2 Haziran 2016 Perşembe

PKK’nın DBP’si: Bölücülüğün Sacayakları




2008 yılında kurulan ve Eşbaşkanlıklarını Emine Ayna ile Kamuran Yüksek’in yürüttüğü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PKK’nin kurduğu ve yönettiği bir parti olarak legal faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. HDP ve DBP aynıdır ve sadece yöneticilerinin isimleri farklıdır. Tüzük ve programlarında bazı ufak tefek farklılıkların bulunması yanıltmamalıdır. Amaçlarını tek madde de toparlamak mümkün. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni vatanımızdan koparmak ve ABD’nin mandası altında Kukla Kürdistan, daha doğrusu ikinci İsrail’i kurmak!

DBP’NİN BÖLÜCÜLÜK OYUNU

DBP’nin Tüzüğü’nün girişinde Partinin Tanımı bölümü Madde 2. Şöyle diyor: “DBP, (...)Anadolu ve Mezopotamya halklarının sosyal, siyasal, iktisadi geleceğinin, demokratik moderniteye (Tanımlama Abdullah Öcalan’a ait. Mİ.) dayalı Demokratik Özerklik (abç.) modeli biçiminde yeniden örgütlenmesinde olduğu bilincinden hareketle; bireyler arasındaki etnik, dini, mezhepsel(...).” Dikkat ederseniz bilinçli olarak Türkiye yerine Anadolu ve Mezopotamya kullanılmış.

Partinin Amacı bölümü Madde 3: “ DBP, Türkiye’nin siyasi, idari yapısının bölgeler düzeyinde her bir bölgenin coğrafi, kültürel, iktisadi özellikleri gözetilerek yeniden yapılandırılması (abç) ile oluşturulacak âdem-i merkeziyetçi siyasal ve idari yapının inşası amacıyla. (...)

PKK, son 25 yıl boyunca hep yedek parti ve örgütler oluşturdu. Sahte sol örgütleri de bu dönemde yeterince kullandı. EMEP’ten ÖDP’ye tüm legal görünümlü partilerde sonsuz kredi açarak PKK’nin palazlanmasına neden oldular.

DBP, ülkemizin yeniden şekillenmesine, emperyalizm karşısında zayıflamasına, bölünmesine zemin hazırlayacak bir Tüzük ve Programa sahip.

KÜRTÇE EĞİTİM OYUNU

DBP Tüzüğü’nde, “(...) Eğitim alanında Anadilde eğitim temelli çok dilli eğitim modelini savunur, bu amacın gerçekleşmesi için gerekli altyapıyı hazırlar.”cümlesi yer alır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Kürtçe dışında Zazaca, Arapça ve daha başka dillerde konuşuluyor. Kürtçe bile yörelere göre ağız değişiklerine sahip. Başlı başına gelişmemiş bir dil olan Zazaca açısından da bu durum geçerli.

“Anadilde eğitim” söylemi Amerikancı PKK’nin sürekli dillendirdiği ve kurduğu legal partilerin tüzüklerine de yazdırdığı malzemelerden biri.

DBP’NİN EMPERYALİZM HAYRANLIĞI

DBP’nin AB’ye yaklaşımı da oldukça ilgi çekici: “AB başta olmak üzere demokrasi, temel özgürlükler ve haklar eksenli diğer uluslararası oluşumları özgür ve demokratik toplumun inşası amacında bir müttefik ve model olarak görür, bu itibarla Türkiye’nin AB sürecini destekler, bu sürecin gerektirdiği reformların hayata geçirilmesinin destekçisi ve takipçisi olur. Bu itibarla başta AB “Yerel Yönetimler Özerklik Şartının” Türkiye tarafından çekince konan yerel yönetimlerin örgütlenme özgürlüğüne ilişkin düzenlemesi ile yerel ve bölgesel dinamiklerin demokratik toplumun etkin birer parçası olmasının önünü açacak uluslararası hukuk düzenlemesinin iç hukuk düzenine uyarlanarak, yönetim sisteminde siyasi ve idari reformlar yapılması için siyasal mücadele verir. (abç)

DBP, Türkiye toplumunun etnik, kültürel, inançsal, mezhepsel farklılıklarını tanır. (...)”

DBP PKK’DİR

PKK legal alanı sonuna kadar değerlendiriyor. Demokratik Bölgeler Partisi ismi altında Türkiye halkının hafızasına, bölgecilik, bölünme ve birbirini dışlama anlayışını yerleştirmeye uğraşıyor. Zihinlerde bölünmenin altyapısı oluşturuluyor.

HDP’nin yanı sıra DBP’de kapatılmalı ve aynı amaca hizmet eden partilerin önü kesilmelidir. Başka isimler altında ortaya çıkmalarına müsaade edilmemelidir. Yasal boşluklar bertaraf edilerek PKK vb bölücü örgütlere hayat hakkı tanınmamalıdır. PKK’nin yenildiği bir dönemde, bunun yaratacağı boşluğu doldurmaya aday diğer bölücü partilere de yasal statü tanınmamalıdır.

PKK, HDP’dir. PKK, DBP’dir. 

Murat İNCE
Aydınlık/16.05.2016