26 Aralık 2016 Pazartesi

Neocon Rubin ve Kalemşörlerinin Hedefi Perinçek



FETÖ’nün 15 Temmuz’daki Amerikancı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından Türkiye’de oluşan birlik havasını, ABD derin devleti, yeni bir psikolojik savaş dalgasıyla dağıtmaya çalışıyor. Bir yandan üst üste bombalar patlatan, El Bab yolunda TSK’ya tuzaklar kuran ABD, diğer yandan da iç cephede siyasi kuvvetler arasında şüpheler üretmeye çalışıyor. Bu görev de ABD derin devletinin kontrolündeki basın yayın organları ile “analist”, “danışman” ve “yazar” sıfatlarını taşıyan ABD’li psikolojik savaş elemanlarına verildi. Bunların başında da eski ABD Başkanı Bush’un danışmanlarından, Pentagon görevlisi Michael Rubin geliyor. Yürütülen operasyonun baş hedefi ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek.

SUİKAST GİRİŞİMİ’

Rubin, 15 Temmuz’un ardından Amerikan Enterprise Institute (Amerikan Girişimcilik Enstitüsü)’nün web sayfasında üst üste yayınladığı yazılarla, FETÖ’nün devlet ve ordu içinden tasfiyesiyle buralara Doğu Perinçek’in Avrasyacı/ulusalcı adamlarının yerleştiğini iddia etti. Bu ekibin yeni bir darbe hazırlığında olduğunu öne süren Rubin, kara propagandayı o kadar ileri götürdü ki “Perinçek grubunun Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunacağını” iddia etti. İki grup arasında büyük bir savaş yaşandığını söyleyen Rubin son yazısında da “Ya Erdoğan ya Perinçek ayakta kalacak” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Perinçek’i tutukla” çağrısı yaptı.

FETÖ HESAPLARI

Türkiye’de oluşan milli birlik havasını dağıtmaya çalışan ABD kampanyasını yaymaya çalışanlar ise FETÖ’nün dışardaki elemanları ve bürokrasi içinde varlığını sürdüren kripto örgüt üyeleri! Sosyal medya ayağını da yine FETÖ şüphelileri yürütüyor. Perinçek’e yönelik son kampanya ise, Ulusal Kanal’da katıldığı bir programdan cımbızlanarak alınan “Türkiye martta alev alev olacak” sözleri. Türkiye’de üst üste ABD bombaları patlarken ve ekonomide alarm zilleri çalarken, “başkanlık sistemi” gibi milli birliği bozacak adımlardan kaçınmayı öneren Perinçek’in uyarıları, “kışkırtma” ve “tehdit” gibi sunulmaya çalışıldı. Hatta Rus Büyükleçi Karlov suikastını bile Perinçek’e bağlamaya çalışan sosyal medya hesapları türedi.

MEDYA KAMPANYASI

Buraya kadar ABD açısından her şey normal. Bir bölme kampanyası yürütüyor. İlginç olan ise, kendisini “milli” ve “ABD karşıtı” olarak sunan kimi yazar, gazete, kanal ve siyasetçilerin bu kampanyaya ortak olması. Rubin’in ağına takılanlardan bazı örnekler...

FETÖ FIRSATI’

“Teröre karşı Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Erdoğan önderliğinde güçlü bir devlet-millet buluşması yaşanırken, herhangi bir zafiyet yokken parazit üretiyor ve Türkiye’yi tehdit ediyor Perinçek ... FETÖ’nün verdiği hasarı kendisi açısından imkana çevirmeye çalıştığı da aşikar. Yine de bu hareketliliği bitmeyen darbe söylentileriyle birlikte değerlendirmekte de fayda var...” Fadime Özkan, 18 Aralık, Star.

KOLLUK KUVVETLERİNE ÇAĞRI

“Duydunuz mu, ‘baş mağdur’lardan Doğu Perinçek ne demiş: Mart’ta Türkiye alev alev olacak! Bu mesaja binaen bu ülkenin kolluk kuvvetleri bu ‘mağduru’ merkezde misafir edip, “Siz ne işler çeviriyorsunuz? Sizi ‘mağdur’ yaptık ve üstelik cebinize de para koyduk. Bu mu vefa!” demezlerse hatırım kalır!..

15 Temmuz gecesi gibi bir 15 Mart gecesi mi yaşanması gerek bazı şeylerin anlaşılması için!.. Maalesef öyle gözüküyor!

‘Mağdurunuz’ Doğu Perinçek müjdeyi verdi: Mart’ta Türkiye alev alev olacak!

Huzurlarınızda külahıma da teşekkür edip yazımı nihayete erdiriyorum!.. Maalesef öyle gözüküyor!” Yakup Köse, 19 Aralık, Star

RUBİN’İN HAYALİ: ERDOĞAN’A SUİKAST

İslamcı çizgisiyle bilinen Yeni Söz gazetesinin 23 Aralık’ta manşetten duyurduğu haberde de yukarıdaki başlığın altında şu satırlar yer aldı:

“Fetullah Gülen’in işinden kovulan, tutuklanan, mal varlığına el konulan takipçilerinin Erdoğan’a bir suikast düzenleyebileceğini” ileri süren Rubin, “Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde gerçekleşen en ilginç hadise, Doğu Perinçek’in Twitter hesabından Erdoğan’a karşı gelmiş olmasıydı, Erdoğan ise bu çıkış karşısında kendisinden beklenmeyecek şekilde sessiz kalmayı tercih etti. Ya Perinçek sultana çıplak olduğunu göstermeyi başardı, ya da Erdoğan harekete geçmeden önce cevap olarak sözlerin mi yoksa bir gözaltı ve tutuklamanın mı daha iyi sonuç vereceğini düşünmek için bekliyor olmalı” ifadelerini kullandı. Bu gelişme Perinçek ve etrafında toplanan eski askerlerin hayallerini de bir kez daha gözler önüne serdi.

SOSYAL MEDYA DESTEKÇİLERİ

Yeni Şafak gazetesi, Takvim gazetesi, Habervaktim, Yeni Akit gazetesi, Komplohaber, Medyagündem gibi birçok medya organı da Perinçek’in açıklamalarını “darbe tehdidi olarak” haberleştirenler arasında. Sosyal medyadan ise Habervaktim yazarı Hüseyin Deniz, Diriliş Postası gazetesi yazarı Sabri İşbilen, Radikal İslamcı paylaşımları ile bilinen Mustafa Meşhür ve Mücahid Derviş Twitter hesapları, FETÖ’cü Said Nursi hesabı ve birçok sahte isimli hesap bu propagandayı yayanlar arasında.

FETÖ’DEN TAM DESTEK

ABD merkezli propagandaya yurdışından yönetilen FETÖ hesapları da katılıyor. Kapatılan Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’nin Türkiye’den erişimin yasak olduğu yurtdışı siteleri Perinçek’ten darbe tehdidi” ve “Erdoğan Perinçek’i tutuklayabilir” haberlerini günlerdir yayıyor.

FETÖ’nün SHaber3 adlı internet sitesinde ise 21 Aralık tarihli Ahmet Dönmez imzalı yazıda şunlar belirtiliyor: “15 Temmuz patladı. Ardından başta askeriye olmak üzere büyük bir tasfiye operasyonu başladı. Toplumun her katmanından on binlerce cemaat mensubu zindanlara atıldı. Ardından Vatan Partisi lideri Perinçek’ten, “Cemaat bitti. Bir daha belini doğrultamaz” açıklaması geldi. AKP ile Ergenekon birlikteliği, ‘en güzel meyvesini’ vermişti. ‘Mutlu birliktelik’ devam ediyordu. Fakat Erdoğan’ın başkanlığı tekrar ısıtmasıyla birlikte çiftin arasındaki hava da soğumaya başladı. Perinçek ve ekibi üst üste mesajlarla Erdoğan’a ‘başkanlıktan vazgeç’ mesajları gönderdi.”

KARLOV SUİKASTI

Öldürülen Büyükelçi Karlov’un katili Mevlüt Altıntaş’ın babasının Doğu Perinçek’in 70’lerdeki partisi TİİKP üyesi olduğunu söyleyen Twitter hesapları dahi oldu. “Gizli Kurul” adlı PKK ve FETÖ’ye destek içeren paylaşımları bulunan ve yer bilgisinde “Kanada” yazan bir hesap şu satırları paylaştı: “Bu cinayeti Perinçek’in Erdoğan’ın boğazındaki idam ipini gerginleştirmesi olarak yorumluyorum.”

DARBE VURGUSU’

Yeni Şafak gazetesinden Neslihan Önder’in PKK bombalarının ardından sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik yaptığı haberde ise şu ifadelere yer veriliyor: Doğu Perinçek de adeta yeni bir darbe vurgusunda bulunarak, ‘Ülkemizde bombalar patlatanlara yanıtımız; Türkiye buradan devrimle çıkacak’ twitini paylaştı.”

KOMPLO TEORİLERİ

Türkiye’de en çok okunan bloglardan Uludağ Sözlük’e girilen bir gönderide ise kurulan komplo teorisi şu şekilde: 

“Bir komplo teorisidir. İnanılabilir, saçma bulunabilir. Aslında FETÖ diye bir şey yok. Cemaat var ama FETÖ yok. FETÖ aslında Perinçek’in baronlar tarafından hapisten çıkartıldıktan sonra ürettiği ve yeni projelerin halka dayatılabilmesi için uydurulmuş sanal bir örgüt... Perinçek ve ekibi bugün bir görev üstlenmiş görünüyor, kaos yaratarak Erdoğan’ın önünü açmak. Peki tepedeki güç, istediğini aldıktan sonra ne olacak. Büyük ihtimalle taşeronlar aynı cemaat yapılanması gibi bir kenara atılacak. Belki Erdoğan gibi...”

YERLİ İŞBİRLİKÇİLER’

A Haber Kanalı’nda Sabah Ajansı isimli programda gösterilen bir kayıtta ise şu ifadelere yer veriliyor: 

“Amerika’da ve Avrupa’da yayınlanan bazı raporlarda ve verilen demeçlerde bir süredir Türkiye’de bir iç savaş arzusu göze çarpıyordu. Bir de bunların yerli işbirlikçileri var. Biraz da onlardan bahsedelim. Ulusal Kanal’da yeni anayasanın konuşulduğu Ulusal Özel programında konuşmacılar arasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de var. Perinçek orada öyle bir cümle kuruyor ki belki inanmayacaksınız ama gerçek. Yanlış duymadınız Doğu Perinçek yani Türkiye’deki bir siyasi partinin lideri ‘Türkiye martta alev alev olacak sözleri ile Türkiye’yi hem tehdit hem de tahrik ediyor. Başka bir deyişle dış güçlerin değirmenine su taşıyor.” Perinçek’in sözlerini yorumlayan programın sunucusu Erkan Tan ise “Başkanlıktan vazgeç Türkiye yoksa alev alev olacak! Şimdi bunlar Türk milletini, Türkiye’yi tehdit etmiş olmuyorlar mı?” ifadelerini kullandı.

Turan Salcı
Aydınlık/26.12.2016