14 Ocak 2016 Perşembe

Suriye ordusu Halep’te 2. operasyona başladı




Suriye’de ticaretin kalbi olarak bilinen ve teröristlerin ikmal hattında bulunan ülkenin en büyük kenti Halep’te ordu, operasyonların ikinci ayağını başlattı. Askerler, El Bab’a ilerliyor

Suriye ordusu, büyük Halep operasyonunda ikinci dalgayı önceki gece başlattı. Halep kuzeyinde yer alan ve bir askeri havaalanının da bulunduğu Kuveyris’i IŞİD’den alan ordu, Halep’in en büyük ilçelerinden biri olan ve Türkiye sınırına 30 km mesafedeki El Bab’a doğu ilerleyişe geçti. El Bab yolu üzerinde bulunan Ayşe köyünü alan ordu birlikleri dün sabah saatlerinde Tadif Beldesi’ne doğru ilerlemeye başladı.

El Bab ilçesi, coğrafi olarak PYD’nin yönetimindeki 2 “kanton”un arasında yer alıyor. Ayn el Arap ve Afrin’i birbirine bağlamak için PYD’nin uzun süredir saldırı düzenlediği ilçeye ilerleyen ordu birliklerine Rus savaş uçakları da havadan destek veriyor. Suriyeli askeri kaynaklar Halep’in batısında devam eden operasyonlarda Fetih Ordusu’nun elinde bulunan Raşidin Bölgesinde de bazı sokaklara havadan operasyon düzenlendiğini ve teröristlerin büyük kayıplar verdirdiğini bildirdi. Aynı kaynaklar Ordunun Raşidin bölgesinden uluslararası otoyola kadar olan bölgeyi temizlediğini duyurdu.

HEDEF İDLİB

Rus hava operasyonlarının ardından başlatılan ve Suriye’nin omurgası olarak bilinen Hama-İdlib hattı ise büyük ölçüde teröristlerden temizlenmişti. Suriye ordusu Halep’in batısına düzenlediği operasyonlarla eş zamanlı olarak İdlib’de operasyonlara devam ediyor. Ordunun hedefi, IŞİD’in başkenti olarak bilinen Rakka’nın ikmal yolunu kesmek.

Mehmet Kıvanç / Halep
Aydınlık- 12.01.2016