18 Haziran 2014 Çarşamba

MEHMET ALİ GÜLLER/ CHP-MHP, PKK'nin yüzde 7 oyuna değer kattı

mehmetaliguller
 
Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu isminde anlaşması, CHP-MHP projesi değil, fakat Aydın Doğan - Hüsamettin Özkan projesidir.
 
Doğan ve Özkan bu ismi Kemal Derviş'e, Derviş de Kılıçdaroğlu'na fısıldamıştır. 2001 yılına dayanan Bahçeli - Derviş ilişkisi ise konuyu MHP açısından sorunsuz hale getirmiştir.
 
Ancak İhsanoğlu, Aydın Doğan ve Hüsamettin Özkan dışında, Abdullah Gül ve Fethullah Gülen'in de projesidir. Önümüzdeki günlerde daha net anlaşılacaktır.
 
Özetlersek; Ekmeleddin İhsanoğlu ismi, doğru bir çatıdır ama CHP ile MHP'nin, ya da Erdoğan karşıtlarının çatısı değil, Gülen, Gül, Doğan, Özkan, Derviş, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin çatısıdır!
 
ERDOĞAN'IN MİNDERİNDE GÜREŞMEK
CHP-MHP'nin adayı, gerçekte AKP'nin karşısında bir aday değildir. Hatta dün de vurguladığımız gibi İhsanoğlu önerisi, Tayyip Erdoğan'ın CHP ve MHP eliyle cumhurbaşkanı yapılması demektir.
 
Bir kere İhsanoğlu, CHP tipi ya da MHP tipi bir aday değildir; AKP tipi adaydır. Ve AKP'nin adayına karşı AKP tipi bir adayla yarışılmaz. Çankaya, Tayyip Erdoğan'a karşı kopyasıyla kazanılmaz.
 
Zira CHP ve MHP'nin İhsanoğlu isminde anlaşması, bu iki partinin Erdoğan'ın minderinde güreşmeyi kabul etmesi demektir. Bu iki partinin "vatanseverlikte" değil, fakat Erdoğan'la muhafazakârlıkta ve dindarlıkta yarışa soyunması demektir.
 
Ayrıca Türkiye bu kopyalar sürecini en acı bir şekilde yaşadı zaten: 2007'de Gül'ü cumhurbaşkanı yapanın Bahçeli olduğunu ne çabuk unuttuk? Gül'ün bile vazgeçtiği yarışta onu yeniden yarışa sokan Bahçeli'nin yardım eli değil miydi?
 
Dün Gül'ü cumhurbaşkanı yapan Bahçeli, bugün Kılıçdaroğlu'yla birlikte Gül'ün adayını, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı yapmaya çalışmaktadır.
 
ÇANKAYA'YI VATANSEVER OYLAR BELİRLEYECEK
Y-CHP'nin "yeni aklı" İhsanoğlu'na itirazları, "demek ki Tayyipçisiniz" diyerek bastırabileceğini sanıyor. İtiraz edenlere "ama bir tek Ekmeleddin İhsanoğlu AKP'nin muhafazakâr tabanından oy alır" diyor. Onun AKP'ye karşı en güçlü seçenek olduğunu savunuyor.
 
Hatta kimi Y-CHP'liler de "laiklikle olmaz, Ekmeleddin İhsanoğlu'na mecburuz" diyor! Kim bilir, belki de Kılıçaroğlu, bugün CHP tabanını İhsanoğlu ve benzerlerine razı edebilmek için dört yıldır "laiklik tehlikede değil, cemaatlere özgürlük" diyordu!
 
Bu tezler sadece yanlış değil, aynı zamanda Türkiye'nin geleceği açısından da çok tehlikelidir. Bir kere her şeyden önce, "laiklik yıkıldıkça, IŞİD'ler ortaya çıkar" gerçeği ile karşı karşıyayız zaten; Irak ve Suriye, laikliğin nasıl bir ihtiyaç olduğunun dersleriyle dolu...
Kaldı ki son olarak 30 Mart seçimleri de göstermiştir ki, Erdoğan'la yarışın zemini muhafazakârlık değil, vatanseverliktir. Erdoğan, sözde milliyetçilik yaparak, Türkiye'nin birliği mesajları vererek, bayrak ve vatan diyerek düşen oylarını durdurmuştur. Çankaya kampanyası için de bu yola başvurmaktadır.
 
VATANSEVERLERİN ADAYI MUTLAKA OLACAK!
Ayrıca CHP ile MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu önerisi sadece Erdoğan'a Çankaya yolunu açmakla kalmadı, aynı zamanda PKK'nin yüzde 7 oy kartına da değer kazandırdı!
 
Artık PKK, o yüzde 7 oyu daha çok taviz karşılığında kullanacaktır.
 
CHP ve MHP'nin İhsanoğlu önerisi, Erdoğan'la yarışı vatanseverlik zemininden çıkarıp muhafazakârlık zeminine alınca, Erdoğan daha rahat PKK'nin oylarına talip olacaktır.
 
Ancak Türkiye seçeneksiz değildir. Cumhuriyetçiler, milliyetçiler, ulusalcılar, vatanseverler Tayyip Erdoğan'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ve Selahattin Demirtaş'ın karşısına mutlaka gerçek bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracaktır!
 
AYDINLIK / 18.06.2014