6 Kasım 2017 Pazartesi

'CIA Piyonunu PKK da Liderini Sattı'



Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Öcalan’ın 1999’da Şeysel Adaları’na sığınması için 5 milyon dolarlık pazarlık yapıldığını hatırlatarak ‘ABD ‘parayı vermeyin’ dedi. CIA piyonunu, PKK'da liderini sattı’ dedi.

Türkiye, İran, Irak ortaklığıyla Irak’ın kuzeyinde kukla devlet güç kaybederken PKK’nın bundan sonraki konumu tartışılıyor. ABD’nin kara gücü ilan ettiği PKK ve lideri hakkında Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş’tan çarpıcı bir açıklama geldi. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in İzmir ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısına katılan Karataş, Öcalan’ın Türkiye’ye teslimi hakkında önemli bir ayrıntıyı açıkladı.

“1999’da CIA piyonunu, PKK da liderini sattı” diye konuşan Karataş, Türkiye’ye getirilmesi öncesinde Öcalan’ın hep yanında olan Yunanistan istihbaratından Savas Kalenderidis’in kitabında verdiği bazı bilgileri hatırlattı. Kalenderidis’in, Pencere Yayınları’ndan 2011 yılında basılan “Öcalan’ın Teslimi Gerçeğin Zamanı Tarihi Tanıklık” adlı kitabınınn 235-240’ıncı sayfasında yer alan bilgilere dikkat çeken Karataş, şöyle konuştu:

“Terörist başının Kenya’dan Şeysel Adaları’na sığınması için 5 milyon dolar verilmesi konusunda pazarlık sonucu anlaşma yapıldı. Bu paranın 2 buçuk milyon dolarını PKK’nın Avrupa yapılanması bulacak, geri kalanını da Yunanistan verecekti. Ancak ABD ‘parayı vermeyin’ dedi. Parayı kimse veremedi. Yani örgüt kendi liderini sattı. ABD’nin kara ordusu şimdi kalkmış sattıkları liderleri için özgürlük istiyor.”

Karataş, bugün de Türkiye’nin kararlılığı karşısında ABD’nin geri adım atmak zorunda kalacağına dikkat çekerek, son dönemdeki bir gelişmeyi hatırlattı. ABD’nin Suriye’de PKK ile işbirliğinin somut göstergesi olan, Rakka’nın IŞİD’den alınmasından sonra çekilen Öcalan posterli fotoğraf Türkiye’de büyük tepkiye neden olunca ABD Büyükelçiliği 21 Ekim 2017’de bir açıklama yayımlamıştı. Büyükelçilik açıklamasında “Öcalan saygı duyulmaya değer bir şahsiyet değildir” denmişti. Açıklama şöyleydi:

“Rakka’nın özgürlüğüne kavuşturulmasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bütün taraflardan beklentimiz gerginliği artıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttr ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye’de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir.”

KALENDERİDİS KİMDİR?

Savas Kalenderidis 1992 yılında Konstantin Miçotakis’in başbakanlığı döneminde diplomatik pasaportla İzmir Başkonsolosluğu’na tayin edildi. Miçotakis’in sağ kolu olan Dendranis’le sürekli irtibat halinde çalıştı. İstihbarat faaliyetleri MİT tarafından saptanınca, aleyhinde casusluk davası açıldı ve dört yıl hapse mahkûm oldu. Daha sonra anlaşmalı olarak Yunanistan’a geri çekildi.

Kalenderidis, Abdullah Öcalan’ı, Suriye’den çıkarıldıktan sonra geldiği Atina’da havalanında karşılayan iki kişiden biriydi. Öcalan’ın 1998 Ekim’den ve 1999 Şubat’a kadar devam eden ve Kenya’da son bulan seyahatlerinde yanındaydı.

Kalenderidis PKK ile yakın ilişki içindeydi. Çok iyi Türkçe ve Kürtçe biliyor. Yunan istihbarat teşkilatından önce ise Yunan Kara Kuvvetleri’nde albay rütbesine kadar yükseldiği söyleniyor.

Hayati ÖZCAN
aydinlik.com.tr/06.11.2017