9 Haziran 2014 Pazartesi

MEHMET ALİ GÜLLER/ Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Başkan yapar!

 
mehmetaliguller
Başlıktaki soruyu mantıksız bulanlar, lütfen Deniz Baykal'ın Erdoğan'ı Başbakan yaptığını anımsasın: 3 Kasım 2002 seçimlerinden 12 gün sonra AB Komiseri Günter Verheugen Baykal'la görüşür ve Erdoğan'ın başbakan yapılmasını ister. Yanıt olumludur, zira Verheugen bir araya geldiği Erdoğan'a "Deniz Baykal seni Başbakan yapacak" der.
 
Sonra Siirt seçimleri bahanesi, yasal düzenlemeler ve "muhtar bile olamayacak" konumdaki Erdoğan, üç ay sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olur. Geride kalan 12 yılda da, son olarak yardımcısı Beşir Atalay'ın itiraf ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti devletiyle hesaplaşır!
 
Çankaya'yı milliyetçi oylar belirleyecek
Ancak nihai hesaplaşma bitmedi: Daha güneydoğu özerk olacak, Türkiye federasyon olacak, Erdoğan da başkan olacak! Hesapları bu...
 
Bu hesabın gerçekleşmesi için öncelikle Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması gerekiyor. Peki, nasıl çıkar? Aritmetik şöyle: AKP'nin 30 Mart'ta yakaladığı yüzde 43-45'lik bir oy ile PKK'nin yüzde 7'lik oyunun toplamı Çankaya'nın kapısını açacak.
 
Ancak burada kritik sorun şu: AKP ile PKK'nin seçim ittifakı Erdoğan'a yüzde 7 oy getirir ama partisinden de daha fazla oy götürür!
 
İşte Erdoğan bunu bildiği için, hem PKK'yi hem de 30 Mart'ta aldığı milliyetçi oyları idare etmeye çalışıyor. Zaman zaman PKK karşıtı mesajlar veriyor, anaların durumundan yararlanmaya çalışıyor vs.
 
Anımsatalım: 30 Mart seçimlerini milliyetçilik kazandı. Hem MHP'nin oyları arttı, hem de AKP'nin güç kaybı seçim öncesi yoğunlaştığı milliyetçi söylemle durdu.
 
Kılıçdaroğlu PKK'nin oyuna talip
Artık başlıktaki soruyu neden sorduğumuza gelebiliriz.
 
Erdoğan'dan sonra bu kez Almanya'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gitti. Her ikisi de Almanya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy istedi.
 
Ancak Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan farklı olarak PKK'den de oy istedi: "HDP'nin tabanını oluşturan Kürt vatandaşlarımızın, CHP'nin göstereceği ya da destekleyeceği adaya destek olmalarını bekleriz."
 
Bakın hiçbir CHP'li kendini kandırmasın ve bu sözler salt "herkesin oyuna talip olma" durumu sanılmasın! Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartının kaldırılmasını AKP'den bile daha hevesli isteyen Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi "yenileme" hedefi işte buralardan geçmektedir!
 
Çatı aday dinamitleniyor
Kılıçdaroğlu PKK'nin oyuna talip olurken, aslında "çatı aday" fikrini de dinamitlemektedir. Zira PKK'nin gelecek oyu, MHP'nin gidecek oyu demektir!
 
Kaldı ki PKK'nin oyu CHP'ye gitmez. Çünkü pek çok PKK sözcüsünün de belirttiği gibi Erdoğan'ın varlığı, Açılım'ın garantisidir. PKK Erdoğan ile mevziler kazanmış, onunla büyümüş, onunla özerkliği inşa etmeye soyunmuştur!
 
Hiç kimse PKK'ye Erdoğan'dan daha yararlı olamaz!
 
CHP kendi oyunu da kaybeder
Kılıçdaroğlu PKK'nin oyuna talip olarak, aynı zamanda CHP'nin mevcut oyunu da kaybedecektir. Zira her seçim, bölücülükle birleşmenin oy kaybettirdiğinin ispatıdır.
 
Hatta CHP için daha da somut göstergeler vardır. CHP sürekli kazandığı Tunceli'yi, Erdoğan ile PKK'nin Dersim çıkışını sahiplenerek en sonunda kaybetmiştir.
 
Kılıçdaroğlu'nun PKK'den oy talep etmesi, en sonunda Çankaya'yı da Erdoğan'a teslim etmesini sağlayacaktır.
 
Yani CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan yaptığı Erdoğan'ı, CHP'nin şimdiki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı yapmaya soyunmuştur!
 
Ancak umarım CHP yönetimi içinde Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesine dur denilir ve Çankaya Erdoğan'a altın tepside ikram edilmez. Edilmeyecektir de!