18 Eylül 2016 Pazar

Tarihi Yalan Çöktü Miloseviç Aklandı!




Yugoslavya’nın son başkanı olan Slobadan Miloseviç’in tutuklu bulunduğu hücrede ölümünden 10 yıl sonra kararını açıklayan Uluslararası Ceza Mahkemesi, Miloseviç’in savaş suçlusu olduğuna dair yeterli kanıt olmadığına hükmetti.

Mahkeme mart ayında da Miloseviç’in 1992-95 Bosna Savaşı sırasında Müslümanların ve Hırvatların etnik temizliğine ilişkin ortak plana iştirak ettiğine dair yeterli kanıt olmadığına da vurgulamış aksine bunun tersi doğru olabileceğini belirtmişti.

PERİNÇEK’E MEKTUP YAZMIŞTI

2001 yılında tutuklanan ve tutuklandığı süre boyunca hakkındaki iddiaların doğru olmadığını defalarca tekrarlayan Miloseviç 2002 yılında Aydınlık dergisi ve Doğu Perinçek’e gönderdiği mesajda şu ifadelere yer vermişti:

“Sizler, dost kurumlar ve dost insanlar, yapmış olduğumuz onur mücadelesinin adının sosyalizm olduğunu en iyi bilenler, Yugoslavya gerçeğini savunmaya devam ediniz. Çünkü Yugoslavya’nın Batı tarafından parçalanması sadece bir başlangıç. Kirli elleri dünyanın bütün devrim ülkelerini yıkmak için sürekli çalışıyor. Sayın Perinçek, siz ve ben aynı davayı savunuyoruz, yani ülkelerimizi. Zaten sosyalizm de bu demek değil midir? Sosyalistler önce ülkelerini savunmak zorunda değil midir? Durmayın Sayın Perinçek, siz öyle bir ülkede bulunuyorsunuz ki, dünya o ülke sayesinde kurtulur veya yıkılır”


Aydınlık
11.08.2016