10 Kasım 2017 Cuma

Suudi Texas Cumhuriyeti

Keyfince davrandığınızda veya kuralların dışına çıktığınızda “Texas mı ulan burası?” Kavga, gürültü ve kafası bozulanın silahına davrandığı durumlar olunca “burayı Texas’a çevirdiler” denilir. 

Bunun iki sebebi olduğunu düşünüyorum; Birincisi, ‘Texas’ adıyla yayınlanan çizgi romanıdır. ‘Çelik Bilek Texas’, bıçkın bir ilk nesil Amerikalıdır. Sinema filmlerini yaptılar. Türkiye’de o derece yaygın tüketiliyordu ki, çizgi romanın ‘Texas İstanbul’da’ adıyla serisi bile çıktı. O tarihte İstanbul’a gelebilmesi için aylarca süren deniz yolculuğu yapmak zorunda kalacağı için Texas’ı zaman makinesiyle İstanbul’a iki karede taşıdılar. Tommiks, Tombraks, Zagor, Kaptan Swing çizgi kitapları için çok para harcardık. Favorim Texas’tı. Kuzenimin evinde çuval-sandık dolusu vardı. Okuldan çıkar çıkmaz evimiz yerine koşarak kuzenime giderdim. Kendimi odasına kilitler saatlerce çizgi romanları ama özellikle Çelik Bilek Texas’ın maceralarını okurdum. ABD’den ithal edildiğini düşünürdük meğer bir İtalyan kaleminin eseriymiş. 1954 yılında İtalya’nın Esse-Gesse çizim stüdyosu tarafından üretilirdi.

İTALYA TESADÜF DEĞİL
ABD tarihinin propagandasını yapan, “İngiliz Kırmızı Ceketlilere” karşı isyan eden, diğer tüm çizgi romanı kahramanlarını insanlık davası için bir araya getirebilen Amerikalı Texas’ın emsal bir önder olarak İtalya tarafından pazarlanması tesadüfi değildi. 50’li yıllar ve İtalya, ABD ve NATO’nun en yoğun örgütlendiği ülkelerin başındadır. ABD’nin etkili kullandığı bir operasyon merkezidir. Sadece askeri veya istihbarat alanında değil toplum mühendisliği için gerekli olan kültürel ve edebi faaliyetlerin de merkeziydi. Dünyamız bir dış saldırıya maruz kaldığında Hollywood yapımı filmlerde insanlığı ve dünyayı kurtaran kahraman lider kimdir? ABD Başkanı ve vatanperver ordusu.

‘Texas’ gibi çizgi romanların algılarımızda yarattığı en önemli mitoloji Amerikalı kahramanların, şahsi menfaat gözetmeksizin, zalime karşı direnen, destan yazan tarihi şahsiyetler olduklarıdır. Hikâyesi İngiliz ordusunun Kuzey Amerika’yı işgal ettiği yıllarda geçer. ‘Kırmızı Ceketliler’ olarak bilinen İngilizler kötü adamlardır. “İyi, adaletli ve zalim İngilizlere karşı” mücadele eden Texas Amerika’nın bağımsızlığı için mücadele etmektedir. Texas, sarı uzun saçları, fit vücudu ve fiyakalı kürk kuyruklu avcı şapkasıyla sadece havalı ve civan bir savaşçı değil aynı zamanda akıllı bir önderdir. Ulvi bir değerdir bu. Zamanla ABD’nin gerçek yüzünü sakladığı o maske düştü. Tam aksi yönde davranan melek hikâyeleri ile dünyayı kandıran bir zalim olduğu tecrübe ile sabit olundu.

ÇİZGİ ROMAN YERİNE HOLLWOOD

Çizgi romanların misyonunu Hollywood yapımı filmler üstlendi. Ardından özel televizyon uydu kanalları devreye girdi. London-Dubai merkezli Siyonist Yahudi Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ve Suudi-Dubai sermayeli MBC (Middle-East Broadcasting Center- Orta Doğu Yayın Merkezi) etkili ve en tehlikeli yayın kuruluşları arasında. 24 saat İngilizce, Arapça veya Arapça alt yazılarla İngilizce yayın yapan 18 televizyon kanalı ile Arap âleminin kültürel dünyasını şekillendiriyor. 24 saat Hollywood yapımı sinema ve eğlence programları ile cehenneme götüren yolu heyecan ve macera dolu hikâyeler ile döşüyor. 24 saat İsrail, ABD ve NATO propagandası yapılıyor. “Kötü İran” imajını itinayla işliyor ve zihinlere nakış ediyor. İştah kabartıcı Fastfood reklamlarıyla petrol zengini Şeyh hanedanlıklarında büyüyen obez bir neslin artmasına araç oluyor.

SUUD OLDU ROBİN HOOD!

Suudi ve Dubai hanedanlıklarını pohpohluyor usanmadan yağ çekiyor. Son marifeti Kral Selman ve halifesi oğlu Muhammed Bin Selman’ın Suudi Arabistan’ı yoksullaştıran çok zengin “kötü” akraba ve yakınlarına karşı başlattığı “temizlik” operasyonu 24 saat propaganda ediliyor. 

Suudi sarayı Robin Hood misali hırsız zengin akrabalardan alan ve muhtaç Suudi halkına dağıtan olarak tanıtılıyor. Hiç kimse de çıkıp ‘Onlarca yıldır petrol ve doğal gazdan elde ettiğiniz bu kadar trilyon dolar nerede ve nereye harcadınız’ diye sormuyor. Harami Trump, Kral Selman’ı tebrik ediyor, "bunlar Suudi toplumunu sağıyordu” diyebiliyor. Suudi’yi bol sütlü ineğe benzeten ve sağılması gerektiğini söyleyen kendisi değilmiş gibi pişkince davranıyor.

MÜFLİS PRENSİN PARA OYUNU

Kralın son kararnamesine binaen gözaltına alınanların tüm şahsi mal varlıklarına el konuldu veya donduruldu. Prens ve prensesler kralın izni olmadan yurtdışına çıkamayacak. İç ve dışta sahip oldukları servetleri hakkında kapsamlı rapor verilecek. Yurtdışına ayda 50 bin dolardan fazla para havalesi yapamayacak. Müflis Suudi hazinesini bunların parasıyla kapatacaklar. Fesat ve köhnemiş sistemin faturasını sadece bunlara kesecekler. Yolsuzluk ve fesat ile savaş kararı alanlar, dinime söven Müslüman olsa bari misali. Arkanıza yaslanın ve zalimlerle şeytanlar arasındaki kavgayı bir mümin olarak seyredin ve bu günleri bize yaşatan Rabbimize şükredin.

Mehmet YUVA
Aydınlık/09.11.2017