11 Aralık 2015 Cuma

Türkmen katliamı yalanının perde arkası



Türkmen dağı bölgesinde sivil Türkmenler, çok önceden yerleşim yerlerini boşalttı. Bölgede ağırlıklı olarak savaşan Çeçen ve Uygur teröristlerin sıkışması üzerine, Türkmen katliamı yalanı dolaşıma sokuldu.

Fikret Akfırat

Türkmen Dağı bölgesinde sivil Türkmenler, çok önceden yerleşim yerlerini boşalttı. Bölgede ağırlıklı olarak savaşan Çeçen ve Uygur teröristlerin sıkışması üzerine, Türkmen katliamı yalanı dolaşıma sokuldu.

AKP Hükümeti ve yandaş gazeteler yaklaşık bir aydır kıvranıyor. Çünkü, eylül ayının sonundan itibaren başlayan Rus hava harekatına paralel olarak Suriye ordusu, Türkiye sınırına doğru teröristleri temizleme harekatında büyük başarılar kazandı. Rusya’nın hava desteğinde Suriye’nin 1.5 aydır sürdürdüğü operasyonlarda aralarında IŞİD’in de bulunduğu terörist gruplar, Türkiye sınırına doğru ellerindeki yerleri kaybediyor. Bu operasyonlarda, Halep ve Lazkiye’nin etrafındaki irili ufaklı terörist grupların adım adım geriletildiği görülüyor. İşte tam bu aşamada Türkmen yaygarası başlatıldı. Son 15 gündür bazı mahfillerden gazetecilerin kulaklarına fısıldanan, e-postalara yollanan “Türkmenlere katliam” içerikli “bilgi”lerle Rusya ve Suriye karşıtı bir hava yaratılmak için çaba harcanıyor. Sınıra Türkmen akını ise büyük bir balon. Çünkü bölgedeki Türkmenlerin büyük kısmı, terörist grupların saldırıları sonucunda ya Suriye’nin iç bölgelerine ya da can havliyle Türkiye’ye daha 2011 yılından itibaren kaçmış ve bölgelerini boşaltmıştı. Meselenin püf noktası, bölgede AKP Hükümeti’nce desteklenen terör gruplarının Türkiye sınırında sıkışması...

KİM BUNLAR?

Peki bu gruplar kimlerden oluşuyor? Hatay’ın sınır ilçelerinde yaşayanlar bu filmi 2011’den beri birden fazla defa izledi. Türkiye’ye başka ülkelerden gelip, sınırda kırsal bölgelerdeki kamplarda konuşlanan bu gruplar, büyük ölçüde, Suriye’de savaşan grupların içinde birinci sırada bulunan Çeçenlerden oluşuyor. Bu gruplar, Gürcistan’ın Pankisi Vadisi adı verilen bölgesinden geliyor. Bu bölge ise CIA tarafından, 1994 yılından itibaren Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’ndeki ayrılıkçı faaliyetler için terörist eğitim ve dağıtım merkezi olarak kullanılıyor. Çeçen teröristler, Suriye’de rejime karşı savaşan IŞİD, Cunduş Şam, Ahraruş Şam, Ensar Ordusu vb. farklı terörist grupların içinde yer alıyor.

Yandaş gazetelerde bu grupların temsilcilerinin boy boy resimleri ve röportajları birçok kez yayınlandı. Halep’te Muhacirin ve Ensar Ordusu adlı grup, Çeçenlerden oluşuyor. Grubun başındaki kişi, Selaheddin Şişani

UYGURLAR DA VAR

Son dönemde Suriye ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırdığı Lazkiye kuzeyindeki Türkmen Dağı ve Kürt Dağı bölgelerinde ise, Cünduş Şam grubu da yine Çeçenlerden oluşuyor. Komutanları Muslim Şişani. Başka bir Çeçen terörist Ömer Şişani ise IŞİD’in Suriye Askeri Komutanlığını yürütüyor. Çeçen gruplarla aynı şekilde Türkiye’deki CIA operasyon odasından MİT vasıtasıyla örgütlenen ve yönlendirilen bir başka grup, Çin’in Sinciang Özerk Bölgesi’nden getirilen Uygurlar. Çin’de ve Uygur Bölgesi’nde de terör eylemleri gerçekleştiren Doğu Türkistan İslami Hareketi adlı gruba bağlı Uygurlar, Çin’den yasadışı yollarla Türkiye’ye getirilerek, Suriye’ye sokuluyor. 2012 yılından itibaren Türkiye’de Doğu Türkistan İslami Hareketi bağlantılı örgütler eliyle örgütlenen Uygur kökenli teröristler, Suudi Arabistan, Katar ve AKP Hükümeti’nin denetiminde bulunan farklı terörist grupların birleştirilmesiyle oluşturulan Fetih Ordusu içinde yer alıyor. 

Hatta basına yansıyan bazı iddialara göre, Suriye ordusunun, operasyonlarını yoğunlaştırdığı Cisreş Şuğur ilçesinde Uygurlar için 3 bin 500 kişilik bir köy bile kuruldu.