21 Ekim 2010 Perşembe

Cumhuriyet 21.10.2010- Haşim Kılıç savaş açtı

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine sert yanıtlar veren Anayasa Mahkemesi Başkanı, hiç kimsenin ahlak anlayışını sorgulayamayacağını söyledi

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik değerlendirmelerine bugüne kadar görülmemiş sertlikte karşılık verdi. Kendisine yönelik eleştirileri hep anlayışla karşıladığını belirten Kılıç, “Ancak ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını bilmeyen ve bu nedenle de haddini aşarak saldıranlara karşı suskun kalmak da kişiliğimle bağdaşmayan bir durumdur” dedi.

Yaptığı konuşmada, “değişime karşı çıkan, çağın nabzını tutmayan statüko yanlıları” ifadesiyle hiçbir kişi ya da partiyi hedef almadığını savunan Kılıç, şunları söyledi: “Tekrar ediyorum: Halkın iradesini hiçe sayanlar, onun vesayet altında tutulması gerektiğine inananlar, on bir bin hâkim ve savcının kararına saygı göstermeyenler, yasak alancılar, hukuk devleti kavramının arkasına gizlenerek insanları susturanlar, farklılıkları hazmedemeyenler, tek düşünce ve tek inanç hayal edenler ve yaşam tarzı dayatanlar statükonun kapsam alanı içindedirler. Adı geçen genel başkanın bu kapsamdan neden rahatsızlık duyduğu anlaşılamamıştır.”

Anayasa Mahkemesi üyesi olmak için hukukçu olmak gibi bir şartın öngörülmediğini kaydeden Kılıç’ın, “Tanımını yaptığım çağdışı kalmış statüko mensuplarına karşı çıkmak için, başkan, hâkim, hukukçu vs. gibi bir sıfata sahip olmak değil, söylediklerinden çark etmeyen onurlu ve yürekli insan olmaya ihtiyaç vardır” demesi dikkat çekti.

Seçilen üyelere yemin töreni yaptırma görevini yerine getirirken kendisinin “vicdanını ya da ahlak anlayışını sorgulama pervasızlığını göstermek hiç kimsenin haddine değildir” değerlendirmesini yapan Haşim Kılıç, “Katılıyorum, ahlak sadece hukukçulara değil, siyasetçi de dahil herkes için gereklidir” dedi.









Hiç yorum yok :