18 Eylül 2016 Pazar

Tuhaf İlişkiler


Şebnem Korur FİNCANCI ve Cengiz Haluk İNCE


Dostumuz Dr. Ali Rıza Üçer uyarmasa, önümüzden akıp geçen haberi görmeyecektik. 22 Haziran 2016 günlü Medyanın Halleri’nde, Özgür Gündem’le dayanışma kampanyasına “ifade özgürlüğü” için katılan ve tutuklanan Şebnem Korur Fincancı’dan söz etmiştik. Aydınlık okurları bu isme yabancı değil.

Fincancı, “suçtan zarar gördüm” diye Ergenekon kumpasında “müdahil” olan isimlerden biriydi. Neyse biz Üçer’in hatırlattığı habere bakalım. “... İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı görevine Doç. Dr. Cengiz Haluk İnce’nin getirilmesinin kurum içerisindeki sorunların aşılması için önemli bir adım olduğunu söyledi... Fincancı, iddia edildiği gibi kurumda İnce’ye yönelik tepkinin olmadığını açıkladı.”

‘BİLİMSEL NİTELİĞİ YÜKSEK BİR İNSAN’

Prof. Dr. Fincancı, “Haluk Bey’in, bilimsel kimliğe ve insani değerlere özen gösteren bir kişiliği var ve kendisinden hiçbir kaygımız yoktur. Eminim kendisi doğru işler yapacaktır. Fakültelerden desteğe ihtiyacı olursa destek olacağına inanıyorum. Adli Tıp Kurumu çalışanları için de atanması iyi olur. Çok ciddi sıkıntılar vardı kurumda uzun zamandır. Bu sıkıntıları yaratan insanlar, olumsuz haberler yaymaya çalışıyorlar. Haluk Bey’in atanmasının kurumdaki sıkıntıların aşılmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. (Birgün Gazetesi, 11 Nisan 2009)

“ISLAK İMZA”NIN SUÇLUSU ÇIKTI

5 Ağustos 2016 günlü gazeteler E. Dz. Kur. Albay ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek’e, Ergenekon davasında delil olarak kabul edilen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 13’ünün FETÖ üyesi olmak ve gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmak suçundan tutuklandığını yazdı. Tutuklananlar arasında Adli Tıp Kurumu eski Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de vardı! İnce, FETÖ üyesi olmak ve gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmaktan suçlanıyor.

Dr. Ali Rıza Üçer, “Fincancı’nın, FETÖ üyesi olduğu için tutuklanan Haluk İnce’ye Adli Tıp Kurumu’na Başkan olmasının ardından övgüler düzen açıklamalar yapmasına bazıları şaşırabilir ama bizim için hiç şaşırtıcı değil. Fincancı, Ergenekon kumpasının müdahili olurken Haluk İnce’de bu kumpasta çok kritik bir rol üstleniyordu. Rol arkadaşları, yol arkadaşlarıydı her ikisi de bu kumpasta” diyor ve devam ediyor:

DARBE GÜNÜ ZİYARET

“Şimdi ABD destekli 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe teşebbüsüne dönelim. Tam da o gün ABD Büyükelçisi John R. Bass, Özgür Gündem gazetesinde Nöbetçi Yayın Yönetmenliği yaptıkları için ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci Ahmet Nesin’i ziyaret etmişti. ABD Büyükelçisi’nin Fincancı ve arkadaşlarını ziyaret tarihi oldukça manidar değil mi?” 


Hikmet ÇİÇEK
Aydınlık/10.08.2016