5 Haziran 2014 Perşembe

BESSAM ABU ABDULLAH/ Amerikalı senatörden Esad’a teşekkür mektubu

bessamabuabdullahTeşekkür mektubunu Esad’a gönderen Amerikalı senatör Richard H. Black Virginia eyalet parlamentosu senatörüdür. Mektubun İngilizce ve Arapça tercümesi, Suriye Devlet Başkanlığı resmi sitesinde yayınlandı. İlettiği mesajında Suriye ordusuna şükran borçlu olduğunu yazmış. Suriye ordusunun kahraman ve mahir olduğunu belirtmiş. Suriye’de savaşan teröristleri El-Kaide zihniyetine sahip vahşiler olarak vasıflandırmış. Yığınla savaş suçu işlediklerini belirttiği teröristlerin ve onlara maddi ve manevi destek veren herkesin yargılanması gerektiğini ifade etmiş. Suriye halkını katleden, Suriye’yi talan eden, intihar saldırıları ile toplu katliamlar yapan bu güruhun ABD’yi vuran 11 Eylül hadisesinin faalleri ile ortak hareket ettiklerini iddia etmiş. Amerikan halkının büyük bir yalan ve dezenformasyona maruz kaldığını ve gerçekleri öğrenemediğini yazan Senatör, Amerika halkı başta olmak üzere bütün dünyanın Suriye’ye büyük bir teşekkür borcunun olduğunu belirtmiş. Yabrud bölgesinin temizlenmesi ve aylardır rehin tutulan onlarca Hristiyan esirin kurtarılmasını takdir etmiş. Terör grupların ama özellikle Irak Şam İslam devleti (IŞİD) ve El-Nusra’nın kendi sitelerinde iftiharla sundukları videolarda rehin aldıklarını parçalara ayırdıkları, kelle kesmelerin rutin hale geldiği, insanların etlerini pişirdikleri ve ciğerlerini yedikleri, 14 yaşında çocukların rehin alınan asker veya sivillere ağızlarına, boyunlarına başlarına sıkmaları için emir verildiğini hatırlatan Senatör, kan emici vampirlerin bile bunların yanında kibar ve görgülü kaldıklarını yazmış.
 
Amerikan halkına ihanet
Kana susamış olan ve El-Kaide tekfiri zihniyeti ile terbiye edilen teröristlerin, 3 bin Amerikalının hayatını kaybettiği 11 Eylül’ü yapanların zihniyetinde olduğunu yazan senatör, Amerika gibi medeni bir toplumun bu vahşet karşısında nasıl sustuğunu anlamakta zorluk çektiğini ifade etmiş. ABD hükümetinin bu terör grupları ile münasebetinin büyük bir alçaklık ve Amerikan halkına ihanet olduğunu yazan Senatör Black, ABD’li duyarlı senatör ve temsilcilerin Türkiye ve Ürdün üzerinden Suriye’ye sokulan teröristlerin silahlandırmasına karşı çıkmasını takdir ettiğini ve bu siyasetin devam ettirilmesi gerektiğini yazmış. Esad’a ülkesinde sahip olduğu ve korumaya çalıştığı çok farklı mezhepler arasındaki bir arada yaşama kültürü ve kardeşliği için teşekkür eden Senatör, katillere, haramilere ve insanlık düşmanlarına karşı savaşında Suriye ordusuna başarıların devamını dilemiş. Senatör Black, Suriye ordusunun ve özellikle hava kuvvetlerinin başarısı için dua ettiğini ve bu kuvvetlerde savaşan her ferde özel teşekkürlerini ilettiğini belirtmiş. Senatör Black, genelde Suriye halkının, özelde katillerin istisnai hedeflerine maruz kalan azınlıkların güvencesi olan ordunun Suriye’yi barış ve huzura götürecek en önemli unsur olarak gördüğünü ifade etmiş.
 
Gerçeklerin ortaya çıkması zaman alır
Yıllardır süren kirli savaşın varlığına rağmen, Amerikalı Senatörden ancak bu zamanda bu tarzda bir mektubun gelmiş olması garipsenebilir. Ama ve lakin hakikatlerin su yüzüne çıkması her daim biraz zaman almıştır. Medya operasyonları, saldırgan devletlerin çirkefliği ile dünyanın vahşi tekelci kapitalizm mafya düzeninin bütün ahlaki değerleri alt üst etmiş olması hakikatin zuhur etmesinde önemli bir engel teşkil etmektedir. 23-25 Nisan’da Brüksel’de yapılan genişletilmiş Avrupa güvenlik toplantısında, yüzlerce kaynağa binaen, 2011 yılının sonları ve 2012 senesinin başlarından itibaren Suriye’ye en az 80 farklı ülkeden binlerce katilin aileleri ile birlikte özellikle Türkiye ve Ürdün üzerinden getirildikleri itiraf edilmiştir.
 
Yarattıkları canavar kendilerine döndü
Sovyet ordusunun Afganistan’daki varlığına karşı 13 sene boyunca süren savaşta ancak 5 bin, Irak’ta ABD işgal ordusuna karşı sadece 4 bin yabancı savaşçı devşirilebilmişken iki sene içinde Suriye için bu toplam sayının en az iki katı yabancı katil seferber edilmesi dikkatten kaçmamalıdır. Dünya ölçeğinde her renkten dinci terör örgütlerin daha çok eleman, daha çok para kaynağı ve daha çok saltanatı arkasına alabilmiş olması dünya güvenliği için büyük ve ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Başka medeniyetleri yıkmak ve terörize etmek için besledikleri ve kullandıkları canavarların kendileri için tehlike oluşturmaya başladığı görülmüştür.
 
Tüm vicdanlar teşekkür edecek
Suriye, tarihin şahit olduğu en alçak ve en gaddar uluslararası terör saldırılarına maruz kaldı ve halen kalmaktadır. Münafık kardeşler örgütleri, Siyonizm, talancı ve bağnaz Y-Osmanlı temsilcileri, kanlı petro-dolar Körfez hanedanlıkları, ABD, AB, İsrail ve ağzı salyalı on binlerce psikopat, cani ve harami yıllardır, dünyanın en kadim medeniyet yurdu Suriye’yi yakmak ve talan etmek için bütün zahiri ve batıni imkânlarını seferber etti. Esad, Suriye halkı ve ordusu sadece Suriye ve bölgemiz için kahramanlık destanı yazmıyorlar. Bütün özgür ve ilerici dünya halklarının ayağına pranga oluşturan mafya düzenini yıkan darbeyi de vuruyorlar. Halkına ve ülkesine karşı tarihi sorumluluğunu yerine getiren Esad, hiçbir senatörden, devlet başkanından veya ülkeden teşekkür beklememektedir. Tarihin tanık olduğu en iffetsiz ve habis “devrimine” mazhar olan Suriye olayları, dünya tarafından daha iyi görülmektedir. AB, ABD, Türkiye ve Körfez ülkeleri Suriye’ye musallat ettikleri canilerin ülkelerine dönmelerinden feci şekilde korkmaktadır. Gün gelecek bütün vicdanlı hükümetler ve halklar Esad, Suriye halkı ve ordusuna ne kadar teşekkür etseler az kalacaktır.
 
AYDINLIK / 29.05.2014