15 Ocak 2016 Cuma

Bombalarda 'müttefik' izi



PKK’nın kullandığı taktiklerin MOSSAD’ın tarzıyla örtüştüğünü, silahların ‘müttefik’ ve ‘dost’ diye bilinen ülkeler tarafından verildiğini ifade eden üst düzey güvenlik yetkilisi, teröristlerin Ayn el Arap’ta (Kobani) eğitim aldığına dikkat çekti


Şırnak’ın Cizre, Silopi ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde terör örgütüne karşı operasyonlar devam ediyor. Operasyonla ilgili bilgi veren üst düzey güvenlik kaynağı, Cizre, Silopi ve Sur’u yaşanmaz hale getiren PKK’nın arkasında “müttefik” ABD, NATO ülkelerinin ve İsrail’in olduğunu işaret etti. Üst düzey güvenlik kaynakları operasyonların uzun sürmesinin nedenini de örgütün meskun mahal taktiğinden kaynaklandığını ifade etti. PKK’ya karşı Cizre, Silopi ve Sur’daki müşterek yapılan harekatın esasına ilişkin bilgi veren üst düzey güvenlik kaynakları şunları söyledi: 

‘MESKUN MAHAL ARAZİYE GÖRE ZORDUR’

“Neden sokağa çıkma yasakları bu kadar uzun sürüyor? Operasyonlar yavaş mı gidiyor? Neden mi? Arazide teröristle mücadele meskun mahallerde yapılan mücadele ile kıyas bile edilemeyecek farklılık ve zorluklar içeriyor. Arazide uzaktan keskin nişancılara hedef olabilirsiniz, önceden döşenmiş mayına basarsınız ki bunun arazide fark edilmesi daha kolaydır veya ilk ateşi yeseniz ve kayıp verseniz dahi ardından inisiyatifi ele alabilirsiniz. Arazi her ne kadar engebeli olsa da teknolojik üstünlüğü arazide lehinize kullanabilirsiniz. Arazide TSK her zaman teröriste karşı üstündür.

‘BİR AN DÜŞÜNÜN’

Lütfen bir an bu bölgede olduğunuzu düşünün ve kendinizi güvenlik kuvvetlerimizin yerine koyun, empati yapın;

- Sivil insanların yaşadığı daracık sokaklarda,

- Yan yana yapışık binlerce evin bulunduğu bir ilçede,

- Ufacık bir sokakta tuzaklanmış yüzün üzerinde EYP’li (El yapımı patlayıcı) bir alanda,

- Belediye destekli açılmış ve içlerine EYP ile tuzaklanmış yüzlerce hendek (hepsi kum torbalarıyla takviye edilmiş) bulunan bir sokakta,

- Her eve açılmış olan ateş mazgallarından nereden ve ne zaman geleceği belli olmayan kör kurşunlar arasında,

- Girdiğiniz hemen her evde MOSSAD zihniyetiyle, aklıyla rulo edilmiş halıların, battaniyelerin, yorganların içine, hatta oyuncak bebeklerin, oyuncak kamyonların içine sinsice yerleştirilmiş EYP’lerin (el yapımı patlayıcılar) mevcut olduğu bir ortamda,

- En önemlisi de yıllarca teröristlerin baskısına maruz kalmış ve canından bezmiş masum sivil halkın arasında onlara zarar gelmeden nasıl teröristleri etkisiz hale getiririm diye kara kara düşündüğünüz yerlerde mi teröristle mücadele etmek daha kolay, yoksa arazide mi?

ABD’Yİ İŞARET ETTİ

Her an bastığınız yerde havaya uçabilir, bindiğiniz araç dost veya müttefik diye bildiğiniz ülkelerden geldiği apaçık olan bir roketatarla veya tuzaklanmış bir EYP ile patlatılabilir, nereden geldiğini anlamadığınız bir kurşunla vurulabilirsiniz. Sokak aralarına ve binadan binaya yukarıdan İHA’ların (İnsansız Hava Aracı) göremeyeceği tarzda gerilmiş devasa perdelerin bulunduğu bir ortamda mı yoksa arazide mi teröristle mücadeleyi tercih edersiniz?

KOBANİ VURGUSU

Düşmanın en çok sevdiği ve tercih ettiği, dost kuvvetlerin de en çok çekindiği ve en fazla kayıp verebileceği muharebe ortamı meskun mahallerdeki muharebedir. Ayn el Arap’ta (nam-ı diğer Kobani) kendilerine verilen dersleri çok iyi çalışıp orada pratik eden teröristler ülkemizi yangın yerine çevirmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlardır, olamayacaklardır.”

ÖLEN PKK’LILAR ARASINDA İSRAİLLİ DE VAR

Bölgede görev yapan güvenlik güçleri Sur, Cizre ve Silopi’de düzenlenen operasyonlarda ölen teröristler arasında Alman, Hollandalı ve İsrail vatandaşlarının da olduğunu ifade etti. Daha önce de Nusaybin’de bir ABD vatandaşı PKK’ya yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Masum GÖK
Aydınlık/10.01.2016