14 Ekim 2010 Perşembe

YARGIDA SEÇİM (Anayasa Mahkemesi)

Cumhuriyet 14.10.2010

AKP bu kez Akıncı’yı seçti


ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - TBMM barolardan gelen adaylardan Celal Mümtaz Akıncı’yı ikinci tur oylamada, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçti.

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi üyeliği için barolardan gelen adaylar Celal Mümtaz Akıncı, Sait Sever ve Ali Dilber yarıştı. İlk tur oylamada Afyonkarahisar Baro Başkanı Akıncı 242, Muş Baro Başkanı Sait Sever 62, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber ise 9 oy aldı. İkinci tur oylamaya 353 milletvekili katılırken, Akıncı 290 oyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Bu turda Sever’e 29, Dilber’e ise 5 oy çıktı.

Akıncı, AKP’ye yakın açıklama ve tavırlarıyla öne çıkmıştı. Referandumda evet çağrısı yapan Akıncı, Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın serbest bırakılmasını eleştiren açıklamalarıyla da dikkat çekmişti. AKP’ye kapatma davası açılmasına karşı çıkan Akıncı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı “milletin iradesini hiçe saymakla” suçlamıştı. Ergenekon soruşturmasında yaşanan “hukuksuzlukların” eleştirdiği bildiriye destek vermeyen Akıncı, böyle bir bildiriye imza atmayı “darbe yapanlara avukatlık” olarak nitelendirmişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder