12 Mayıs 2014 Pazartesi

CHP’li Loğoğlu: Feyzioğlu saygısızlık yaptı

 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay kuruluş töreninde yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Feyzioğlu saygısızlık etti” dedi. Loğoğlu, Erdoğan’ın “Cübbeni çıkar” çağrısını da doğru bulduğunu söyledi.
 
Kanal 7’de katıldığı bir programda konuşan Loğoğlu’nun Feyzioğlu’nu eleştirerek Başbakan’ın tavrını sahiplenmesi dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı şu sözleri kullandı:
 
“Feyzioğlu, kendisine verilen zamandan çok daha uzun konuştu. Çok ama çok saygısızlık etti. Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı. Kılıçdaroğlu, orada konuşsa ortama uygun bir konuşma yapardı. Ama her yerde her şey söylenir mi? Orası siyasi bir kürsü değil. Orası bir hukuk kürsüsü. Dolayısı ile Feyzioğlu’nun yaptığı yanlıştı. ”
Başbakanın “Siyaset yapmak istiyorsanız cübbeni çıkar” çağrısını da haklı bulan Loğoğlu, “Ben bulundukları mevkileri bırakma çağrısının doğru olduğunu düşünüyorum. Feyzioğlu’nun adı bir çok mevki için geçiyor.”
 
Bülent Tezcan: Erdoğan’ın yeri hazır
CHP’nin diğer Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, Danıştay’ta yaşanan krizle ilgili “Bütün diktatörlerin ortak özelliği olan zorba ve saldırgan üsluptur. Mayasında darbecilik olan bir diktatör özentisi şifrelerini dökmüştür” dedi. İfade özgürlüğünü, hukuku tanımayan zihniyetlerin tarihteki yerleri bellidir” dedi.
 
‘Haberim yok, TBB Başkanı kaygılarını dile getirdi’
Loğoğlu’nun Erdoğan’ı destekleyen yaklaşımıyla ilgili soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Açıklamalarını bilmiyorum. Haberim yok” dedi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ulusal Kanal muhabiri Aykut Karadağ’ın “Loğoğlu’nun sözleri hakkında ne söylersiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Öncelikle Lağoğlu’nun açıklamalarını bilmiyorum. Haberim yok. Ayrıca Feyzioğlu’nun ayıplanacak bir şeyi yok. Sayın Feyzioğlu orada konuşuyor, kaygılarını dile getiriyordu. Her kesime eleştirisi vardı. Ana muhalefete de eleştirisi oldu, ama biz saygıyla dinledik, tepki vermedik. Tören bitmeden Cumhurbaşkanı’nın salonu terk etmesi doğru değildi.”
 
AYDINLIK;12.04.2014