen Tel Hürmüz, Tel Şamiram, Tel Rumman, Tel Nasra, AğiybşTuma Yalda ve Havuz köy – beldelere insanlık dışı vahşi terör saldırılarında bulundu.
 
SANA’ya konuşan yerel kaynaklarağır makineli silahlarla donatılmış IŞİD çetelerinin Tel Temir Nahiyesine tabi bir dizi köy ve beldeye saldırdıklarını belirtti.
 
Kaynaklar teröristlerin söz konusu köy ve beldelerde onlarca masum insani vahşice katledip, yüzlerce aileyi evlerinden ve barklarından tehcir ettiklerini ifade etti.
 
Kaynaklar teröristlerin masum sivil vatandaşlara ait onlarca evin yanı sıra Suriye’de en kadim kiliselerden biri sayılan Tel Hürmüz Kilisesini de yağmalayıp ateşe verdiklerini belirtti.
 
Amaç Silah ve Terörist Geçişi İçin Türkiye’ye Geçit Açmaktır
 
IŞİD çetelerinin Ras el Ayn Kasabasına yakın Tel Temir Bölgesindeki köy ve beldelere saldırı amacının silah ve askeri destek için Türkiye’ye geçit açmak olduğunun altını çizen yerel kaynaklar; IŞİD ile Türkiye’deki rejim arasındaki bağlantılar ve işbirliğine vurgu yaptılar.
Yerel kaynaklar IŞİD çetelerinin Erdoğan rejimi ile koordinasyon ve işbirliği içinde sınırdan silah ve terörist geçirdiğinin altını çizdi.
 
Koalisyon Uçakları Katliamları İzliyordu
 
IŞİD çetelerinin bölgede bulundukları tüm vahşetlerin esnasında Washington komutasındaki uluslar arası koalisyon uçaklarının havada uçtuklarına dikkat çeken yerel kaynaklar, IŞİD’in masum sivil vatandaşlara, mülklerine ve ibadet yerlerine karşı vahşetinin joalisyon uçakları tarafından izlendiğinin altını çizdi.
 
KAYNAK: SANA
23.02.2015
http://sana.sy/tr/?p=24677