19 Eylül 2017 Salı

HDP/PKK'yı Alanlara Çıkaran Ortamı Kim Hazırladı?



PKK tartışmasız ABD’nin lejyonerleri olarak İran’a, Irak’a, Suriye’ye ve Türkiye’ye karşı silah kullanıyor. Suriye’de CİA/MOSSAD beslemesi PYD/YPG denilen paramiliter çeteler, Dolarların karşılığında silahlarını mazlum Suriye’de gösterilen hedeflere yöneltiyorlar.


ABD/İsrail bölgemizde kaybettikçe, PKK/PYD tipi kontra örgütlerde aynı akıbeti paylaşacaktır. Her dönem dayanacağı bir güç arayan ve hep emperyalizmin yedeğinde mücadele yürüten PKK, çıkmazda debelenirken bir parti onlara el uzattı.


PKK’NIN ELİNDEN TUTMAK KİME DÜŞTÜ?


PKK, 24 Temmuz 2015’te yenildi ve darmadağın olma sürecine girdi. Doğu ve Güneydoğu illerimizde eylem yapamaz hale gelen PKK ve onun legal partisi HDP’nin son aylarda alanlara çıkması anlamlıdır.


Bölücü örgütün tecridini frenleyen parti CHP’dir. Adalet yürüyüşü ve kurultayı ile beraber cesaretlenen PKK/HDP, Diyarbakır’da alanlara yeniden çıkarak miting düzenledi. Türkiye sathında güç kaybeden PKK’nın kolları HDP/DBP teşkilatları ıssızlaşırken, CHP’nin çıkışları neticesinde canlanmaya başladılar.


PKK/HDP YENİDEN ALANLARDA


PKK/HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği “Vicdan, Adalet ve Demokrasi” mitinginde Apo posterleri altında PKK’nın propagandası yapıldı. HDP’nin önde gelenleri Apo’ya özgürlük sloganları eşliğinde konuştular.


Mitingde bir konuşma yapan HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay ölen PKK’lılara şehit unvanı vererek “Şehit namirin” nidalarıyla katılanlara sesleniyordu. Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting baştan sona bölücülüğün sesi oldu.


Diyarbakır’ın ardından Van ilimizde de miting düzenleyeceğini belirten PKK/HDP’nin önü kesilmeli ve eylem düzenlemelerine müsaade edilmemelidir. Kapatılması gereken HDP’ye, PKK’nın soluklanması için imkân tanımak bölücüleri cesaretlendirecektir.


PKK/HDP’Yİ DESTEKLEYENLERDE YENİLİYOR


Türkiye’nin birliğini hedefleyen HDP/PKK’nın eylemine bakıldığında, CHP’nin adalet etkinlikleriyle benzerlik taşıdığını görürüz. PKK/HDP vicdan diyor, adalet diyor, demokrasi diyor ve bu kelimelerin gölgesinde PKK propagandası yapıyor.


CHP’de adalet etkinliklerinde benzer kelimeler altında yürümüştü. Kelimeler diyoruz; çünkü içi boşaltılmış ve ABD’nin belirlediği istikametteki bu eylemler yalnızca PKK’ya yaramıştır.


SONUÇ YERİNE


Barzanistan denilen ikinci İsrail’in 25 Eylül’de düzenlemek istediği referanduma karşı yeni ve güçlü bir cephe oluşuyor. Barzanistan’ın engellenmesi bölge çapında tüm bölücü örgütlerin yenilgisi demektir. Bu ise birlik rüzgârının güçleneceğini gösterir.


Göründüğü kadarıyla CHP önderliği PKK/HDP’den vazgeçmeyecektir. ABD emperyalizminin dümen suyuna giren CHP, HDP/PKK ile beraber Türkiye halkı nezdinde kaybedenler sınıfında ortaklaşa yer alacaklardır.

Murat İNCE
aydinlik.com.tr/19.09.2017