1 Mart 2017 Çarşamba

Bahçeli Yetmedi Barzani Aşiretleriyle Destekleyelim!


Başbakan Yıldırım, Almanya ziyaretinde, Barzani ile gizli bir görüşme planlamıştı. Ancak, medyanın gayretleriyle durum açığa çıkınca, Barzani Türkiye’ye davet edilerek, rahat bir görüşme gerçekleştirmeyi planladılar.

Çok zaman geçmeden Barzani Türkiye’ye geldi.

Kürdistan bayrağı, Esenboğa Hava Alanında ve Barzani Yıldırım görüşmesinde fonda yerini aldı.

Kürdistan bayrağı ile verilen bu poz, infial yaratınca, eskiden de bu bayrak asıldı diye savunma yapıldı.

Öncelikle hiçbir federe veya özerk kuruluşun bayrağı devlet karşılama protokolünde yer almaz. Birleşmiş Milletler tarafından devlet statüsü kazanmamış hiçbir kuruluş, bir devleti temsil eden bayrakla karşılanmaz.

Açılım sürecinde Barzani bir kez daha Türkiye’de Kürdistan bayrağı ile karşılanmıştı. Bildiğiniz gibi Açılım Sürecinde, PKK’ya sonsuz özgürlük sağlanmış, ordu kışlasına hapsedilmiş, illerimiz PKK tarafından bomba depolarına dönüştürülmüş, çadır mahkemeleri kurulmuş, Devletin Hakimleri teröristlerin ayağına gönderildiği bir ortamda, Kürdistan bayrağı göndere Türk Bayrağı ile birlikte çekilmişti.

Savunma yapmak konumuna geldiklerini anlayınca eskiden de, Kürt bayrağı göndere çekilmişti savunması yaptılar.

Cumhuriyet hükümetleri döneminde AKP hariç hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşılmamıştır. Kürt bayrağı hiçbir zaman Türkiye semalarında dalgalanmamıştır.

Ülkenin yarısına siz hayır diyorsunuz PKK da hayır diyor diye suçlama yapacaksınız, sonra da Kürt bayrağı ile poz vereceksiniz!

Hayır diyen bizler de, Kürt bayrağına “evet” diyenler, halk oylamasında da evet diyecekler mi, demeliyiz?

Barzani ile işbirliğinin sonucunda, Türkiye ve Irak’taki Barzani yanlısı aşiretler bir araya gelerek, Halk oylamasında evet verilmesini örgütleyeceklermiş.

Böylece devlet erkânının Barzani’yi Kürt bayrağı ile karşılamasının sebebi de ortaya çıkmış oldu. “Sen bana evet oyu ver, ben de, senin Irak’tan ayrılmanı ve bağımsız devlet olmanı savunmaya devam edeyim” anlaşmasının yapıldığı anlaşılıyor.

Aşiretler Erbil’de en kısa zamanda bir araya gelerek evet oyunu örgütlerler artık.

Bahçelinin tabanına söz anlatamaması, AKP’yi yeni arayışlara yönlendirdiği kesin.

Öteden beri tarikatlar ve aşiretlere olan ilgisi ile bilinen siyasal İslam’ın bakalım bundan sonraki ortağı kim olacak?

Bülent Esinoğlu
Ulusal Kanal / 01.03.2017